Objevte Minieuroland Kladsko

Znáte město Klodzko, v Česku známější jako Kladsko? Nachází se nedaleko od českých státních hranic a je to pěkné město, které stojí za návštěvu. Mimo jiné tam najdete i Minieuroland Kladsko.

Takto vypadala vstupní budova do Minieurolandu Kladsko v červenci roku 2015, kdy jsem tam byla

Takto vypadala vstupní budova do Minieurolandu Kladsko v červenci roku 2015, kdy jsem tam byla

Navštivte Kladsko

Jak jsem si vzpomněla zrovna na polské město Kladsko v Polsku Klodzko s přeškrtnutým l? Nedávno jsem na sociální síti viděla příspěvek jedné svojí známé z Olomouce, v němž sdílela fotky právě z Minieurolandu Kladsko (park miniatur) a úplně jsem zírala, jak se během těch let, co jsem tam nebyla, tento park zvětšil a změnil k lepšímu. Ne, že by před lety nebyl krásný, naopak, ale už tehdy se tam budovalo a stavělo. Je krásné vidět, že vývoj přináší něco nádherného a to Park miniatur byl, je a věřím, že i bude.

Je vhodné jistě doplnit zásadní informaci, Minieuroland Kladsko jsem před lety navštívila. Mnoho let jsem v Česku (až na výjimky) do té doby poslouchala negativní informace ohledně Polska jako celku, že tam není dobré jídlo, atd.

Rozhodla jsem se, udělat si názor sama a vyrazit tam na výlet do různých měst a míst a od té doby tam velmi ráda jezdím a vychutnávám si tam právě to jídlo, například i během hotelových snídaní (zvláště některé hotely je mají luxusní), návštěvy kaváren, restaurací apod., ale i veletrhů. A užívám si tamějších skvělých služeb a prozákaznického přístupu.

Zpět ale ke Kladsku, je to město pěkné, má historické centrum, k němuž vede most a ten je přirovnáván k našemu českému pražskému Karlova mostu, jen je menší. Opravdu je nádherný.

Dodnes si vzpomínám, jak jsem si v jedné kavárně na náměstí v Kladsku koupila Gofry (u nás známá dobrota pod pojmem wafle) s sebou na cestu domů s tím, že jej sním v autě, bylo se šlehačkou a borůvkami (sezonní ovoce už před lety bylo standardem v restauracích apod.), dostala jsem k němu i oplatek a ještě po několika kilometrech byla šlehačka tuhá a nerozpouštěla se a nestávala se tekutá tak, jak tomu často bývá u nás v Česku a to už po chvíli od zakoupení.

Při jedné ze svých návštěv Kladska jsem dostala dobrý nápad, který se proměnil ve špatný, protože jsem si neuvědomila, že na porci dobrot na gofry zde prodávající nešetří. Po obědě jsem vyrazila do nákupního centra Galeria Twierdza Klodzko že si dám gofry, ale porce byla obrovská, přejedla jsem se. Ale měla jsem nebe v puse, jak se říká.

Užijte si čas v Minieurolandu Kladsko

Minieuroland Kladsko je krásné místo, kde jsou miniatury různých nejen polských, ale i světoznámých staveb, jako například italská fontána Di Trevi v Římě apod. Provedení těchto staveb je úžasné a je radost na ně pohledět.

Já a mini Fontána di Trevi v polském parku miniatur v Kladsku

Já a mini Fontána di Trevi v polském parku miniatur v Kladsku

Pokud hledáte místo nejen v Kladsku, kde si pořídíte z tohoto léta krásné fotky, park miniatur Minieuroland Kladsko je správnou volbou.

Minieuroland je místo, kde si můžete udělat krásné fotky nejen s miniaturami, ale i krásnými rostlinami

Minieuroland je místo, kde si můžete udělat krásné fotky nejen s miniaturami, ale i krásnými rostlinami

Když nad tím tak přemýšlím, Minieuroland Kladsko si zaslouží pozornost i na našich sociálních sítích a během července tam přidám příspěvky či příběhy určitě s fototografiemi, které jsem tam pořídila v roce 2015.

Více informací o tomto parku najdete na jeho WEBU.

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.

Zdroj všech fotografií v tomto článku: archiv Sandry Friebové