Den matek – něčí matka je stále žena

Možná vás nadpis tohoto článku trošku překvapil. Vždyť je to přece samozřejmé a většina žen má to štěstí, že mohou a jsou matkami nebo se na to připravují či o tom zatím jen sní a výhledově doufají v tuto významnou životní roli. Nadpis jsem pro tento článek ale nezvolila náhodou. Přimělo mě k tomu tak trochu i pozorování bližšího či vzdálenějšího okolí, vlastně i cizích lidí.

Den matek

V neděli slavíme Den matek, což je krásný svátek. Nevím jak vy, ale u nás v rodině se to slaví a každý své mamince dáváme nějakou drobnost jako dárek, často květinu. Mít rodinu, maminku, tatínka je úžasné, stejně tak i sourozence a je důležité si uvědomit s pokorou, že ne každý na světě má tu možnost.

Jsem sice jedináček, ale nevadí mi to, protože mám jinak širokou rodinu a součástí ní jsou jen samí skvělí lidé, kteří mají své chyby, tak jako ostatní lidé na zeměkouli, ale mám je moc ráda a jsem šťastná, že je mám a znám.

Respektujte ženy nejen na Den matek

Respektujte ženy nejen na Den matek

Den matek a respekt k ženám

Respekt k ženám je něco, čeho je tak nějak stále nedostatek. Na druhou stranu ale myslím, že celkově respektování názorů mezi lidmi vzájemně bez ohledu na pohlaví také není na nejvyšší úrovni, což je smutné. Vždyť pestrost je fajn a dělá život krásný. Kdybychom byli všichni stejní, byla by to nuda.

Všimla jsem si i u cizích lidí, že mnoho lidí si myslí, že když je nějaká žena těhotná, její břicho je veřejným majetkem. Neuvěřitelná drzost. Patřím mezi lidi, kteří ctí soukromí svoje i ostatních lidí, když někám vcházím apod., klepu na dveře, když někomu z blízkých zvoní telefon, ráda jim jej podám bez toho, aniž bych koukala na to, kdo konkrétně jim volá apod. Vím, že nemají tajemství, já je také nemám, ale je to respekt.

Už několikrát jsem viděla ženu, která byla v pokročilé fázi těhotenství a její blízcí i vzdálěnšjší ne li přímo cizí lidé ji sahali na břicho, jí se to nelíbilo, ozvala se a oni to neřešili, vůbec to nerespektovali. Rozhodla jsem se toto veřejně zmínit, protože pokud se člověk alespoň okrajově zajímá o psychologii, tak ví, že existují veřejné a osobní zóny člověka a je fajn je ctít. Proč toto není dopřáváno ženám v těhotenství??? Proč to není samozřejmost?

Proč se někteří lidé chovají k těhotným ženám, jakoby jejich břicho bylo veřejný majetek?

Proč se někteří lidé chovají k těhotným ženám, jakoby jejich břicho bylo veřejný majetek?

Jsem žena, jsem na to pyšná, mám se ráda , miluji život, módu a oblékání a možnosti, které módní průmysl nabízí nejen pro práci ale i soukromí mě jako zákaznice. Miluji když se lidé umí chovat, muži jako gentlemani, snažím se chovat také na určité úrovni. Nechápu ale, proč někdo má potřebu sahat na ženu, která je těhotná, což je období, které pro ni nemusí být nejsnadnější a je zranitelná. Miluji když se muži chovají gentlemansky a tak se chovám jako žena, která to umí docenit.

Den matek považuji za krásný svátek i proto, že mám skvělou maminku, ale měla jsem potřebu i z důvodu vysledovaného utiskování, dalo by se říci a despketu k jiným ženám, upozornit na to, že to chce mít respekt k lidem okolo. A osahávaní cizích břich to není.

Znáte těhotenské oblečení z Móda Taleti?

Jak se tak pohybuji v módním průmyslu, českém i zahraničním, mám to štěstí při různých svých aktivitách narážet nejen na zajímavé produkty a služby, ale i skvělé lidi. Jedním z nich jsou manželé Tiší, kteří stojí za kamennou prodejnou a e – shopem s těhotenským zbožím Móda Taleti. Oblékají i české celebrity, blogerky a další.

Společenské těhotenské a kojící šaty z Móda Taleti

Společenské těhotenské a kojící šaty z Móda Taleti, foto – archiv Móda Taleti

Pokud jste nastávající maminka či právě kojíte své dítko, určitě navštivte e – shop Móda Taleti. Mají vážně krásné oblečení a jejich rozsah soritmentu je velký. Vyberete si tam oblečení do business prostředí, kanceláře, na svatbu i na výlety. Příležitostně tam nakupují i netěhotné ženy, které ani zatím nemají děti, protože jsou tam v nabídce oděvy skvělých střihů a ze super materiálů.

Ať už jste žena či muž – setkali jste se s despektem těhotné ženy? Slavíte ve vaší rodině den matek?

Zdroj neoznačených fotografií: pixabay.com

Další články lifestylového typu pro pobavení, inspiraci a zamyšlení hledejte zde v kategorii Blog.