Tématem dnešního článku je šátek jako ochrana před klimatizací. Nevím jak vy, ale já jsem citlivá na klimatizaci v autě, zvláště při delších cestách, protože se mi neblaze podepisuje na zubech apod., proto jsem se rozhodla pro tzv. upgrade pohodlnosti svého cestování.

Šátek na hlavě neznamená pouze vztah k náboženství

Žiji v Česku, což je země ve střední Evropě a není zde obvyklé, vzhledem k tomu, že nejsme muslimská země, aby zde lidé nosili šátek na hlavě. No, možná to bylo obvyklejší v minulosti, kdy ženy nosily šátky na hlavě na pole apod., Šátky na hlavě dnes ještě nosí některé starší babičky, ale málokdy tomu tak je.

Miluji léto a horko, ale v autě při cestování ráda využívám, pro zchlazení, klimatizaci, bohužel mám ovšem citlivé zuby a tvář. Což po použití klimatizace se na mě vždy neblaze projevilo podivnou mírou bolesti v oblasti hlavy a tváří.

Jsem ale osoba, která se nevzdává a hledá cesty, neboli způsoby, jak některé věci udělat pohodlně, klimatizace jsem se rozhodla nevzdat, protože příjemné zchlazení přijde v parném létě vhod a naštěstí jsem dostala nápad, že si omotám kolem citlivých míst na mé hlavě, obličeji a tváři šátek, a to v barvě, která bude ladit s mým aktuálním outfitem daného dne.

Když jsem šátek jako ochranu před klimatizací před pár lety začala používat, setkala jsem se s různými, převážně zděšenými pohledy nejen cizích lidí, ale i mého okolí včetně mojí rodiny. Dnes už si reakcí okolí asi nevšímám nebo si možná už zvykli. Je pravda, že občas, například na křižovatce ve městě zaznamenám udivený pohled řidiče z vedlejšího automobilu směrem ke mně.

Každopádně při využívání šátku jsem zcela spokojená, jsem zchlazená a nebolí mě zuby apod. Z tohoto plyne, že pokud nikomu neubližujete svým postupem, přístupem a chováním či rozhodnutím, mějte odvahu konat, zvláště když vám to přinese kýžené pohodlí.

Šátek jako ochrana před klimatizací

Doporučuje se využívat klimatizaci nejen v automobilu s rozumem

Nejsem úplně vždy trpělivý člověk a mám ráda věci a pohodlí ve chvíli, kdy je chci a potřebuji. Samozřejmě znám zásady používání klimatizace, ale někdy se člověk chce zchladit rychleji, tlačí jej čas při přesun z místa a na místo b, a proto se rozhodne využít síly klimatizace v krátkém časovém horizontu.

Komentář výše jsem si dovolila jen pro upřesnění a ten šátek jako ochranu před klimatizací můžete využít i vy a přijmout jej jako inspiraci pro větší pohodlí při cestování a ochranu vašeho zdraví. Další výhodou je, že neomezujete další případné spolucestující, kteří mají rádi klimatizaci puštěnou naplno, zvláště když jsou na rozdíl od vás horkokrevní.

Také jste se setkali s odvrácenou stranou klimatizace v automobilu? Neváhejte se s námi podělit o svůj názor k tomuto tématu či svoji zkušenost.

Zdroj úvodní fotografie: archiv Sandra Friebové