Invalidé a zdraví lidé

Proč jsem pro dnešní článek vybrala zrovna název Invalidé a zdraví lidé? Chci se podívat na to, zda invalidé, lidé s nějakým hendikepem či omezenou pohyblivostí jsou na tom skutečně hůře než zdraví lidé. Mít zdraví a být zdravý nebo mít alespoň jeho část je obrovská výhoda a opravdové bohatství, ale často zdraví lidé mají velmi zkreslné pohledy i na život celkově, nejen lidí okolo sebe a jejich problémy obecně.

Invalidé mohou svět vidět optimističtěji než zcela zdraví lidé

Invalidé mohou svět vidět optimističtěji než zcela zdraví lidé

Invalidé mohou mít zdravější pohled na život než zdraví lidé

Minimálně duševně a v pohledu na svět, vidí jej reálně a ne tragicky, jako mnoho zdravých lidí, kteří ve skutečnosti řeší nepodstatné blbosti, i když chápu, že každý z nás zdravých lidí občas zažil chvíle, které zcela zbytečně považoval za konec světa a podlehl momentálním emocím.

Každý člověk se někdy potýká s nepříjemnostmi a problémy, ale hodně záleží na tom, jaký postoj k nim zaujme. Bonusem ovšem je, když má kolem sebe lidi, kteří jej podpoří, minimálně alespoň psychicky a on tak získá obrovskou sílu překonat překážky.

V neděli máme Mezinárodní den invalidů a jsem člověk, který vnímá i náladu ve společnosti a různé typy lidí, jejich nátury a přístup k životu. Snažím se tím dobrým, co vidím okolo sebe a vnímám, inspirovat a obecně, když to jen trošku jde, šířit osvětu ověřené informace a pozitivní energii. Činí mi to radost. A jak známo sdílená radost je dvojnásobná radost.

Téma invalidé. Znám jich pár a můžu říct, jsou to lidé skvělí, srdeční a vděční za maličkosti, vždyť z nich se život skládá a často skromní. Z problémů se nehroutí, hledají cesty, stejně jako úspěšní lidé v byznysu, například.

Nutno ale uznat, že někdy může být těžké oddělit od sebe běžné neúspěchy a překážky, které k cestě k cíli tak nějak patří a situaci, kdy například podnikání nemá smysl, důležité je zde mít povědomí o základních ekonomických principech, ale i dát na své pocity.

Mnoho situací je o úhlu pohledu, proto se mějme rádi, je to jako boj proti nemocem, člověk s dobrou imunitou nepodlehne chřipce tak snadno jako jedinec bez imunity., budujme si i duševní imunitu, láskou sebe sama i lidí okolo sebe. Dělejme si radosti sobě i svým blízkým a alespoň občas dobrými skutky pro ostatní v míře, kterou zvládneme. Budujme lepší svět.

Dělejme radost sobě a příležitostně i svému okolí

Dělejme radost sobě a příležitostně i svému okolí

Člověk, který je v pohodě, má sílu čelit životním překážkám, které se občas objeví bez ohledu na to, jak moc se snažíme potížím různého typu předcházet a navíc snažme se mít vedle sebe fajn lidi, podobně smýšlející. Buďme i my fajn člověkem, kterého lidi chtějí mít vedle sebe, ve svém okolí.

A dovolím si jednu radu, kterou jsem kdysi dostala, přijímejme pouze rady od lidí, kteří jsou dnes tam, kde jednou chceme být a jsou takový, jakými bychom chtěli být.

Opatrně se snahou pomoct invalidům

Tito lidé, řekněme s hendikepem či nějakou odlišností, jsou v rámci možností velmi samostatní. Mnoho z nich. Přemýšlela jsem, jak s nimi mluvit, abych je neurazila, ale cítili se současně komfortně a já také. A víte co, nakonec jsem si řekla, že se zeptám na přímo a slušně na vše, co mě zajímá a ocenili to. Myslím, že upřímnost s respektem obecně je nejlepší varianta a správná cesta i z dlouhodobého hlediska v různých oblastech života.

Když jsme u těch omezení, každý člověk je samozřejmě jiný, některý invalida nejen na vozíčku se s omezením narodil, jinému se stalo během života, respektujme tyto lidi a učme lidi okolo sebe k respektu jich.

Invalidé jsou často na rozdíl od zdravých lidí limitováni pouze fyzicky

Invalidé jsou často na rozdíl od zdravých lidí limitováni pouze fyzicky

Myslím, že když vozíčkáři nebo jinému invalidovi či vlastně komukoliv jinému člověku něco spadne na zem a vy mu to podáte, je to drobná laskavost, která mu pomůže a potěší jej.

Buďme pozorní k lidem ve svém okolí obecně. Mějme respekt, ale vyžadujme jej i pro sebe.

Pokračujte ve čtení článků ZDE.

Zdroj grafiky a fotografie: pixabay.com