Také se vám zdá, že sehnat dárek pro chlapa, je někdy nesnadné?

Nevím, jakou zkušenost máte vy, pokud vy, kdo tento článek čtete, jste žena, nebo možná i muž a kupujete dárky svým přátelům či příbuzným mužům, ale co tak od žen obecně během svého života slyším, vždy se shodneme na tom, že je někdy pro chlapa dárek sehnat nesnadné, a to bez ohledu na příležitost, ke které jej chceme obdarovat. Tedy ať už se jedná o svátek, narozeniny, Vánoce a další.

Proč to tak je? Možná je to i o přístupu samotných potenciálních obdarovaných, protože neví, co chtějí, řeknou, že vše mají a co nemají, si koupí sami.

Skočte prosím do obchodu a něco jim kupte

Ano, takto zněla prosba jednoho mého příbuzného na mě a ještě jednu ženu z naší rodiny, než vyrazil na oslavu svátku svých známých, respektive chlapské posezení se svými známými, mezi nimiž byl i jeho dobrý kamarád, kterého zná léta a známe jej i my s tou zmíněnou ženou, je to fajn chlap, ale známe jej pouze okrajově.

Osobní zkušenost – zoufalství v časové tísni na malém městě

Myslím, že lepší, všeříkající, podnadpis v tomto článku jsem už ani zvolit nemohla, protože těchto několik slov zcela přesně popisuje situaci, která nastala a moje pocity.

Nejdříve nastala situace, já a jedna žena z naší rodiny jsme šly koupit nějaké dárky pro našeho známého a vlastně cizího muže, o kterém jsme jen slyšely, ale osobně jej neznáme. Na první pohled situace, kdy si kreativní člověk řekne, bezva, je to příležitost udělat někomu radost, má to ovšem i své stinné stránky, pokud člověk k obdarování lidí přistupuje zodpovědně, což já dělám.

Možná si už od začátku kladete situaci, proč ten muž z naší rodiny si dárky nešel koupit sám, neměl čas a my se do obchodů chystaly vyrazit, tak jsme chtěly příjemné spojit s užitečným, jak se říká. Ukázalo se, že se jedná o nelehký úkol.

V čem výzvy spočívaly? Tak například, netušily jsme, co má rád ten cizí pán, jaký má humor, aby například nápisy na sklenicích či hrnkách, které jsme chtěly zakoupit, nebyly příliš za hranou běžné slušnosti, zda nemá nějaké alergie, jestli má rád kýč, jaké příchutě čokolády mu chutnají apod.

Naše původní myšlenka byla, koupíme dva hrnky s relativně obecně vtipnými nápisy, bude to fajn…není co řešit, je sobota a supermarkety i v sobotu odpoledne mají otevřeno.

Zjistily jsme ovšem, že na malém městě koupit zajímavý dárek pro chlapa v relativní časové tísni, je výzva, spíše problém. Většina vtipných hrnků byla buď po jednom, potřebovaly jsme dva, anebo byla pro ženy. Obešly jsme několik obchodů…nakonec jsme koupily hrnky bez nápisů s takovou jakoby plastikou až lehce uměleckého vzezření a vložily do nich elegantní luxusní čokoládu. Zde výzva nastává v šířce čokolády, aby tam vešla…podařilo se.

Nevím, jak to máte vy, ale mně se líbí, když dárky k sobě ladí i s dárkovou taškou či s balícím papírem, mám ráda sladěné věci, když je někomu dávám. I tentokrát jsem se o něco takového pokoušela.

Už v minulosti, když jsem nějakému muži kupovala dárky a dárkové tašky, tak jsem zjistila, že není snadné takový výrobek najít, protože většina věcí je prostě zaměřena na muže svým designem, když už je něco vhodné pro muže a vkusné, je to zázrak, v této oblasti je opravdu malý výběr. Tentokrát byl problém totožný. Nakonec jsme to s několikrát zmíněnou ženou společnými silami zvládly a koupily jsme vkusné dvě dárkové tašky hrnek a čokoládu a ještě to k sobě vše ladilo. Měla jsem z nás opravdovou radost.

Možná čekáte radu, jak předejít podobné situaci, do které jsem se dostala já, spíše vám dám tipy:

  • nedostat se do časové tísně, protože přes týden jsou otevřené i jiné kamenné prodejny a máte na výběr z více výrobků
  • koupit si nějaké dárky tzv. do zásoby
  • vždy z každého člověka pro jistotu vytáhnout alespoň základní informace, co má rád, jaké má záliby, jaký má humor a co mu chutná/nechutná apod. a ideálně někam si to poznačit, abyste byli připravení na příležitost jej obdarovat
  • a to nejdůležitější? Uvědomit si, že chcete udělat někomu radost a on si totéž uvědomí – vaši snahu, tudíž žádný dárek asi není úplně špatný, pokud tedy vědomě nedáváte někomu něco, co nemá rád.

Také jste kupovali dárek někomu pro někoho?

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com

Pokračujte ve čtení dalších lifestylových článků ZDE.