Dnes je světový den modliteb a já považuji za důležité se věnovat tomuto tématu. Když se podíváme na historii celého světa až do současnosti, musíme si objektivně přiznat, že existují období lehčí a těžší. Každé období má současně své klady a zápory.

Osobně si myslím, že z čehokoliv dobrého a přínosného je třeba si vzít příklad a toho zlého se vyvarovat. Toto si vždy říkám zvláště při cestování a po příjezdu domů. Ráda se inspiruji například dekoracemi, přístupem ve službách z míst, kde je úžasný apod. Modlitby jsou v každém náboženství vlastně přáním lepší budoucnosti.

Respektujme se nejen na Světový den modliteb

Respektujme se nejen na Světový den modliteb

Respektujme se vzájemně nejen na světový den modliteb

Když se řekne slovo modlitba, vybaví se nám slovo náboženství, které se k modlitbě neodmyslitelně váže. Náboženství existují na světě různá a je jich mnoho typů. Současná doba není úplně snadná, celý svět byl paralyzován pandemii koronaviru. Bezpečnostní situace na Ukrajině je děsivá a z jejich dopadů má vážné obavy takřka celý svět.

Nepříznivá bezpečnostní situace v lidech budí strach a mnohdy i obavy z jiných kultur prohlubuje. Ne každý je tolerantní a má obavy z reakcí lidí nacházejících se ve svízelných životních situacích. Snažme se vždy hledat společnou cestu, snažme se v rámci možností pomoct lidem, kteří to potřebují.

Mnoho lidí považuje lidi věřící v jiné náboženství, než oni sami, za nebezpečné a má z nich strach. Vlastně je vůbec nezajímají jednotlivci, ale háží všechny lidi tzv. do jednoho pytle, neboli na všechny lidé například jistého náboženství pohlíží stejně. A to jen proto, že několik málo z nich se dalo na cestu zlou a ubližují ostatním lidem.

Mějme k sobě vzájemný respekt bez ohledu na náboženství. Neubližujme si, podpořme se, v dobré i zlé situaci, spojme se a společně usilujme o lepší budoucnost. Poznávejme různé lidi i kultury, buďme hrdí na tu svoji, ale nezapomínejme na známý fakt. A to, že naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Toto platí oboustranně.

Já ráda spolupracuji i s jinými lidmi než jen s Čechy, tedy lidmi ze země, kde žiji, protože mi to rozšiřuje obzory, neustále se vzdělávám a vyvíjím se i jako osoba. Když můžu a mám příležitost, cestuji a nemám problém spojit práci se zábavou. Příkladem je moje nedávná pracovní návštěva polského města Lodž. O této vám s potěšením v budoucnu napíši článek sem na blog informačního webu o módě Fashion Industry CZ.

V co věříte vy? Já v zázraky a dobré konce.

Zdroj fotografie: pixabay.com

Další články lifestolového typu najdete v kategorii Blog na našem informačním webu o módě Fashion Industry CZ. Z naší hlavní strany se dostanete do dalších kategorií.