Krásy přírody, aneb cesta mezi mraky

Přemýšlela jsem, jaký zvolit titulek pro dnešní článek, zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ. Myslím, že lepší, nebo spíše příznačnější název jsem vymyslet ani nemohla.

Příroda je neuvěřitelná

Umí člověku ukázat svoji moc v dobrém i horším až děsivém slova smyslu. Osobně přírodu obdivuji zvláště v tom krásném, co umí a je krása je mnohdy až dechberoucí. Ta pestrost je úžasná a zvláště v Česku se ukazuje v každém jednotlivém ročním období. Například na podzim je nádherná podívaná na barvy listí a scenérie krajiny jako celku, v zimě je nádherná zasněžená krajina apod.

Krásy přírody na podzim

Krásy přírody na podzim

Ráda chodím na vycházky do přírody, poslední dobou jsem to zanedbávala, což mě mrzí, ale měla jsem jiné priority. Člověk má v životě různé období.

Fotka s italskými horami. Tady si člověk připomene, jak je malý oproti přírodě.

Fotka s italskými horami. Tady si člověk připomene, jak je malý oproti přírodě.

Tato fotka s horami vznikla při cestě do Itálie na dovolenou v roce 2022 v září a je na ní vidět, jak je člověk proti přírodě malinký, ale i přesto jak víme, mnohdy právě člověk napáchá mnoho škody a velmi často zbytečně. Respektujme přírodu a snažme se jí v rámci svých možností chránit, ne bezhlavě, ale rozumně. To jí prospěje nejvíce zvláště v dlouhodobém horizontu.

Cesta mezi mraky je vhodná nejen k zamyšlení, ale je i inspirativní

Letos na podzim jsem cestovala letecky do Itálie, konkrétně do, města módy, Milána na veletrh Micam, kterého můj web Fashion Industry CZ byl mediálním partnerem. Zvolila jsem cestu letadlem, protože jsem chtěla rychlé dopravení se do zmíněného místa a v pohodlí.

Nevím, zda to máte stejně jako já, ale ráda sedím v letadle u okénka a koukám se ven. Když vidím mraky, považuji za jejich krásu dechberoucí a hlavně následně přijde většinou opětovné uvědomění si, že člověk a jeho rádoby obří starosti jsou nic proti velikosti přírody. Ovšem i stokrát nic umořilo vola, jak se říká. Každopádně co chci říct?

Z letadla člověk pozoruje jiné krásy přírody a opět vidí, jak je malé nic, které ale může hodně ovlivnit

Z letadla člověk pozoruje jiné krásy přírody a opět vidí, jak je malé nic, které ale může hodně ovlivnit

Cesta mezi mraky, když byly k vidění, mě přiměla nejen k zamyšlení, ale byla mi i inspirací k různým postupům v podnikání apod. Inspirace je všude kolem nás, umějme ji vidět.

Přiznávám se dobrovolně, jsem velká fanynka a obdivovatelka a oblohy. Ráda si ji fotím také když jsem v autě jen spolujezdkyně, tedy nejen při procházkách do přírody. Máte to stejně?

Líbil se vám tento náš další článek? Za jeho sdílení a označení nás na sociálních sítích budeme rádi a předem za to děkujeme.

Pokračujte ve čtení dalších článků lifestylového typu ZDE.

Zdroj všech fotografií v tomto článku: archiv Sandry Friebové