Jak si poradit s outfitem při změně situace?

Ať už jste v nějakém odvětví noví či jdete na nějakou událost s neznámým dress codem poprvé nebo je váš život plný změn, věřím, že tento dnešní článek, zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle, na téma jak si poradit s outfitem při změně situace, oceníte.

Když zjistíte, že máte více oděvů, ale pro danou událost jste si zvolili outfit over dress

Tento podnadpis se trošku váže k následujícímu podnadpisu, nebo spíše může z něj vycházet. Osobně si myslím, že by každý pořadatel společenské události by měl doporučit dress code, protože se návštěvníci mohou lépe orientovat, cítit se skvěle, protože mají nějakou jistotu než neznámou nejistotu. Dress code udává i úroveň události.

Mám velmi ráda módu, extravaganci a ctím doporučený dress code, musím říct, že móda je sice proměnlivé odvětví, ale jsou tzv. kruhy, kde elegance vždy bude trendem a lidé tam své buranství neschovávají za rádoby styl, jako někdy v jiných odvětvích. Svoji práci miluji i proto, že přináší rozličné příležitosti navštěvovat události odlišných typů. A na některých místech je neexistující dress code žádoucí a přináší totiž příležitost pro kreativní outfit.

Výzva při výběru outfitu je také nejistota počasí a vědomí, že se událost koná na více místech, vevnitř i venku. Stalo se mi, že jsem se připravovala na jednu událost v zahraničí a posuzovala jsem jí podle jiné události. Zjistila jsem, že dress code doporučený není, což mě lehce znejistilo a faktorů pro správný výběr se jako výzva ukázalo více.

Příkladem takovéto situace byla pěkná party veletrhu Micam v Miláně. Co můžu ale zpětně říci, než se vrhnu do popisu situace, tak je to, že zásadní je společenské události si užít, potkat fajn lidi, užít si čas se svými známými, doprovodem atd.

Měla jsem s sebou v Itálii krásné šaty, vhodné na party v období jaro/léto, zabalila jsem si do kufru i dvoje další boty, jedny lodičky s jehlovým podpatkem a druhé letní s úzkým blokovým podpatkem, ale zjistila jsem, že bych byla overdress, a tak i přestože jsem měla plán outifitu a naštěstí i další kousky s sebou, tak jsem zvolila outfit jiný.

Zvolila jsem tylovou sukni v barvě letošního roku, dlouhou, k ní zajímavý černý top v základu, ale můj outfit byl variabilní, protože…jsem neměla prostor se vracet pro změnu svého outfitu a tak jsem si na denní chození po veletrhu nazula obuv Skechers a vzala jsem si své růžové brýle a kabelku, do látkové tašky jsem si dala psaníčko kabelku a na večer baleríny černé s barvou zlatého kování.

A víte co, vše je, jak má být, byla to fajn párty, kde jsem potkala i své známé ze zahraničí a společně jsme prožili příjemný čas. I když se něco někdy zdá nejistě, nakonec z toho může být fajn událost.

Ke správné párty patří i dobroty a ty na party veletrhu Micam také nechyběly, stejně jako pestrá nabídka drinků a nealkoholického pití jako džusy, atp.

Neznámý dress code

Ano, vzhledem k tomu, že se pohybuji v módním průmyslu s touto výzvou, kdy jdu na událost a je tam neznámý dress code, se setkávám. Na jednu stranu to přináší výzvu a na druhou stranu svobodu. Někomu to může přinést i stres.

Jak zvolit outfit, když je dress code neznámý:

  • znát typ události, kterou se chystám navštívit
  • vědět, v jakou denní dobu se událost koná
  • kde v jakém místě se událost koná
  • jakou roli na dané události budu plnit
  • vědět, kdo na události bude

Pamatujte na to nejdůležitější – vždy reprezentujete hlavně sami sebe a své firmy, projekty apod., potom je až všechno ostatní.

Jakou výzvu jste kdy v souvislosti s outfitem zažili? Je nějaká taková před vámi? Kontaktujte mě, ráda Vám poradím.

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.