Oblékněte si i v pracovním životě barvy

Dnešním článkem, nebo spíše jeho obsahem bych vás chtěla inspirovat k vystoupení z komfortní zóny. Máte rádi barvy, ale ostýcháte se zařadit výrazné barvy do svého šatníku a botníku a na ostatních takto výrazné části outfitu obdivujete? Nosíte barevné oděvy, ale pro outfity vhodné do pracovního života vám chybí inspirace?

Ať je to jakkoliv, oblékněte si i v pracovním životě barvy, barevné oděvy či alespoň jednu část z celého outfitu.

Například ke kalhotovému kostýmu v černé barvě si dámy oblékněte jednobarevnou výraznou halenku, například fialovou apod. A pánové, když to jen trošku jde, nebraňte se výrazným košilím a například i kapesníčkům. Schválně jsem poznamenala, když to jen trošku jde, protože chápu, že některé firmy, kde pracujete či je vlastníte, mají přísnější pravidla oblékání než jiné. A totéž platí i pro večery.

Oblékněte si barvy podle nálady

Nad strukturou tohoto článku jsem pečlivě přemýšlela a snažila se držet určité dané kostry, protože na téma barvy a šatník bych mohla psát hodně dlouhý článek, zřejmě několik, možná i dokonce celou knihu.

Některé zdroje radí, oblékněte si barvy podle nálady. Když se ale podíváme na ulicích okolo sebe v Česku, často to vypadá, že je tu obrovské množství nešťastných lidí v tmavých barvách. Co když jsou to lidé, kteří si za celý svůj život z různých důvodů nevybudovali vztah k módě? Možná je k tomu nikdo nevedl, nenašli čas, neměli příležitost apod. či se obávají nebo to považují za zbytečné.

Možná nemají peníze, čas nebo řeší v životě těžké období apod. a tak se nedostali k tomu. mít šatnu ve skladbě oděvů, obuvi a módních doplňků adekvátní ke svému aktuálnímu životu. Ideálně by šatna měla odrážet život člověka, měla by být v takovém stavu, že má člověk vždy co na sebe. No ano, my ženy převážně říkáme, že nemáme co na sebe, ale ta věta má více významů. Mnohdy je vyřčena jako důvod (alibismus), abychom mohly jít nakupovat a koupit si něco dalšího krásného na sebe, co nám udělá radost.

Oblékněte si na sebe outfity, které se skládají z barev

Oblékněte si na sebe outfity, které se skládají z barev

Barvy zlepšují život, a to nejen pokud jsou na oblečení

Nikdo vám samozřejmě nezaručí, že pokud budete mít auto v několika barvách, doma vše barevné i šatník a botník, že budete absolutně šťastní žít svůj snový život, ale barvy mají na nás lidi vliv. Je fajn pořídit si na černou sedačku například barevné polštářky apod. Obklopte se barvami, které máte rádi. Budete šťastní a šířit kolem sebe i nevědomě pozitivní energii.

Určitě je fajn, když se například cítíme nic moc a chceme se zahalit do černé barvy, oživit tento outfit nějakým prvkem ve výrazné barvě apod., zlepší se den nám i našemu okolí. Člověk kolem sebe šíří energii. Často převážně jen a jen na něm záleží, jakou.

Existují zdroje, které tvrdí, že v zimě by se měly nosit tlumené odstíny a na jaře a v létě syté odstíny barev či pastelové.

Přiznávám, nejsem fanynka kapsulového šatníku, i když věřím, že někomu může vyhovovat, uklidňovat jej, že má svoji jistotu apod. Já mám velký šatník i botník, které si buduji od začátku své puberty a jsem na to pyšná, má to systém a vyhovuje mi to. Povídání o mém šatníku a botníku by opět vydalo na další články, ale zde stručně řeknu, že obsahují různé barvy i jejich kombinace. A pokud se mi líbí sytě oranžový rolákový svetřík či zelené šaty ve světlém tónu, hodí se mi do šatny a vím, s čím je budu kombinovat, ráda si pro je zimu či v zimě koupím.

Oblékněte si barvy v soukromém i pracovním životě

Vzhledem k tomu, že tento můj informační web o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ a vše co s ním souvisí, je v základu ve fialové a bílé barvě a já mám ráda opulentnost, není překvapením, že kde je příležitost, tam vkládám zlaté doplňky jako například na svém stánku na veletrhu bonbony apod.

Fialová barva v nejrůznějších podtónech se mi velmi líbí, jako i její význam, ráda ukazuji spojitost se mnou a mým webem právě prostřednictvím fialové barvy či podobných barev. Inspirujte se a oblékejte se v pracovním životě v souladu se svými pracovními barvami, zvláště pokud nějakou firmu vlastníte. Je to součástí firemní kultury. Pánové nechcete často nosit jen barvu košile ve firemních barvách, pořiďte si v ní kravatu, motýlka či kapesníček, případně i brýlové obruby.

Zvláště designové módní doplňky outfit nejen krásně doplní, ale i rozzáří

Zvláště designové módní doplňky outfit nejen krásně doplní, ale i rozzáří

Módní doplňky hrají výraznou roli v outfitu

Pokud hledáte inspiraci, můžete mě sledovat na sociální síti Facebook, kde mám i stránku Sandra style a na Instragramu, kde mám soukromý profil @sandrafrieb, přidávám tam své různé outfity.

Nedávno se mi k outfitu už tak barevnému hodil nádherný designový šátek z tvorby módní návrhářky a malířky Aleny Cikové, která miluje barvy, stejně jako já. Tímto chci říct, že i výrazné barvy lze mezi sebou kombinovat. Je to opět téma na další článek.

Můj outfit na veletrhu Polshoes v Krakově se nesel ve svěžích barvách

Můj outfit na veletrhu Polshoes v Krakově se nesel ve svěžích barvách

Vyrazila jsem v trendy výrazných barvách do B2B prostředí

Mám štěstí, že pracuji v módním průmyslu, prostředí kreativním, kde se cítím jako ryba ve vodě a jsem majitelka webu o módě. Ráda oblékám méně či více kreativní outfity a nebojím se toho ani, když se je chystám vynést do byznys prostředí B2B, tak jako nedávno, kdy jsem byla na veletrhu Polshoes v Krakově.

Často slýchám chválu na své outfity a uznání nevšedních kombinací barev, které ladím v detailech outfitů k sobě. Moc mě to těší. Bohužel v Česku převážně člověk na lidech barvy nevidí. Tímto bych i vám, kteří se ostýcháte výraznějšího oblečení, ať už pohledu barev či střihu, chtěla říct, nebojte se barev v pracovním životě a už vůbec ne v soukromém životě.

Říkám to pořád, všem a všude, nebojte se barev. Oblečte si i v pracovním životě barvy, oděvy, které jsou v barvách svěžích nyní na léto, rozzáří vaše okolí a zlepší náladu i vám i jim.

Líbil se vám tento článek? Sdílejte jej a označte nás na sociálních sítích.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračovat ve čtení článků lifestyle typu můžete ZDE.