Lednicko – valtický areál mě zaujal

Mám moc ráda památky a obzvláště se mi líbí zámky. Pokud máte alespoň základní povědomí o Česku v této oblasti, tak je jasné, že není překvapení, že jsem si pro jeden ze svých výletů v minulosti zvolila jako cíl právě Lednicko-valtický areál. Je tam krásně. Zaujme nejen zámek Lednice, ale i zámecký park a blízké okolí. Tento areál nabízí různá místa k prohlídce.

Zámek Lednice je nádherný

Zámek Lednice je nádherný

Lednicko – valtický areál nabízí více než jen prohlídku zámku Lednice

Tento podnadpis možná některé z vás překvapí, protože prohlídky zámku jsou vždy skvělé, mnohdy i nádherné, ale chtěla jsem zmínit, že zde je ještě více krásy i v blízkém okolí.

Zámecký park je obdivuhodný

Zámecký park je obdivuhodný

Zámecký park nabízí mnohá místa k pořízení krásných fotografií, příležitost pořádné procházky. Můžete si zaplatit také plavbu na člunu, což je moc fajn, dodnes si pamatuji, jak nám na této lodičce vyprávěli o rostlinách žijících na březích, kolem kterých jsme pluli, ale i o tamějších rostlinách.

V Lednicko - valtickém areálu se můžete svést lodí

V Lednicko – valtickém areálu se můžete svést lodí

A další zvláštností je v zámeckém parku stojící minaret, na který můžete vystoupat. Doporučila bych to ovšem spíše zdatnějším turistům. Je tam těch schodů nahoru opravdu hodně. Ale výhled za trošku námahy stojí, navíc pokud je člověk zdraví, tak si posílí svoji kondici, což je vždy fajn a žádoucí.

Takový výlet do Lednicko – valtického areálu vám posílí i zdraví, teď myslím to fyzické, ale samozřejmě i duševní, protože se vám tam jistě bude líbit a budete mít z tohoto výletu radost, jakou jsem měla já a dnes i mám, když si na něj vzpomenu.

Mám ráda krásné prostředí

Mám ráda krásné prostředí

Zaujme i okolí

Lednicko – valtický areál se rozkládá na jižní Moravě, což je nádherná oblast České republiky plná velmi přátelských a srdečných lidí, samozřejmě i kvalitního a chutného vína, ale nalezneme zde i další dobroty, ovšem tím vínem je tato část Česka skutečně vyhlášená.

Pamatuji si, že jsme šli kolem nějaké restaurace, nevím, zda jsme zde obědvali, ale asi ano a byl tam nádherný veterán, jen už nevím, zda tam byl natrvalo či s ním jen někdo přijel. Jak víte, jsem jejich obdivovatelka už doby, kdy mi začala puberta zhruba.

Veterány obdivuji vždy a všude s velkou radostí

Veterány obdivuji vždy a všude s velkou radostí

Myslím si, že na minulost bychom rozhodně v žádné oblasti a sféře neměli zapomínat, a to i proto, abychom se jí inspirovali v tom dobrém, rozvíjeli základ, který nám poskytla, k lepšímu a vyvarovali se chyb, které se v té době v dané záležitosti například dopustili naši předkové. Souhlasíte se mnou, že minulost tak trochu formovala naši současnou přítomnost a přítomnost formuje budoucnost? A proto se ráda ohlížím do minulosti, zvláště pak k pěkným výletům apod.

Cestovat a navštěvovat krásná místa mě vždy bavilo a baví

Cestovat a navštěvovat krásná místa mě vždy bavilo a baví

Zpět ale k mému výletu. Pamatuji si, že jeden z mých tehdejších spolucestujících měl obrovskou radost, když zjistil, že místní podnik z oblasti gastronomie, restaurace či občerstvení, to už si nepamatuji, jaký přesně typ to tehdy byl, nabízí žebra, ale dostal téměř jen žebra bez masa a za poměrně vysokou částku. I to se stává. Ale jinak to byl celkově fajn výlet. Matně si vzpomínám, že jsme si tam někde koupili i víno a bylo fajn.

Byli jste někdy v této oblasti či tam jezdíte pravidelně?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení dalších lifestylových článků v naší kategorii Blog.

Více informací o Lednicko – valtickém areálu naleznete ZDE.