Radost ze současné chvíle a pozitivní výhled do budoucnosti

V poslední době jsou téměř všechna média plná obsahu o informacích spíše negativního charakteru či dění, což není ideální pro náladu ve společnosti, ale ani člověka jako jednotlivce a pro šíření pozitivní energie. Možná by se dalo říct, že pohled na dané věci je negativní, ale…

Radost ze života negativní energie také nepodporuje. Možností je, což dělá většina rozumných a aktivních lidí, vyhýbat se pravidelné konzumaci mediálního obsahu s negativním obsahem. Ono v dnešní době v našem moderním světě se k nám informace, zvláště ty důležité stejně dostanou.

Mít radost z přítomného okamžiku má význam i pro duševní zdraví

Že jde ruku v ruce duševní i fyzické zdraví, to není žádná novinka. Důležité je věřit v kladnou budoucnost a v přítomnosti činit kroky, které k ní vedou, minimálně alespoň v rámci možností. Každý máme nějaké možnosti.

Běžný člověk asi úplně negativní dění ve světě jako jednotlivec nezmění. Změnit ale své myšlení a přístup k životu i úhel pohledu může.

Duševní pohoda je téma velmi obsáhlé. Dovolím si říct, že mít duševní pohodu je rozhodnutí, stav mysli. Když člověk tak nějak chce, dojde k němu sám či s pomocí lidí, kteří mu dají správné impulzy. Je skvělé jít štěstí naproti a současně nechat věci následně plynout.

Někdy nás v naší životní cestě potkají různí lidé, kteří nám pomůžou, jsou našimi parťáky jen po určitou dobu, etapu života a pak se náš život odehrává jinak, bez nich. Nic není špatně. Vše má nějaký vývoj.

Vykročit na cestu k cíli a umět nechat věci i plynout, je pro budoucnost důležité

Vykročit na cestu k cíli a umět nechat věci i plynout, je pro budoucnost důležité

Mnoho lidí čeká tzv. na zázrak (teď nemyslím, když mají nemocného příbuzného a doufají, že se zázrakem uzdraví, protože medicíně se nedaří jeho neduhy vyléčit) a na až…až je jednou pozdě nebo ne a ne přijít to, na co čekají.

Mám a měla jsem v životě to štěstí, že jsem poznala a poznávám hodně lidí, zažila jsem mnoho skvělých chvil, získala jsem obrovské množství zážitků a zkušeností, ale i spoustu drsných a smutných okamžiků.

A velmi rychle jsem pochopila jednu věc, relativně vše a všichni mohou být dobrou berličkou na čas, nebo i my se jim berličkou můžeme stát, ale to nejdůležitější je, abychom pracovali na své duševní pohodě a měli radost z maličkostí, uměli se na situaci podívat s optimismem, je to důležité pro naši budoucnost. To střípky tvoří celek, ne jen velké věci.

Detaily tvoří velké věci

Detaily tvoří velké věci

Naposledy, když se mi nehodilo do mých plánů během jednoho dne, že prší, jiný člověk by asi nadával či plány změnil, ale já jsem si řekla, alespoň bude dostatek vody. Vše na světě má klady i zápory a je na nás, jak na věc, člověka či situaci nahlížíme. Nejsem sluníčkář, jen optimista. Pamatujte, negativní energie nikomu a ničemu nikdy nepomůže, naopak zastaví vše pozitivní.

Když občas promluvím, lidé na mě koukají, jako kdybych tady přistála z jiné planety, protože jsem vděčná za maličkosti i neperlivou vodu. Někteří si myslí, že tzv. přehrávám, jiní si říkají, že jsem možná divná, protože pravda je, že jsem se vždy měla a mám dobře, ale je to o mém osobním nastavení, mám prostě a jednoduše radost z maličkostí.

