Dnes je Světový den pokrývek hlavy. V souvislosti s tímto bych ráda věnovala prostor v článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ tématu pokrývky hlavy, protože obzvláště nyní, v zimním období, je to aktuální téma a pro zimomřivější osoby bude i minimálně ještě na začátku jara, které se nyní zdá v nedohlednu. Ano, pokrývky hlavy jsou aktuální téma celý rok, nosí se v každém ročním období, jen z různých materiálů.

V tomto článku se nebudu zabývat pokrývkami hlavy všeobecně, ale budu se věnovat jednomu konkrétnímu typu pokrývky hlavy, který jsem měla a dalo by se říci, že vlastně už nemám.

Vy, kteří čtete pravidelně články zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ, víte, že se ráda dělím o své zážitky, které jsou obvykle i těžce uvěřitelné, ale nevymýšlím si. Nestěžuji si, jen konstatuji, alespoň je o čem vyprávět. Znám i lidi (velmi malý počet), kterým se neuvěřitelné věci nedějí a když už ano, tak jen velmi zřídka, a proto mnohdy moje zážitky považují na neskutečné, až nemožné. Kdo mě ale zná blíže nebo delší dobu, málojaký zážitek jej během mého vyprávění překvapí.

Světový den pokrývek hlavy

Dětský červený baret české značky Tonak s anténkou

Celý článek, kdyby nebyl Světový den pokrývek hlavy, by se mohl jmenovat Červený baret značky Tonak, proč pochopíte během dalšího čtení.

Když jsem byla malá, v době mého dětství, jsem měla krásný červený baret značky Tonak, který byl opatřen jakoby anténkou. Jen pro připomenutí, na své dětství vzpomínám ráda i proto, že moje rodina fandila pěknému oblečení a oblékala do něj i mě.

Čas běžel, jak už to tak v životě bývá a já jsem si jednoho dne, jako už dospělá, prohlížela staré fotky z doby mého dětství, zamýšlela se celkově nad módou a najednou jsem objevila fotku, na níž mám červený baret.

Světový den pokrývek hlavy

Červený baret české značky Tonak s anténkou mi v dospělosti byl ukraden

Vzhledem k tomu, že jsem v té době už začala pracovat v módním průmyslu, usmyslela jsem si, že chci minimálně téměř stejný baret, jako jsem měla v dětství. Podařilo se mi jej sehnat na odborném B2B veletrhu Styl a Kabo v Brně na výstavišti, přímo na stánku firmy Tonak.

Z baretu jsem měla ohromnou radost, s potěšením jsem jej nosila na různé příležitosti. Jednoho krásného dne, jak se říká, jsem se rozhodla, že červený baret zakomponuji do svého outfitu, který na sobě vynesu při návštěvě kina. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale…

V kině mi bylo horko a rozhodla jsem se baret odložit na volné sedadlo vedle sebe, což byla osudová chyba, protože z druhé strany zmíněného volného sedadla seděla starší paní, která neváhala mi v nestřežené chvíli, myslím, při oblékání, po skončení promítání filmu, mi můj červený baret sebrat, ukrást a utéct.

Až mi to, po opuštění sálu, došlo, vrátila jsem se na místo a úpěnlivě baret hledala a zapojila i personál kina…nic. Nejsem mstivá ani zlá či tak něco, ale vím, co dokáže karma, viděla jsem její působení na lidi, kteří si to, musím uznat, zasloužili a věřím, že paní ona karma dostihla. Dodnes nechápu, proč mi jej ta dáma ukradla.

Třetí červený baret české značky Tonak s anténkou potkala zkáza

Tak tomu už asi neuvěříte. Krátce po tom, co jsem rozdýchala ztrátu svého krásného a úžasného červeného baretu s anténkou značky Tonak, jsem se rozhodla, že si objednám jiný. V té době neměl Tonak zcela zákaznicky přívětivý internetový obchod, ale podařilo se mi nákup červeného baretu uskutečnit. V pořádku se ke mně baret dostal.

Bohužel ani radost z třetího červeného baretu značky Tonak v mém životě mi nevydržela dlouho. Bohužel se moje maminka, z dobré vůle, jinak moudrá a fajn žena, rozhodla mi baret vyprat, neuvědomila si, že se jedná o vlněný výrobek. Můj červený baret, který mi snad sám osud nepřál a já jej stejně získala, potkala zkáza. Kdo z vás to neví, tak pokud vlněný výrobek vyperete na vysokou teplotu, srazí se a např. z baretu máte dětskou velikost.

Po poslední zkušenosti s červeným baretem s anténkou značky Tonak jsem se doposud neodhodlala zakoupit si další. Ale musím se pochlubit, mám krásný baret značky Tonak opět s anténkou ale ve světle modré barvě a ten je v pořádku.

Možná z mého příběhu činí ponaučení, nejen v kině měj své věci pod dozorem. Většinu času uvažuji optimisticky, a proto si dovolím tvrdit, jednou si snad další červený baret značky Tonak s anténkou pořídím….čas ukáže.

Jaké máte vy zážitky s pokrývkou hlavy?

Zdroj fotografií: pixabay.com