Svátek práce, 1. máj, lásky čas a líbání pod rozkvetlou třešní

Když se řekne první květen, většině lidem, zvláště v Česku, se vybaví 1. máj, lásky čas. Je to datum a den státního svátku, Svátku práce. K tomuto dni se váže tradice, kdy muži líbají své milované přítelkyně, partnerky nebo manželky pod stromem – ideálně rozkvetlou třešní.

1. máj, lásky čas - rozkvetlá třešeň není v tento den vždy samozřejmost

1. máj, lásky čas – rozkvetlá třešeň není v tento den vždy samozřejmost

Zvláštní okolnosti se mi na 1. máj, lásky čas už několikrát nevyhnuly

Dovolím si zde se ohlédnout za dávnou minulostí. Stalo se mi to vícekrát, nenadálé okolnosti v den 1. května, na den 1. máje, lásky času. Těšila jsem se na líbání pod třešní. Měla jsem po svém boku gentlemana, který chápal moje nadšení.

Velmi jemně, elegantně a žensky jsem se oblékla. V některých letech jsem outfit měla dopředu vybraný. Chtěla jsem se svému partnerovi líbit a cítit se i sama pro sebe příjemně. Ale zasáhla příroda pomocí svých rozmarů počasí. Toto jsem zažila během několika let.

Jeden rok bylo po dešti, nikde v blízkém okolí nebyla nejen žádná rozkvetlá třešeň, ale ani žádný jiný neopadaný rozkvetlý strom. Na jednoho prvního máje jsem zase měla problém najít i ve vzdálenějším okolí jakýkoliv neodkvetlý strom.

Užívejte si společný čas nejen na 1. máje

Užívejte si společný čas nejen na 1. máje

Užijte si nejen 1. máj, lásky čas

Co z mých zážitků plyne? Snaha o poselství zvláště směrem k energickým lidem, kteří vše dělají na možné a snad i trochu nemožné maximum. V dávné minulosti jsem byla velmi urputná, neuměla jsem s touto skvělou vlastností pracovat a tak mi možná i komplikovala život. Proto mám pochopení pro lidi, kteří dělají vše s vervou sobě vlastní.

Chtěla bych zde jen říct, užívejte si život, každou jeho chvilku, zvláště ty krásné chvíle, ať už jste sami či se svým partnerem nebo partnerkou, případně svými blízkými. Mít pokoru k životu je velmi důležité zvláště pro spokojenou budoucnost. Nesnažte se vždy o dokonalost, ale vychutnejte si krásu života v celém rozsahu, již nabízí.

Že jste sami a nemáte aktuálně partnerku či partnera? Člověk by měl mít nejdříve rád hlavně sám sebe, aby mohl mít rád další lidi. Říká se to a je to pravda. Užívejte si slunečné dny, pokud jste z nějakého důvodu smutní, vzpomeňte si, že nic netrvá věčně, ani to zlé.

1. máj, lásky čas - nezapomínejte mít rádi také sami sebe

1. máj, lásky čas – nezapomínejte mít rádi také sami sebe

Jak budete letošní 1. máj, lásky čas, trávit vy?

Zdroj fotografií: pixabay.com

Další články pro zábavu, ale i zamyšlení naleznete v naší kategorii Blog.