Myslím, že pokud zrovna nejste silný alergik, když se řekne jaro, vybaví se vám samé krásné, kladné věci s pozitivním významem. Se začátkem jara přichází dny plné slunce, k nimž se váže spousta energie a vyšší teploty vzduchu, což je alespoň podle mého názoru báječné.

Co si představíte, když se řekne jaro?

První jarní den – 20. března

Ano, v našich kalendářích a diářích den 20. března patří oznámení, že je první jarní den. Tento den byl v sobotu. Nevím, jaké počasí bylo u vás, ale v místě, kde aktuálně bydlím ja, bylo nádherné počasí, svítilo sluníčko. Měla jsem z toho radost, potěšilo mě to a zlepšila se mi nálada, na které se mírně příležitostně podepisují omezení související s bojem proti pandemii, v němž se nachází nejen Česko, ale takřka celý svět.

Tématu jaro se v tomto dnešním článku na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ věnuji nejen proto, že začátek jarního ročního období je právě aktuální záležitost, ale také proto, že se k ní váží milé a jistě vítané změny v souvislosti s módou u všech lidí, kteří milují slunce a teplo, a také i módu – oblečení, obuv a doplňky.

Co si představíte, když se řekne jaro?

Jaro a móda

S odchodem zimy a příchodem jara se naskýtá úžasná a velká příležitost udělat si radost a koupit si něco nového na sebe a rozšířit tak svůj šatník a botník, protože jak známo, chodíme nejen oblečení, ale i obutí, až některé osoby, které jsou tzv. výjimkou, která potvrzuje pravidlo. Aby to ovšem neskončilo tak, jak to u mnohých lidí s přívalem jarní energie a náhlého rozhodnutí, koupit si něco na sebe, chodí, je dobré udělat si v klidu plán a mít systém v plánovaných změnách.

S příchodem jara se nabízí nejen ideální příležitost udělat si radost a podpořit módní průmysl, ale je to tak trochu mnohdy nutnost, zvláště u lidí, které potkávají změny a nemají tomu přizpůsobený šatník a botník. Ať už jsou to ženy po porodu, v období těhotenství apod., nebo muži, kteří změnili zaměstnání, začali podnikat, úspěšně prošli hubnoucí výzvou apod.

Co si představíte, když se řekne jaro?

Abyste měli nové věci kam uskladnit (bez ohledu na velikost vašeho šatníku a botníku), doporučuji udělat si systém v úklidu šatníku a botníku. Inspiraci, jak na to, naleznete v našem článku zde.

Než se rozhodnete nakupovat, můžete se inspirovat informacemi o aktuálních módních trendech pro období jara.

Jaro a design

Fashion Industry CZ je informační web o módě, ale s radostí se příležitostně okrajově bude věnovat tématu design. V jednom z předchozím článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ jsem se zamýšlela na srovnáním kýče a designu, připomínám to proto, že by mě zajímal váš názor. Jaký vztah máte k designu a co už považujete za kýč?

Jaro také vybízí k tomu, že ten z nás, kdo má zahradu, či alespoň tereasu nebo balkon u svého bytu se jistě bude věnovat se začátkem jara zvelebování tohoto protoru a možná si na něj koupí nějakou dekoraci. První, případně rozšíří svoji sbírku dekorací z předchozích let. Mě před nedávnem uchvátila keramická postavička žáby. Ano, je zvěčněna na úvodní fotografii článku v němž se zamýšlím nad hranicí mezi kýčem a designem a významu pro každého z nás, a také tím, že každý člověk design a kýč vnímá odlišně například na rozdíl od svého blízkého okolí, či sousedů a pod.

Jaké máte plány se svým šatníkem a botníkem vy? Máte zahradu? Chodíte i na zahradu krásně oblečení, stylově, nebo alespoň sladěně? Jaký vztah máte k dekoracím, at už ve svém domě, bytě či zahradě?

Nenechejme si vzít drobné radosti, a pokud nás cokoliv dělá šťastným, je to v souladu se zákonem, neubližuje to nám ani našim blízkým, držme se toho.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com