Cesta na módní přehlídku a z ní v pohodlí oděvu. Když se řekne módní přehlídka, většině lidem se vybaví společenská událost, která vyžaduje vhodný oděv i od návštěvníků, řekněme diváků. Doporučený oděv, který považuje pořadatel, hostitel módní přehlídky fashion eventu za vhodný, je uveden na pozvánce a označen dress code:. za dvojtečkou následuje různé označení, odrážející místo a charakter události.

My, co milujeme módu se také kreativně a výrazně odíváme a i dle našeho postavení se to očekává a je to žádoucí. Na módní přehlídku se musíme nějak dostat, dopravit. Za svoji praxi módní redaktorky jsem na módní přehlídku přesouvala xkrát a to různými dopravními prostředky, a to od automobilu, vlaku, přes pěší chůzi až po městskou hromadnou dopravu v různých městech.

Cesta na módní přehlídku a z ní v pohodlí oděvu

Cesta na módní přehlídku autem

V souvislosti s cestami na módní přehlídku autem mám také několik zážitků. Vzhledem k tomu, že jsem fanynkou výrazných oděvů a lze říci, že zbožňuji nejrůznější míru extravagance, vyhledávám k outfitu odpovídající obuv. Jsem drobná žena, která měří 164 cm a ráda vypadá žensky, a proto si vybírá mnohdy i nepohodlné boty s vysokým podpatkem.

Mám jednu historku v souvislosti s mojí maminkou. Ještě když jsem bydlela v Olomouci, přijela pro mě moje maminka s tím, že jsme se u mě doma upravily a dále pokračovaly společně na módní přehlídku. Obě máme rády krásné boty, které ovšem bývají často nepohodlné i tehdy jsme si takové k outfitu zvolily, ale vymysleli jsme bezbolestné řešení pro naše nohy (relativně).

Z domu jsme vyšly ve večerním společenském outfitu a k němu pro cestu do auta a cestu v něm jsme nazuly pohodlné mokasíny. Z bytu do auta jsme ještě jely i výtahem, kam v jednom z pater nastoupil náš domovník a byl v šoku, když mu pohled sjel na naše boty. Vypadalo to lehce nepatřičně, odhalila jsem pro vás zde menší tajemnství, ale zaručilo to tehdy méně zničené nohy, což se počítá. Elegantní obuv jsme nazuly v autě a šly na módní přehlídku.

Cesta na módní přehlídku a z ní v pohodlí oděvu

Cesta z módní přehlídky – autem

Vzhledem ke svým různým zážitkům a zkušenostem i v souvislosti s pestrostí života a cestováním, jsem ráda připravená, a proto také nemám malé auto, mám ráda prostor a mám v něm různé věci.

Ráda spojuji příjemné s užitečným, proto jsem se náhle rozhodla i cestou z jedné módní přehlídky. Cestou domů byla ještě přehrada, kam jsem se chtěla jít podívat, a proto jsem byla ráda, že jsem v autě objevila outfit, který šel dát dohromady s tím, co jsem měla na sobě, ale cestou jsem zjistila, že jsem unavená a outfit jsem si pouze vyfotila na jedné polní cestě. I to je život.

Cesta na módní přehlídku a z ní v pohodlí oděvu

Cesta mezi módními přehlídkami – MHD

Někdy se stává, že je v jeden večer více události, např. v Praze a je potřeba se přesunout, vzhledem k tomu, že v Praze nebydlím a tam jezdím nejraději vlakem, přesunuji se tedy městskou hromadnou dopravou.

Jednou jsem se takhle přesunovala z jednoho eventu nedaleko václavského náměstí v Praze do jedné z bývalých pražských továren na přehlídku módního návrháře Michala Marka a protože Míša zvolil dress code disco, který jsem s radostí respektovala a dodržela, měla jsem na hlavě klobouk s flitry a jela jsem metrem…nikdy nezapomenu na jezdící schody a ty davy lidí, jak koukali na mě s nejrůznějšími pocity, bylo to velmi příjemné.

Jaké jsou Vaše zážitky s přesuny v souvislosti se společenskými událostmi?