Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost. Školní sraz, společenská událost, na níž lidé nahlíží různě. Řekla bych, že se to odvíjí zvláště od toho, jaké vztahy měli se spolužačkami a spolužáky v době studií. Já jsem letos dostala pozvání na třídní sraz od lidí ze střední školy. Sice mám časově náročnou práci a mnohdy pracuji i o víkendech, protože svoji práci miluji, ale řekla jsem si, že na třídní sraz si čas najdu, i kdybych tam vyrazila jen na chvíli. Pozvání jsem tedy přijala a vyrazila jsem.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Vzpomínky na střední školu

Jen stručně popsat moje studium na úžasné střední škole, kam jsem chodila, by bylo na dlouho, ale krátce řečeno, bylo to super.

Na střední školu moc ráda vzpomínám, byly to krásné 4 roky mého života, v němž nechyběla legrace a mnohdy i napětí, například v hodinách matematiky. Tento předmět považuji za těžký. Měli jsme tehdy učitelku, která vzbuzovala neskutečný respekt, ano i u nás, kteří jsme si občas dělávali vtípky z učitelů apod.

Dodnes si pamatuji, když naše tehdejší paní učitelka vstoupila do třídy, všichni jsme se snažili splynout s lavicí a být neviditelní. Jak jsme občas koukávali v jiných předmětech na mobily, v hodině matematiky jsme na mobil ani nepomysleli.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Proč jít na školní (třídní) sraz?

Od některých svých známých jsem slyšela různé důvody, proč jít na třídní sraz. Některé z těch důvodů mě velmi překvapily, ale každého věc a vše je o člověku a pohledu na danou záležitost.

Víte, proč jsem tam šla já? Chtěla jsem ty lidi (moje spolužačky a spolužáky) vidět a zjistit, jak se mají, jak žijí a co je u nich nového. Po chvíli bylo jasné, že jsme stále zůstali každý tak nějak věrný svému já, které bylo jiné než já ostatních spolužaček a spolužáků, ale dohromady tvoříme, jako kdysi na střední škole, zajímavou partu, která se má o čem bavit, což bylo příjemné. Pokud to bude v mých časových možnostech přijít na další třídní srazy a dostanu pozvánku, ráda se tohoto společenského setkání zúčastním.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Průběh samotného třídního srazu

Akce začala ve 4:00 odpoledne a skončila cca v 1:00 po půl noci. Většina z nás v podstatě nepila alkohol, nemuseli jsme, a přesto jsme si to užili. Já jsem jela na tu akci autem a i zpět jsem jela autem. Nepila jsem alkohol a nemám s tím problém, nevadí mi pít nealko, převážně čistou neperlivou vodu a domácí limonády, které mi chutnají a občas si je s radostí dávám na různých schůzkách a eventech k pití.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Byli jsme svědky krize v gastronomii. Sraz jsme měli v poměrně (hlavně dříve) známé a vyhledávané restauraci, kde vždy dobře vařili a jezdilo se tam i na jednání a zvali se tam obchodní partneři na obědy apod. Po čase se nám nahromadilo tolik nádobí, že jedna ze spolužaček vymyslela, že je budeme kumulovat na jednom místě, no, trvalo hodnou dobu, než si toho číšník všiml a začal nádobí odnášet.

Že bylo málo personálu na restauraci? To je problém provozovatele restaurace ne hostů. Že neměl číšník zkušenosti či kvalifikaci? Možná to byl mladý kluk, který vzal práci, která se našla. OK. Ale zcela upřímně na to, aby člověk dokázal včas, alespoň průběžně odnášet nádobí, nepotřebuje vzdělání. Vše je o lidech. Následovaly i technické problémy při placení. Každopádně jinak to byl moc fajn prožitý čas.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Proč jít na školní (třídní) sraz?

Od některých svých známých jsem slyšela různé důvody, proč jít na třídní sraz. Některé z těch důvodů mě velmi překvapily, ale každého věc a vše je o člověku a pohledu na danou záležitost. Reakce a názory člověka jsou z velké části ovlivněny jeho zkušenostmi a zážitky, ale i tím, jakými lidmi se kdy obklopoval.

Víte, proč jsem na třídní sraz šla já? Chtěla jsem ty lidi (moje spolužačky a spolužáky) vidět a zjistit, jak se mají, jak žijí a co je u nich nového. Což se mi podařilo a potěšilo mě, že jsme všichni zdraví a řekla bych, že i celkem šťastní ve svých životech.

Kdy jste měli naposledy školní (třídní) sraz? Vnímejte jej jako společenskou událost.

Co si na sebe obléct na třídní sraz?

Při zamyšlení se, co si člověk na sebe obleče, je vždy zásadní vědět, kde se událost koná, a to platí pro jakoukoliv událost. Důležité je také vědět, jaký bude program a jaké mohou nastat alternativy. Pokud je sraz někde v přírodě, je třeba tomu např. přizpůsobit typ obuvi.

Náš sraz byl v restauraci a po jejím uzavření (konec otevírací doby) jsme se šli projít. Nazula jsem zlaté tenisky, černou midi plizovanou sukni, červenou halenku a červené sako v lehce sportovním nádechu, které je vhodné k džínám. Celý outfit jsem doplnila cross body kabelkou. Hodila se (byla vhodná) jak celá zlatá, tak i černo zlatá.

Pánové, přemýšlíte, co na sebe? Zvolte outfit, ve kterém se budete cítit pohodlně a jeho jednotlivé prvky budou k sobě ladit.

Chodíte na třídní srazy? Jak vzpomínáte na svoje studium střední školy?