Zklamání = příležitost

Obvykle se říká, krize = příležitost. Název Zklamání = příležitost jsem si pro dnešní článek zde v kategorii Blog na webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ nevybrala náhodou. Celkově k tomu článku mě přivedla jedna nedávná událost, nebo spíš zjištění.

Zklamání v souvislosti se samosběrem jahod

Jsou záležitosti, které pozitivně lidé ani firmy neovlivní, i když se snaží sebevíce. Jednou takovou je situace v souvislosti s počasím a jeho vlivem na samosběr super pozdní odrůdy. Jak víte, vy, kteří mě sledujete pravidelně na sociálních sítích a znáte mě i osobně, žiji naplno a dynamicky.

Musím ovšem říct, že si začínám čím dál více uvědomovat skutečné hodnoty v životě a hodnotu zdraví a sebe hodnotu, proto mám v úmyslu konat ve svém životě hodně postupných i náhlých změn, ale o tom ale průběžně a hlavně později, nejspíše zase v jiných článcích.

Letos na jaře mi tělo ukázalo, že potřebuji zásadněji zpomalit a ukazuje mi to průběžně a já jej chci a budu poslouchat. Miluji kvalitní a poctivé potraviny, mezi které řadím i jahody. Byla jsem tedy šťastná, že mi to časově vše hezky vychází a stihnu i letos samosběr super pozdní odrůdy v Prostějově (když už ne v Olomouci). Jsem nadšená, když mám přísun kvalitních jahod postupně a ne najednou, jakoby déle si je užiji. Už léta jezdím na samosběr buď do Olomouce či Prostějova a budu v tom pokračovat i nadále.

Bohužel jsem se nedávno dozvěděla smutnou zprávu, ani v Prostějově nakonec super pozdní odrůda se sbírat už aktuálně nebude. Byla jsem smutná a přemýšlela, že od okolí Hranic na Moravě, kde aktuálně dočasně žiji, pojedu na jahody až do Podolí u Brna, ale nakonec na mě na sociální síti Facebook vyskočila informace – příspěvek Agrochov Plus, že pořádají v samosběry a tak jsem tam vyrazila.

Kdo by nemiloval jahody?

Zklamání = příležitost vyzkoušet něco nového

Musím říct, že vzhledem k letošním jarním reakcím mého těla na chemii v jídle a celkově moji obavu z alergií apod. jsem na samosběr Agrochovu Plus do Týna nad Bečvou vyrážela s nadšením, ale opatrností a respektem. Na poli jsem kvůli vyzkoušení chutí jahod snědla jen jednu a byla vynikající, moje tělo nereagovalo negativně. Super.

Zklamání, že na jednom místě se samosběr neuskutečnil, mi přineslo vlastně příležitost nejen vyzkoušet jahody z jiného, bližšího zdroje, ale opět podpořit českou firmu, z čehož mám obrovskou radost a na nějaký další samosběr sem určitě ráda opět vyrazím.

Nyní si možná říkáte, vždyť je polovina července. Při samosběru v Týně nad Bečvou jsem zjistila, že jahody nejen mají, ale ještě budou mít a to určitě do konce července, což je pro mě skvělá zpráva, můžu si tam ještě zajet a ne hned po samosběru, ale později.

Chci podotknout ke kvalitě jahod, nejsem žádná odbornice, jen běžná smrtelnice, která nechce jíst nějaké hnusy, ale chce kvalitní ovoce. Na místě, ještě před samosběrem jsem se zeptala, zda jsou jahody tzv. stříkané a bylo mi řečeno, že na začátku byly hnojené a stříkané nejsou, i proto se na místě objevuje plevel (sama jsem jej viděla), teprve po této odpovědi jsem ochutnala výše zmíněnou jednu jahodu.

K chuti jahod – luxusní, sladké a hodně syté, jakoby hodně hutné a vzhledově krásné. Vydržely i uchování více než 1 den, na což jsem zvyklá ze samosběrů v Olomouci a Prostějově.

Chápu, že někdy obecně každý z nás má z něčeho méně či více opodstatněné obavy, ale zkoušejme nové věci, i když opatrně. Podporujme české firmy i firmy v zemi, kde žijeme, hlavně své okolí, má to smysl.

Kdy vás naposledy situace tak trochu donutila zkusit něco nového?

Informace k článku: nejedná se o inzerci, pouze reakci spokojené zákaznice

zdroj všech fotografií v tomto článku: pixabay.com

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.