Vhodný outfit na italský veletrh

Jak víte, byla jsem letos poprvé osobně na veletrhu Expo Riva Schuh a Gardabags v Riva del Garda v Itálii. Tento můj informační web o módě Fashion Industry CZ byl jeho mediálním partnerem. Účast na zmíněném veletrhu byla pro mě radost a moc mě také těší pokračování spolupráce s tímto veletrhem.

Příprava výběru outfitu na veletrh je základ

Kdo mě znáte či alespoň sledujete moje aktivity online, tak víte, že miluji módu a její součásti a beru ji vážně. Lépe řečeno pracuji s ní ve svůj prospěch a moc mě to baví. Považuji za důležité neustále na sobě jako člověk sám pracovat a zlepšovat se ve věcech jako vystupování, komunikace apod. Rozhodně to nepovažuji za přežitek. Slušné chování zvláště v určitých sférách je naštěstí považováno za samozřejmost. Vím, není tomu tak vždy a všude.

Když jsem měla potvrzeno a domluveno, že na veletrh do Itálie jedu, skutečně pečlivě jsem přemýšlela nad vhodným outfitem a ne jen jedním, protože jsem tam byla několik dní. Hodně jsem se zamýšlela i nad outfity pro volný čas v Itálii, ale o tom někdy příště.

Můj připravený outfit v barvě odkazující na Fashion Industry CZ

Můj připravený outfit v barvě odkazující na Fashion Industry CZ

Co chcete říct svým outfitem?

Samozřejmě díky letitým zkušenostem z návštěvy veletrhů ať už prodejnních nebo kontraktačních (odborných B2B) mám povědomí, že se nejedná o událost volnočasového charakteru, kam je vhodné si vzít teplákovou soupravu apod. Veletrh, zvláště ten odborný, jimž Expo Riva Schuh a Gardabags je, si žádá elegantní oděv. Na veletrhu dochází k mnoha v podstatě obchodním jednáním na stáních, kam člověk jako návštěvník přijde.

Nyní již můžu říct, že jsem si vyzkoušela všechny role v souvislosti s veletrhem. Byla jsem na různých veletrzích jako návštěvnice, byla jsem součástí týmu vystavovatele, konkrétně jsem se veletrhu účastnila a fungovala na stánku a letos jsem si poprvé užila naplno roli vystavovatele, když jsem byla na veletrhu Fashionweare v Lodži. Poprvé jsem byla součástí týmu organizátora veletrhu, jednalo se o letošní edici veletrhu 4Men Expo.

Díky těmto zkušenostem ale vím, že dnes jak se mění móda, mění se i oblékání lidí. Pravidla se často uvolňují a můžu říct, že zásadní je zvolit si hlavně pohodlný outfit. Dění na veletrhu z pohledu běžného pozorovatele se zdá jako pohoda a příjemná komunikace lidí. Kdo jste ještě nenahlédl do tohoto světa, jak budete mít příležitost, případně si ji udělejte, zkuste to. Je to příjemné prostředí, ale práce náročná.

Pohodlný outfit na veletrhu vždy oceníte

Pohodlný outfit na veletrhu vždy oceníte

Outfit člověka na veletrhu má význam

Vhodný oděv adekvátně zvolený příležitost, to jsou vždy body navíc pro jeho nositelku či nositele. Na téma veletržní outfit začnu od obuvi. Lodičky jsem během dne skutečně nenazula. Za to jsem nazula letní sandálky, ale zjistila jsem, že pohodlnější budou vhodně barevně doladěné k celkovému outfitu tenisky. Tento názor měla většina lidí…když člověk hodně chodí, pohodlný módní trend ocení.

Lodičky jsou krásná obuv, ale za mě ideálně na určité příležitosti nebo přes den při sezení a na využití na krátké trasy.

Miluji šaty. Snad v každé podobě a jakémkoliv ročním období. Není tedy překvapení, že jsem první veletržní den navlékla šaty.

Můj outfit, na foto výše, je důkazem, že i velmi variabilní městský fashion kousek lze nosit ve sportovnější či elegantněšjí verzi, hodně rozhodují doplňky. I když outfit někdy působí o něco málo více sportovně, doplňky jej dostanou do elegantnější podoby, kterou potřebujete.

šátek na krk jako ochrana před klimatizací je vhodný doplněk kamkoliv

Šátek na krk jako ochrana před klimatizací je vhodný doplněk kamkoliv

Doporučení – někdy je v místnosti v horkých letních dnech klimatizace příliš, vemte si sebou tenký šátek a přehoďte si jej kolem krku, bude vám příjemně. Mně se někdy stává, že když to neudělám, další den chraptím.

Existuje mnoho triků souvisejících s mimoslovní komunikace, jedním z nich je, že když žena chce dát najevo, že má jasno, dá si vlasy do gumičky, do culíku a nemá je rozevlátě rozpuštěné.

Veškerý svůj outfit na veletrh jsem volila tak, aby byl pohodlný, ladil k sobě a odkazoval na můj informační web o módě Fashion Industry CZ. Čím? Vždy jeho součástí byl nějaký odstín fialové barvy, která je barvou Fashion Industry CZ. Firemní kultura a značka se buduje drobnostmi. Z drobností se totiž skládají velké věci.

Nejen při volbě outfitu na veletrh mají detaily význam

Nejen při volbě outfitu na veletrh mají detaily význam

Myslím, že je fajn, vždy prezentovat svoji značku a firmu bez ohledu na to, v jaké roli se na veletrhu zrovna nacházíte. Jste-li vystavovatel, platí to o to více.

Jak vypadají přípravy vašeho outfitu na veletrh?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Další lifestylové články si můžete přečíst ZDE.