Několik dní v severní Itálii

Udělala jsem si krátkou podzimní dovolenou na několik dní v severní Itálii. Podzim bývá v módním průmyslu pestrý, koná se mnoho eventů, obvykle jsou pořádány ve stejném termínu, někdy se kryjí i během jednoho dne, což je trošku komplikace pro lidi, kteří se na nich chtějí prezentovat či jich chtějí navštívit co nejvíce. Často se to při dobrém time managementu dá zvládnout. Samozřejmě člověk nemůže být vždy a úplně všude.

Několik dní v severní Itálii byla tak trochu hurá akce, ale skvělá

Ani nevím, ale nějak s mými spolucestujícími jsme se již vícekrát od konce doby letních prázdnin bavili, že bychom jeli někam k moři, možná i poznávat více než jen moře, ale i jiné krásy Itálie. Hlavně se alespoň ještě trošku ohřát, než přijde chladné počasí. Už to vypadalo kvůli mému pracovnímu programu, že to asi neklapne, ale jak se říká, co se má stát, to se stane, vyšlo to.

Na dovolenou v severní Itálii jsem nazula udržitelné tenisky na míru od obuvníka Michaela Horkého

Na dovolené v severní Itálii jsem nazula udržitelné tenisky na míru od obuvníka Michaela Horkého

Trošku jsem v diáři kouzlila, chtěla jsem si udělat volno, jak už jsem zmínila, vím, jak to na podzim vypadá a člověk se obvykle zastaví až během vánočních svátků, kdy si udělá skutečné volno déle než jeden den.

Zvítězilo Caorle

Nápadů, kam vyrazit v severní Itálii, jsme měli více. Vzhledem k tomu, že mi spolucestující věřili, nápady jsem prověřila a z mnoha důvodů zvítězilo Caorle. Líbilo se nám tam a za sebe říkám, hned bych se tam vrátila.

Večer před odjezdem jsem byla na úžasné módní přehlídce svých obchodních partnerů agentury Studio 365, další den jsme jeli s partou spolucestujících do Caorle, města v severní Itálii. Ještě v podvečer jsme si užívali sluníčko na pláži.

Jsme velká fanynka podzimních dovolených

Jsem velká fanynka podzimních dovolených

Další den, což byla sobota, jsme měli zjištěné, že se koná místní trh, vyrazili jsme tam i v šíleném dešti, trh nebyl, nekonal se, kvůli nepřízni počasí jej zrušili. Smůla. My se tam dostavili, zmáčení na kost. Samozřejmostí bylo chladné počasí, během dne se ale vyčasilo, hurá. Užívali jsme si slunečné počasí při objevování krás Caorle, který bylo mnoho, jak oblečení, módních doplňků, jídla, tak i historie a celkové skvělé atmosféry, která v Itálii snad v žádném městě nechybí.

V severní Itálii jsme poznali více míst než jen Caorle

Původně jsme do Benátek chtěli jet až v pondělí, ale rozhodli jsme se pro neděli. Na téma Benátky si myslím zasloužíte vy, Benátky i já, abych napsala samostatný článek, což udělám. Ale asi ne už tento rok, vidím to spíš před termínem tamějšího karnevalu, tedy někdy v únoru 2023.

Splněný sen - já na náměstí sv. Marka v Benátkách v severní Itálii

Splněný sen – já na náměstí sv. Marka v Benátkách v severní Itálii

V pondělí jsme vyrazili na doporučení skvělého recepčního z našeho aprthotelu do místního supermarketu, který jak se zdál, byl pro všechny, místní obyvatele i turisty. Nebyl jen pro turisty, zkušený cestovatel ví, co mám na mysli. Obchody pro turisty jako večerky jsou v místech, kde je jejich koncentrace vysoká, zboží je tam jiné, často méně tradiční a dražší. Typické je toto například v turecké Alanyi.

V Caorle je radost procházet se jen tak po ulicích

V Caorle je radost procházet se jen tak po ulicích

Později jsme se rozdělili, někteří z naší party si šli užívat paprsky slunce na pláž, teplo a slunečný den a jiní si chtěli pořídit fotky s úžasnými místy, užít si atmosféru. Ano, myslím sebe. Později jsem se jako první vrátila a balila si v klidu věci, aniž bych ostatním překážela a oni mě. Na některé činnosti mám ráda prostor a už svůj zavedený systém za tu dobu, co cestuji.

Později se stejné činnosti věnovali oni. Část naší party vyrazila užít si poslední chvíle v Caorle. Dala jsem si úžasnou zmrzlinu a hlavně božsky upaveného lososa.

Trh v Bibione v severní Itálii nabízí možnost pestrosti nákupů

Trh v Bibione v severní Itálii nabízí možnost pestrosti nákupů

Trh v Bibione

Protože jsme další den po příjezdu z naší kratší několikadenní dovolené nikam nespěchali, rozhodli jsme se, že ještě poslední den na území Itálie, v její severní části, při cestě zpět domů do Česka, navštívíme trh v Bibione, když ten v Caorle jsme kvůli nepřízni neměli šanci zažít.

Na trhu v Bibione byla spousta věcí ke koupi

Na trhu v Bibione byla spousta věcí ke koupi

Vyšlo nám to úžasně, svítilo slunce. Osobně jsem si každý paprsek užívala na maximum, ještě teď má duše jásá, když si na to vzpomenu. A ano, nakupovali jsme, každý to, co má rád, někdo jídlo, jiný oblečení, další obojí. Ach ten výběr, ty ceny, barvy, atmosféra apod.

Barev se nejen v severní Itálii nebojí

Barev se nejen v severní Itálii nebojí

Itálii navštívit je vždy dobrý nápad. Věřím, že mi to příští rok vyjde a podívám se do Neapole i Milána a zřejmě opět s radostí pracovně do Riva del Garda na veletrh Expo Riva Schuh a Gardabags.

Kam do severní Itálie jezdíte rádi vy?

Každý člověk má jiný módní styl, ale pestrá nabídka sortimentu je důležitá

Každý člověk má jiný módní styl, ale pestrá nabídka sortimentu je důležitá

Zdroj všech fotografií: archiv Sandry Friebové

Další články nejen o cestování hledejte ZDE.