Když vám tekoucí voda z kohoutku udělá obrovskou radost

Pokud jste stejní, jako jsem kdysi byla já, možná hned soudíte a říkáte si, ty jo, kde asi byla, v jaké části světa apod., když se tady nadšeně rozplývá nad takovou samozřejmostí, jako je tekoucí voda z kohoutku.

Odpověď je překvapivá, byla jsem v civilizaci, v Česku a dokonce doma, v našem rodinném domě. Tato nemovitost stojí sice v osadě u vesnice v přírodě, ale považuje se to za civilizaci, když pomineme můj humor, že bydlím aktuálně na konci světa. Pointa příběhu je, že nám najednou přestala téct voda z kohoutku v celém domě.

Být bez vody je velmi náročné, i když jen dočasně

Být bez vody je velmi náročné, i když jen dočasně

Když přestane téct voda z kohoutku

Na takové podivnosti, kdy se najednou z ničeho nic a bez varování něco pokazí, mívám štěstí já a sem tam si pomyslného černého petra vytáhnu, ale tentokrát to nepotkalo mě. Začali jsme pátrat, co se stalo a děje, abychom mohli odstranit příčinu a fungovat dále. Co čert nechtěl, bylo to něco ve studni, snad na čerpadle.

Znamenalo to tedy, že budeme bez vody minimálně hodiny, spíše dny. Tzv. ve hře bylo několik variant, záleželo na tom, zda se podaří sehnat nějakou součástku, jinak by bylo potřeba jiné čerpadlo. Součástka to vyřešila, senzace.

Voda je skutečně zázrak

Když jsem zase po opravě a veškerém procesu s ní související uviděla téct vodu z kohoutku, byla jsem upřímně šťastná a opět jsem si uvědomila a potvrdila, jak jsou na první pohled obyčejné a pro mnoho samozřejmě dostupné věci skvělé a bez nich se funguje hodně špatně, těžce a hlavně nepohodlně.

Existují jistě lidé, kteří se sem tam rádi vyskytnou mimo civilizaci, já k nim ale nepatřím, jsem maximálně šťastná za svobodu a pohodlí, které mi dopřává toto století apod.

Když najednou do celého domu nepřichází (není čerpaná) voda, uvědomíte si, na co všechno vodu potřebujete. Řeknete si, dám špinavé nádobí do myčky, ona ho umyje, tak jednou jej neopláchnu pod tekoucí vodou, než jej tam umístím. Neuděláte to, bez čerpadla nebudete mít v myčce vodu.

Bez vody a fungujícího čerpadla v domě neumyjete nádobí ani v myččce

Bez vody a fungujícího čerpadla v domě neumyjete nádobí ani v myččce

Když si chcete během přípravy večeře umýt zeleninu apod…neumyjete, chcete si uvařit, jdete s konvicí automaticky ke kohoutku s vodou. Chcete si vyprat v automatické pračce…nevyperete si. Chcete si jen normálně umýt ruce…atd. Podobná situace je s elektřinou.

A upřímně nejen umytí rukou jinak než pod tekoucí vodou z kohoutku je nic moc, ale já jako holka z vesnice a člověk, který pamatuje 90tky a návštěvy a prázdniny na různých chatách, jsem si poradila. Plastová láhev je velmi užitečný pomocník, je lehká a dobře se s ní manipuluje.

Tekoucí voda z kohoutku při umývání rukou je úžasný luxus

Tekoucí voda z kohoutku při umývání rukou je úžasný luxus

A co bylo možná nejhorší na celé té situaci, kalamitě? Stále jsem měla potřebu se smát, divná reakce, ale nešlo to zastavit a bylo to jen tak, ne následkem něčeho, kdyby vás to náhodou napadlo. Nebyla to vhodná reakce, ale člověk si řekne, pardon teď trochu expresivně – Když nejde o život, jde o hovno…něco na tom je. Chce to trochu mít v životě nadhled a smysl pro humor. Samotný problém nevyřeší, ale člověku zlepší náladu a má chuť si život užívat a občas, když se vyskytne nějaká ta překážka, tak ji překonat.

Pointa příběhu? Buďme dostatečně vděční za ty obyčejné věci, drobné radosti a vše, co se zdá být na první pohled samozřejmé. Zastavme se někdy v našem často zběsilém tempu a poděkujme vesmíru a lidem okolo sebe. Uvědomme si podstatu detailu a mějme radost ze života…jen tak.

A co Vy? Jaké jsou vaše reakce na kalamity? Máte nějakou podobnou zkušenost, že vám netekla voda z kohoutku? Jak jste to řešili? Nyní trocha humoru – záleží, kde žijete. Jste – li z Prahy, když se něco pokazí, sbalíte věci a jedete na Moravu. Pokud jste z Moravy a něco se vám pokazí, musíte si poradit. (Doplnění – krátce jsem i v Praze žila, mám ráda celou Českou republiky a myslím si, že vše je často o jednotlivcích.)

Zdroj všech fotografií: pixabay.com

Líbil se vám článek? Za sdílení budeme rádi.

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.