Český Krumlov a Lipno, nacházející se v Jižních Čechách, jsou oblíbené destinace nejen českých turistů. Zvláště město Český Krumlov je velmi vyhledávané zahraničními turisty z nejrůznějších zemí.

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov a Lipno jsem navštívila před pandemii koronaviru

Myslím, že nejsem jediná, kdo navštívil různá místa v různých zemích, ale ve své domovině, České republice, na obrovském množství i velmi známých míst, jako například Lipno, Orlík apod. nikdy nebyl, což vzhledem, nejen k přírodním, krásám České republiky je obrovská škoda a tak trochu ostuda. Žijete-li v jiné zemi, věřím, že to vnímáte podobně zase vůči vaší zemi.

Jednoho krásného dne jsem se svými blízkými rozhodla, že by bylo fajn po Česku někam vyrazit. Vzhledem k tomu, že žijeme na Severní Moravě, rozhodli jsme se, že navštívíme nějaký vzdálený kraj od našeho bydliště. Volba padla na nádherné Jižní Čechy, které jsou doslova plné turistických cílů.

Než budu pokračovat v příběhu a popíši naši návštěvu tam, považuji za důležité podotknout, že v Jižních Čechách jsem byla jednou, a to tzv. pouze na otočku, jednalo se o jednodenní záležitost, zakoupila jsem si tam své první auto, na které dodnes ráda vzpomínám a někdy mu zde možná věnuji obsah článku, protože si to zaslouží, bylo úžasné, vypadalo ladně, takřka okamžitě po nastartování ještě před odjezdem topilo a v létě klimatizovalo.

Zpět tedy k pokračování vyprávění příběhu o návštěvě Českého Krumlova a Lipna. Ve chvíli, kdy jsem se chystala navštívit Český Krumlov a Lipno, měla jsem za sebou různé výlety a dovolené v zahraničí. Upřímně, byla to doba, kdy jsem tušila, že služby v Česku jsou mnohdy zklamáním a zvláště místo jako Český Krumlov bude předražené, ale chuť poznat krásy Jižních Čech byly silnější a rozhodla jsem podstoupit i nepříjemnosti, jen abych je viděla.

Český Krumlov a Lipno

Hrady a zámky v jižních Čechách

Když se mluví o hradech a zámcích v Jižních Čechách, chtělo by to věnovat jim i několik článků, protože hrady a zámky máme stejně jako v jižních Čechách i v dalších částech naší země nádherné, pečujeme o ně a renovujeme je a rekonstruujeme je.

Navštívili jsme Zámek Hluboká, který je nádherný i zvenčí a vznikly tam krásné fotky. Máte to stejně, že občas během hektického života najdete čas a koukáte na staré fotky  z výletů, dovolených a další zajímavých událostí, ať už v digitální či papírové podobě?

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov

Bohužel si už nepamatuji název ubytování v Českém Krumlově, ale bylo to relativně zklamání hlavně opět v přístupu člověka – služba – majitelka nebyla zrovna milá, bylo z ní cítit, že by ubytovala raději Němce než nás Čechy a to služby, které nabízela, nebyly nijak výjimečné, ale jak jsem řekla, nehodlala jsem se negací nechat zastavit a znechutit si pár dní tam.

Český Krumlov a jeho místa jsou opravdu krásná, řeka Vltava, která tam protéká, potěší i majitele psů, kteří tam své miláčky mohou vzít se ochladit, napít a pobavit se.

Český Krumlov a Lipno

Zajímavosti Českého Krumlova

Český Krumlov je zapsán na listinu UNESCO. V tomto městě je k vidění mnoho historických staveb, jako rozhlehlý hrad, navštívit můžete mnoho muzeí, galerií, koncertů a festivalů. Vidět otáčivé hlediště, technologický div, musíte, i kdyby jen ve chvíli, kdy není v provozu, jedná se o velmi zajímavý technický skvost.

Český Krumlov a Lipno

Další informace o městě Český Krumlov a jeho krásách a zajímavostech naleznete zde https://www.ckrumlov.info/cz/pamatky-a-kultura/. Český Krumlov za návštěvu stojí také pro svoji zajímavou atmosféru.

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov a Lipno

Lipno

Jeden den jsme navštívili vodní nádrž Lipno, bylo ale celkem chladno, jeden z mála lidí, který se koupal v přehradě Lipno, byl můj tehdejší přítel a následně i naše fenka Kendy, která svého pánečka následovala s radostí o to větší, protože šel do vody, kterou má ona ve velké oblibě a mohla plavat, což ji velmi bavilo. Mělo to ale jedno úskalí.

Byla to tehdy legrace, protože Kendy měla pocit, že každý, kdo je ve vodě se topí a ona ho musí zachránit, tak se sápala po mém bývalém příteli až tak, že mu propíchla nafukovací kruh a nakonec se v něm plavila sama a on se jen smál.

Český Krumlov a Lipno

Návštěva Lipna zvláště pro ty starší z naší cestovatelské výpravy znamenal nostalgickou připomínku jejich dětství a mládí, když jezdívali na podobná místa, neměli pocit, že by se příliš moc od té doby změnilo, zvláště co se týká nabídky služeb a ubytování, což mi trošku přijde smutné. Nutno podotknout, že se jistě mnohé od naší návštěvy zlepšilo, protože je to již pár let zpět, co jsme viděli Lipno.

Český Krumlov a Lipno

Změna outfitu při různých činnostech během dne je základ

Asi nikoho z vás nepřekvapí, že já, dnes majitelka tohoto informačního webu o módě Fashion Industry CZ, jsem vždy měla vztah k oblečení a upřímně, byla jsem šťastná, že můj tehdejší přítel také, nebyla pro nás výjimka ani během návštěvy Jižních Čech, několikrát denně se převléct podle aktivit, které nás ten den čekaly.

Na snídani v ubytování jsem byla oblečená elegantně, ale potom jsem se převlékla do oděvu k vodě a následně jsme se rozhodli, že chceme více poznat Český Krumlov a že se tam ještě cestou zpět domů pojedeme podívat a projdeme se tam…bylo to krásné a vznikly tyto fotky.

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov a Lipno

Český Krumlov a Lipno

Při té procházce jsem viděla spoustu zajímavostí. Dodnes si pamatuji na nepřeberné množství různých krámků a byl tam tehdy i jarmark. Tudíž spousta nákupních možností zajímavého sortimentu. Český Krumlov stojí za návštěvu.

Český Krumlov a Lipno

Byli jste v Českém Krumlově? Podělte se s námi o vaše zážitky.

Autor všech fotografií: archiv Sandry Friebové