V roli modelky při focení po mnoha letech

Jsem vděčná za to, jaké lidi mám kolem sebe v životě pracovním i soukromém. Díky okolnostem jsem se nedávno ocitla po mnoha letech v roli modelky a bylo to moc fajn.

Kdysi dávno jsem toužila po tom, stát se modelkou. Dnes jsem ráda, že mi to tehdy nevyšlo, není to až takový div, protože jsem vysoká pouze 164 cm, ale tuhle roli jsem si užila v minulosti i současnosti a věřím, že i budoucnost nějakou příležitost v této oblasti přinese. Je totiž rozdíl věnovat se nějaké činnosti jako práci a příležitostné zálibě bez nějakých dalších vysokých ambicí.

Focení jako příležitostná záliba je fajn

Focení jako příležitostná záliba je fajn

První focení s fotografem Patrikem Pavlačíkem

Když jsem cca ve svých 16letech dělala kurz fotomodelingu a hostesingu v agentuře Styl Olomouc, tehdy ji ještě řídil Zdeněk Pánek, potřebovala jsem základ – fotky pro svůj book. Mohla jsem si z doporučených fotografů vybrat, já jsem si vybrala Patrika Pavlačíka a dodnes jsem za tuto svoji tehdejší volbu vděčná. A to jsem tehdy ještě ani netušila, jak skvělý člověk Patrik Pavlačík je.

Focení s Patrikem pro mě bylo obrovským zážitkem (skvělým) a nikdy bych nevěřila, než jsem si to vyzkoušela, jak je focení fyzicky náročné. Další den, ještě když to focení v dávné minulosti probíhalo v mé silné alergické sezoně, jsem byla úplně fyzicky vyřízená.

Měla jsem ale krásný pocit. Tehdy mě na focení líčila Míša Pohádka (Pohádka je přezdívka), což je úžasná vizážistka a dnes pracuje i pro televize. Ona je něco jako kouzelnice, podtrhne krásu člověka, kterou on sám nevidí a potom jen zírá v dobrém smyslu a říká si, jsem to já? Cítila jsem se tehdy naprosto skvěle. Dodnes si na to ráda občas vzpomenu.

S Patrikem Pavlačíkem jsem v kontaktu od té doby, co jsme se před lety díky agentuře Styl Olomouc poznali. Velmi mě tehdy zaujal jeho ateliér asi v 5patře jednoho domu v Ostravě. Když jsem tam tehdy přicházela, viděla jsem drobnou mladou ženu, která táhne po těch schodech (ano nebyl tam výtah) obrovský těžký kufr a ona to vizážistka Míša Pohádka. Patrikův ateliér měl své kouzlo.

Je skvělé potkávat skvělé lidi, kteří jsou i navíc profesionálové ve svém oboru a bonusem je, že je s nimi legrace, tudíž společně strávený čas je něco, na co si i po letech člověk rád vzpomene.

Roli modelky při focení jsem si užila

Roli modelky při focení jsem si užila

V roli modelky při focení po mnoha letech

S Patrikem Pavlačíkem jsme se o focení mojí osoby bavili zhruba už před rokem, ale někdy čas plyne a věci klapnou až v dobu, kdy mají, to už jsem se naučila. Stejně tomu bylo i v případě mého focení fotek, které budu používat v souvislosti s prezentací Fashion Industry CZ a mojí osoby, jako tváře tohoto webového projektu s přesahem.

Díky focení s Patrikem jsem získala i krásné fotografie, které dám některým svým blízkým. Fotky, které fotí Patrik, mají energii, duši a výraz. Když se model/ka (focená osoba) a fotograf sejdou na stejné energické frekvenci, je to pro výsledné fotky zásadní plus. Patrik je skvělý fotograf, ale hlavně člověk. Můžu vám ho jako fotografa plně doporučit.

Když se ještě snažíš využít poslední chvilku před západem slunce

Když se ještě snažíš využít poslední chvilku před západem slunce

Všechno a všichni se méně či více měníme. Patrik se změnil hodně, ale víte, co se mi na něm líbí, je originální a svůj, je stále upřímný. V čem je Patrikova změna z mého pohledu? Řekla bych, že v celkovém náhledu na život. Patrik je nejen skvělý fotograf, ale tvoří nádherné dřevěné vyřezávané skvosty jako lavičky, sochy ze dřeva apod. a zabývá se i potřebami duše a pomáhá lidem, což je krásné.

Dovolím si podělit se s vámi o kontakt na Patrika Pavlačíka, není to reklama jen moje chuť podpořit například jeho práci se dřevem, protože si objektivně myslím, že je super šířit povědomí o krásných produktech a skvělých službách jakým například focení je dále.

Patrika najdete i na Facebooku.

Přečtěte si v naší kategorii Blog další lifestylové články.

Autor všech fotografií v tomto článku: Patrik Pavlačík