Pozitivní energie a výhled do budoucnosti jsou důležité

Myslím, že každý z nás někdy o něco bojoval a vložil do toho, čas, energii a další veličiny a současně věřil, že to dobře dopadne, a zvláště pokud se zdálo jako nemožné dosáhnout cíle, si přál splnění a kladný výsledek možná o to více a pak přišel někdo s rychlými soudy a negativní energií a ta danému optimistovi vlezla do hlavy a nemohl se jí zbavit, měl jí plnou hlavu, nejenže měl svých starostí dost, ale ještě negativní energii daného člověka…ufff

To je, jako když je někdo unavený a ještě na něj skočí nějaký virus a dostane například chřipku, je to na něj moc. Negativní energii se vyhýbám, jednou jsem se jí neubránila od jednoho člověka a týden jsem nemohla pořádně fungovat, jsem na to citlivá a co hůř, lidi s negativní energií, možná zkušenostmi, že daná věc špatně skončí, to vycítí, zdá se vám chtějí pomoct, že vás varují, ale spíš vám škodí..právě tou negativní energií, protože ta zastaví kreativní fungování, které v krizové situaci potřebujete stejně jako pozitivní energii.

Chceme lepší budoucnost? Obklopme se fajn lidmi!

Chceme lepší budoucnost? Obklopme se fajn lidmi!

Kdysi mi kdosi moudrý řekl, a během let jsem k tomu došla také a pracuji s tím, i když je to náročné, upřímně víc, než kde jaká výzva, která se jiným lidem zdá náročnější, že pocity jiných nejsou naše, nejsou náš problém, ale jsou to jejich emoce.

Stručně a jasně, vyhýbám se negativní energii, snažím se obklopovat lidmi, kteří jdou dopředu a v podstatě se drží filosofie jako já, „Stojím nohama pevně na zemi a hlavu mám v oblacích“, jsou to realisti.

Víte, jak vnímám rozdíl mezi optimistickým a negativním realistou. Pozitivní optimista řekne, jeví se to jako problém, je to výzva, zkusím najít řešení, jde a koná a negativní realista řekne, to je průser a dopadne to špatně, uvidíš….sakra, omlouvám se za ten výraz, možná negativní realista má zkušenosti, že už něco špatně dopadlo, ale položil si otázku proč? Zda tomu šlo zabránit či zmírnit dopad problému? Myslím, že ne. Možná do té negace spadl i proto, že kolem sebe neměl lidi, co jdou dál a jsou optimisti nebo se jen rozhodl, že negace je pohodlná pro něj.

Nemusí to být zlý člověk, jen si možná neuvědomuje, jak obrovský a zbytečný negativní dopad páchá jeho negativní přístup. Pokud jej ale někdo upozorní a on jede dál, je lepší se vzdálit a nechat jej s jeho negativní energií samotného. Toto je případ jako s některými lidmi, kterým za běžné situace není pomoci, protože vás stáhnou, kam nechcete.

Jasně, mějme respekt, když má někdo jiný názor než my, ale mějme respekt také k sobě sami. Život je krásný, ale i velmi náročný a k tomu co obvykle řešíme, pokud náš život není k tomu všemu ještě více pestrý, opravdu nepotřebujeme něčí negativní energii.

Nenechejte na sebe působi něčí negativní energii

Nenechejte na sebe působi něčí negativní energii

Nevím jak vy, ale já nemám věšteckou kouli, i když přiznávám, že by se mi hodila a s velkým nadšením bych ji využila, tak nevím, co bude, ale vím jedno, ať si každý věří, čemu chce, pozitvní energie, snaha jít dál, současně konat, milý lidé okolo nás, slušnost a podobně jsou záležitosti a věci či jak to říct, které chci mít okolo sebe. Hodně věcí je o rozhodnutích. Já jsem se rozhodla, že budu mít dobrý život a ve stáří budu mít na co vzpomínat a budu okolo sebe mít blízké lidi.

Dějí se různé věci, ale osobně si myslím, že skutečné selhání je, když se z člověka stane zapšklý člověk apod. Téma selhání je na další článek, ale nechci asi příliš psát na tato témata, která působí negativně, i když opět je to o úhlu pohledu, na všem na první pohled negativní je možné najít něco pozitivního.

Věřím, že budoucnost každý alespoň trochu ovlivnit můžeme, udělejme to a věřme tomu. Taky jste šťastní z drobných radostí?

Pokračujte ve čtení dalších lifestyle článků.

Zdroj fotografií: pixabay.com