Den komplimentů

Dnes máme Den komplimentů a já mám tři otázky. První zní, kdy jste naposledy nějaký kompliment dostali? Druhá je, který kompliment vás v poslední době nejvíce překvapil či potěšil? Třetí otázka, kdy jste nějaký kompliment někomu věnovali a při jaké příležitosti a komu to bylo?

Upřímný kompliment

Jak víme, komplimenty jsou různé, méně či více osobního charakteru povahu mohou mít. Některé z nich lidé dávají, aby se jiným zalíbili, vloudili se do jejich přízně, ale takový upřímný kompliment, ten otevírá skutečné dveře do srdce člověka, kterému je určen.

Co se týká byznysu a psychologie, v jedné knize, kterou jsem četla během dokončování svého studia vysoké školy, znělo něco jako, že když chcete lidi rozpohybovat, musíte okouzlit jejich srdce, protože to předchází hlavě. Ano, jde o emoce, pozitivní emoce. Je z toho patrné, že když lidi zaujmete, začnou konat.

Umíte si užít dávání i přijímání komplimentů?

Umíte si užít dávání i přijímání komplimentů?

Jak dát někomu upřímný kompliment?

Na tuto otázku je poměrně snadná odpověď, stačí být vnímavým člověkem a pozorovat lidi, kterým chceme kompliment dát. Na toto jsem přišla pozorováním svého okolí. Jednou mi jeden mě blízký muž pochválil nehty. Obzvláště mě to potěšilo, protože nejsem fanynkou těch umělých.

Co si budeme povídat, každý kompliment potěší, zvláště nás ženy, ale pokud dostaneme kompliment jako já komentář k mým nehtům, člověk získává pocit, že druhého člověka opravdu zajímá, vnímá jej a následně k němu přistupuje o něco vřeleji.

Dáváte komplimenty? Umíte je přijímat?

Zdroj fotografií: pixabay.com

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.