Rodinný výlet, když jsou všichni dospělí

Obecná témata pro články jsou fajn, ale myslím, že autenticita a zážitky ze života a různé poznatky, dotazy a názory čas od času zmínit v článcích je také vhodné a na místě. Dnes bych zde v článku v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ chtěla věnovat pozornost tématu rodinný výlet, když jsou všichni jeho účastníci dávno dospělí. Proč zrovna dnes a téma rodinný výlet dospělých členů rodiny? Včera byl Mezinárodní den rodin.

Rodinný výlet, když jsou všichni dospělí, se nemusí uskutečnit pouze na Mezinárodní den rodin

Mám ráda svoji rodinu, a to hodně, nachází se v ní skvělí lidé, kteří samozřejmě ale mají své chyby tak jako všichni ostatní další lidé na této planetě. Život je docela fajn a rychlá jízda tak nějak obecně řečeno a času příliš není. Asi to známe všichni…někdy na své blízké nemáme tolik času, kolik bychom chtěli a není úplně možnost si ten čas udělat.

Vzhledem ke včerejšímu datu, který je věnován Mezinárodnímu dnu rodin, mám téma k zamyšlení Rodinný výlet, když jsou všichni jeho účastníci dospělí. S rodinou člověk snad rád až na některé výjimky tráví čas během celého svého života, někdy méně, jindy více času, ale tráví, a to bez ohledu na svůj věk a věk svých příbuzných.

Myslím, že není až tak důležité, kdy se svojí rodinnou něco podniknete, ale že vůbec a užijete si společný čas a aktivity. Nikde není dané, že se setkání musí odehrávat pouze u někoho doma například pouze při povinném nedělním obědě apod.

Mně osobně přijde velmi smutné, když jsem viděla i lidi, kteří v rodině neměli dobré vztahy a vídali se na Vánoce, protože přeci byly Vánoce, svátek rodiny apod….přijde mi to trošku pokrytectví, ale je to jejich věc. Něco jiného je, když rodina má mnoho členů, jsou v kontaktu, mají se rádi a vídají se hlavně na Vánoce.

Myslím, že pokud v rodině nejsou dobré vztahy je vhodné je zlepšit či se o to alespoň pokusit, i kdyby jen několikrát, ale lepší než vůbec. Musím ale přiznat, že nelze soudit jen podle své fajn rodiny a je potřeba si přiznat, že některé rodiny jsou bez komentáře a je tam veškerá snaha marná.

V každé rodině je fajn, když jsou v pořádku vztahy a lidé spolu tráví čas během let například jednodenními či vícedenními výlety.

Rodinný výlet

Rodinný výlet

Někteří lidé se velmi diví společnému času lidí z jedné rodiny

Jak se říká, 100 lidí má 100 názorů, každý člověk, stejně jako rodina je jiný a má různé vztahy, ale je obvyklé, že se častěji stýká se svojí rodinou, nebo alespoň častěji s některými příbuznými a to při různých aktivitách.

Osobně nechápu, jak se někomu zdá divné, když dospělí lidé trvá čas například výletem se svojí rodinnou. Že člověk zatím nemá děti a tak nemůže společně se svými dospělými příbuznými vyrazit do zoo? Kde je to psáno? A když jde se stejně starou kamarádkou jako jsou jeho příbuzní je to jiné v čem a proč? Přijde někomu normálnější, aby chodili do zoo například pouze kamarádky se svými dětmi apod.? Kdo a podle čeho soudí? Zbytečné zamyšlení. Vždyť mezilidské vztahy jsou jeden typ obrovského bohatství pečujme o ně v rodinných vztazích i těch přátelských.

Snažme se o dobré vztahy v rodině, mějme se rádi, udělejme si alespoň občas čas na své blízké, nečekejme na až. Nemáme čas osobně navštívit své příbuzné? Zavolejme jim alespoň, budou mít radost oni a následně i my z jejich radosti.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Líbil se vám článek? Za sdílení na sociálních sítích budeme rádi.

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.