Jeden outfit na více příležitostí během dne? Ano!

Určitě jste se do situace, kdy během dne máte v plánu navštívit různé společenské události podobné úrovně dress code, již dostali. Chcete po každé vypadat jinak, ale nevíte, jak pojmout svůj outfit, protože nemáte úplně prostor, zvláště pak ten časový, se převlékat?

Když je jedna schůzka významnější než ostatní

Teď to není nic proti nikomu ani ničemu, ale je to jako srovnání různých společenských událostí, návštěva kina si žádá jiný outfit než návštěva národního divadla a například i pyžamová party.

Klasickým příkladem mého dne tzv. v terénu (že zrovna nemám den administrativy, kdy bych byla doma u notebooku) je situace, kdy absolvuji schůzky v různých firmách, s menšími výrobci, módními návrháři, v marketingovém oddělení, rychlý dezert (kávu nepiji, tak nepíši kafe, i když kdo mě zná, tak říkám, že můžeme na kafe, ale já si jej neobjednám) s kamarádkou apod. a v podvečer jdu na vernisáž či kolem 18:00 či 19:00 na módní přehlídku.

Zajistěte si komfort, který vám osobně vyhovuje

Pokud nemáte čas se převlékat z více důvodů, například i toho, že auto odstavíte na jednom konci města a poslední schůzku máte na druhém konci města a zmíněnou návštěvu módní přehlídky na jiném konci města a nechcete jezdit sem a tam MHD či taxi, Uberem apod., může si udělat systém, do kterého zakomponujete své auto a tam se můžete převléci a mít v něm věci na převlečení nebo být skromnější a například v látkové tašce mít jiné módní doplňky jako kabelku, náušnice, šálu apod.

Anebo zvolit oděv už od chvíle, kdy sednete do svého auta, který bude adekvátní pro všechny události daného dne.

Univerzální outfit pro více příležitostí během jednoho dne

Pokud chcete zvolit univerzální outfit pro více příležitostí během jednoho dne, lze to.

Jak na univerzální outfit pro více příležitostí během jednoho dne?

  • Důležité je zvolit si kvalitní a pohodlné kousky outfitu, což opět a zase souvisí s tím, že pokud už při výběru tohoto outfitu nemáte příliš mnoho času, je ideální mít šatník přizpůsobený vašemu aktuálnímu životnímu stylu. Vlastní vyhovující systém v šatníku a botníku mít, je základ a ušetří spoustu času, energie a vlastně i peněz, a to z mnoha důvodů.
  • Stanovit si, která schůzka je pro nás nejvýznamnější z pohledu outfitu. Myšleno tak, že pokud jdeme nějakému našemu obchodnímu partnerovi například předat nějaký dokument a možná se setkáme jen s jeho asistentkou apod. a následně máme schůzku s kamarádkou, kdy půjdeme venčit jejího psa, nemusíme na sobě mít zrovna jako žena kostým apod. A pokud to tak necítíme, odložíme donesení dokumentu obchodnímu partnerovi na jindy a potom zvolíme elegantnější outfit. Mnohdy velké kouzlo a skvělou službu nám udělají doplňky jako náušnice, kabelky a saka. Můžeme se také obléct podle nejvýznamnější schůzky či události daného dne. Pokud vím, že večer půjdu na módní přehlídku, tak si například obléknu outfit, který doplním jen svrchníkem, odstavím auto a můžu na módní přehlídku i v podvečerních hodinách.
  • Konkrétní tipy pro zvolení outfitu – zásadní je samozřejmě počasí, znát alespoň hrubou předpověď počasí místa, kam se chystáme. Vím – li, že módní přehlídka se koná v podvečer v elegantním hotelu na podzim, vyrazím například ve zlatých teniskách, dlouhé sukni, jednobarevné halence s krátkým rukávem, sáčku, které není příliš elegantní a náušnice a náhrdelník na večer mám v kabelce a před večerem je vyměním za ty, které jsem nosila během dne. A kabelka, tak celkově na den, když vím, kam se večer chystám, tak zvolím malou, maximálně střední, nemusí to být přímo psaníčko, ale například kabelka do ruky, cross body apod.

A ten nejzásadnější tip? Zvolte ve svém outfitu například jen jednu výraznou věc a k ní například basic triko a je jedno jestli ta věc jsou výrazné tenisky či kabelka apod. Určitě nezapomeňte na nějaký svrchník, protože i když přes den na podzim máme letos celkem teplo, večer už je opravdu chladno.

Pokračujte ve čtení dalších fashion a stylistických tipů, jakož i lifestylových článků ZDE.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com