Dieta nebo padnoucí oblečení?

Tímto článkem bych se ráda ohlédla za pátečním Mezinárodním dnem proti dietám.

Celý svět slaví Mezinárodní den proti dietám, který vznikl díky Mary Evans Youngové v roce 1992 ve Velké Británii a připadá právě na den 6. května. Má především poukázat na nezdravé diety, které škodí tělu a většinou nejsou ani příliš účinné. Youngová byla pro přirozenost a zdravý životní styl. (Zdroj informací tohoto odstavce a další podrobnosti naleznete ZDE.)

Pro redukci váhy dieta nestačí

Pro redukci váhy dieta nestačí

Mojí snahou není někoho o něčem přesvědčovat spíše reagovat na dané téma. Slovo dieta je vlastně o významu slova strava. Už jen upravením stravy, že nebudeme jíst nesmysly, ale výživově vhodná jídla a potraviny můžeme jakoby držet dietu, protože se držíme disciplíny.

Výživově smysluplné jídlo je v podstatě forma diety

Výživově smysluplné jídlo je v podstatě forma diety

Mnoho lidí přehání aktivity do extrémů a vznikají šílené následky. Vrhnou se do něčeho bezhlavě a bez přemýšlení a výsledek je srazí na kolena a odradí od snahy pokračovat dál či dojít k cíli nebo se vůbec o něco pokusit. Platí to v případě diet i pohybu. Chce to strategii. Jíst vyváženě a hýbat se je žádoucí, ale s rozumem.

Mít pohyb je důležité

Mít pohyb je důležité

Když kritika oblečení, diety apod. není konstruktivní, nemá smysl a je pouhou negativní energií

Mnohdy lidé nezačnou zlepšovat svoji postavu a svůj život, ale kritizují ostatní a někdy velmi drsně. Uvědomme si, že nikdo z nás není ideální a je stále co na sobě zlepšovat. Když mě nějaký člověk kritizuje a ke konstruktivní kritice to má na hony daleko, poukáži na to, že ani on není dokonalý člověk a má co zlepšovat.

Tak například, pokud by měl někdy někdo výhrady k mé postavě, budu jej brát vážně pouze v případě, že bude on mít postavu minimálně takovou jako Dwayne Johnson apod. či minimálně tu nejlepší jakou dokáže mít.

Teď to tuto větu píši vám všem, které kritika někoho také ani se neblížícího k dokonalosti zasáhla…už jste někdy viděli, že by lidé jako Dwayne Johnson či jemu postavou podobní chodili a ve větším měřítku kritizovali ostatní? Myslím, že převážně ne! Vysvětlení je jasné, jsou to totiž lidé, kteří pracují sami na sobě a už nemají čas ztrácet jej zbytečnou negativní energií, která nikomu nepomůže.

Ano, pokud se mě někdo zeptá na jeho postavu, reaguji, ale vždy taktně, tak abych jej motivovala být lepší a byla upřímná současně.Nikdy totiž nevíme celý příběh člověka. Za nedokonalostí jeho postavy mohou stát různé důvody jako nemoci apod., i kdyby jen nízká disciplína, ta může pocházet například z těžkého životního období. Někdy stačí jen místo čokolády dát si ovoce.

Snažím se spíše šířit pozitivní energii a zlepšovat svůj život. Mám dostatečnou sebereflexi, abych viděla, že je a bude vždy co zlepšovat, ale současně si život i užívat je potřeba.

Díky padnoucímu oblečení bude váš život hezčí

Díky padnoucímu oblečení bude váš život hezčí

Proč nadpis tohoto článku je dieta nebo padnoucí oblečení?

Chci poukázat na význam vhodného a padnoucího oblečení pro lepší život každého z nás, bez ohledu na míru zdraví, aktuální vzhled postavy, počet financí či typ pracovní činnosti, kterému se věnujeme.

Ono ke zlepšení vzhledu, i když máte nějaké to kilo navíc, minimálně pro začátek, stačí vhodné a padnoucí oblečení. Dobrý stylista vám kvalitně poradí tak, že móda pro vás nebude nutné zlo, ale pomocník, prostředník k lepšímu životu.

Díky oblečení můžete a skutečně budete mít lepší život. Oblečení má obrovský vliv na každého člověka. Například ve společenské módě se automaticky chováme jinak než v teplákové soupravě.

Soulad diety a vhodného oblečení

Moc fajn je, když člověk žádnou dietu nemusí držet, protože je zdravý a má disciplínu, ale k tomu je někdy delší cesta. Úlet je další extrém, když někdo je velmi prostorově výrazný a skutečně už i nemocný a má sebevědomí na rozdávání a vedle něho je zdravý štíhlý člověk, kterému sebevědomí chybí, protože měl kolem sebe pár blbců, kteří mu jej neustále možná jen v humoru sráželi. Šiřme raději mezi sebou pozitivní energii. Mějme rádi sami sebe, ale i ostatní lidi.

Padnoucí oblečení je základem pro běžný život a lepší budoucnost. Ono to oblečení, ať chceme nebo ne o nás hodně vypovídá.

Dělejme maximum pro své zdraví a neřešme třeba 2 kila navíc, která máme, protože kvůli tomu se svět nezastaví. Nestresujme se zbytečně a pečujme o sebe dle svých možností. Někdy mám pocit, že více kritičtí jsou k sobě štíhlí lidé, kteří jsou zdraví a pečují o sebe, možná proto, že je snadnější se udržovat než se pustit do dlouhé cesty hubnutí či dalších jiných výrazných změn.

Šiřte pozitivní energii kolem sebe a mějte na sobě při tom padnoucí oblečení

Šiřte pozitivní energii kolem sebe a mějte na sobě při tom padnoucí oblečení

Mějme respekt k lidem okolo sebe. O významu oblečení pro lidský život bylo již mnoho článků napsáno. Já bych zde chtěla zmínit, že pokud máte padnoucí oblečení a vhodné pro váš aktuální život odrážející i vaši práci apod. budete se cítit lépe, váš život i práce budou lepší a lidé kolo vás milí a spokojení. Pozitivní energie se šíří a vrací.

Padnoucí oblečení ubírá kila, prodlužuje postavu a dělá s ní další pozitivní kouzla. Přeji vám krásné jaro a léto. Máte pocit, že musíte hubnout do plavek? Kupte si správný střih plavek, trošku více se hýbejte, upravte stravu a nestresujte se.

Zdroj fotografií v tomto článku – pixabay.com

Další články lifestylového typu najdete v naší kategorii Blog.

Máte stravu a padnoucí oblečení v souladu?