Navštivte zoo (zoologickou zahradu) i na podzim. Když se řekne zoologická zahrada, známá pod zkratkou zoo, ať už jde o zoo v jakémkoliv městě, obvykle se k ní vztahují školní výlety v květnu a červnu a následně letní výlety v rámci dovolených, kam rodiče berou své děti či tam vyráží celé rodiny i se vzdálenějšími a staršími lidmi. Proč za zvířaty vyrážet jen v létě? Navštivte zoo i na podzim.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Zoo Lešná jsem navštívila po letech

Jako malé dítě jsem měla obrovské štěstí na svoji rodinu, mám tedy toto i dodnes. Ale právěže svoji rodinu doceňuji nyní ještě více, v dospělosti a na své dětství ráda vzpomínám. Nejen, že jsem se školou jezdila na různá místa, ale i se svojí rodinou. Tím, jak jsme velká, rozvětvená rodina a máme mnoho známých a přátel, jezdila jsem k nim na různá místa včetně chalup a s nimi odtamtud na výlety, díky čemuž jsem poznala zajímavé turistické cíle.

S rodiči jsem byla v zoo Lešná jako malá několikrát. Jak šel ale čas, v dospělosti jsem se do zoo nějak nedostala. Letos jsem slavila své kulaté narozeniny, a jak už jste asi pochopili, pokud čtete moje články zde, případně mě i osobně či z vyprávění znáte, nejsem úplně osoba, která zapadá do davu, a dělám věci jinak a s potěšením. Neviděla jsem význam popíjet, jako by to asi udělalo velké množství lidí na nějaké velké oslavě.

S rodiči máme pěknou tradici, už si ani nepamatuji, od kdy ji dodržujeme, ale od mojí doby dospělosti určitě. Vždy během léta jezdíme někam na výlet, obvykle jednodenní. Letos jsme se časově i kvůli mým pracovním činnostem nemohli sladit, tak jsem navrhla termín tradičního výletu svoje narozeniny, na čemž jsme se všichni shodli, vyrazili jsme a moc jsme si to užili.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Realizujte i starší plány a nápady

Už několik let se nám se vzdálenější sestřenicí daří potkat způsobem, že se daný rok domluvíme a další rok realizujeme cestu za vytýčeným turistickým cílem. Domluvily jsme se, že letos navštívíme zoo Brno a světe div se, tak se to vše nějak letos sešlo, že jsem v jednom týdnu navštívila dvě zoologické zahrady. Několik let jsem nebyla v žádné zoo a letos v srpnu jsem navštívila rovnou dvě.

Ne vždy člověku vyjdou jeho plány, říkává se, když chceš boha rozesmát, sděl mu svoje plány a něco na tom je. Ale myslím, že pro život je velmi důležité mít sny a cíle různých typů.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Nejen zoologickým zahradám je třeba pomoct

Některými lidmi jsem občas označována až za sluníčkáře, a to díky svému přístupu a náhledu na život. Jsem člověk, který věří v dobré konce a snaží se v lidech vidět to lepší. Věřím také, že když se všichni spojíme a podpoříme navzájem, bez ohledu na situaci s koronavirem či po něm, ale v jakékoliv situaci, svět bude hezčím místem a náš život šťastnější.

Každopádně situace není ideální, ale kdy byla je a bude? Pokud přemýšlíte, kam vyrazit, jak si užít volný čas, podpořte výletem a svoji návštěvou zoologické zahrady, ale i jiné kulturní a turistické aktivity.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Potřebujete něco zařídit, využít nějakou službu? Dejte práci lidem ve svém okolí. Plně věřím na karmu. V mnoha případech jsem její aktivitu viděla. Vše dobré se člověku vrací, to vím z vlastní zkušenosti, ale někdy to trvá déle, než bychom potřebovali. A vše zlé se také vrací, a proto je fajn neinvestovat nikam do ničeho ani nikoho negativní energii, ale přetavit ji v něco kladného.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Konáním kladných činů si do života pouštíme kladné činy a věci. Někdy návrat zpět k nám pozitivní energie trvá o něco déle, ale dorazí.

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Oděv vhodný do zoo (zoologické zahrady)

Fotografie v tomto článku jsou důkazem, že i do zoo se dámy mohou obléct a obout pohodlně, žensky a není jen jedinou variantou obléct si krátké kalhoty, tílko a tenisky a mít outfit nesladěný tak, jak to dělá mnoho žen a vymlouvají se na pohodlí.

Pamatujte, když si vybere oblečení, které vám sluší, budete se v něm cítit i pohodlně. Toto platí i pro výběr vhodného oděvu na jakoukoliv příležitost, nejen pro návštěvu zoo (zoologické zahrady).

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Jakou zoologickou zahradu (zoo) máte v Česku nebo i jiné zemi nejraději?

Navštivte zoo (zoologickou zahradu) na podzim

Zdroj všech fotografií: archiv Sandry Friebové