V úterý 1. 10. byl Světový den vegetariánství

Za rozhodnutím lidí být vegetariánem stojí často různé okolnosti. Jsem mírně řečeno nepříjemně rozladěná, když sama na sobě cítí despekt vůči mojí osobě zvláště od někoho, kdo sám respekt vyžaduje mnohdy jen proto, že je starší.

To si tak člověk řekne, však když je starší, měl by být rozumnější. Bohužel ne vždy to tak je. Velmi si vážím fajn a rozumných lidí, kteří právě proto, že jsou starší, se snaží varovat ostatní, mladší, lidi před dopuštěním chyb, které oni mají za sebou. Sama dle sebe ale vím, že vlastní chyby jsou neocenitelné. Neříkám zbytečně dělat blbosti, ale pokud bych některými věcmi si sama neprošla a někdo by mě před nimi varoval, nevěřila bych.

Zpět ale k našemu tématu. Možná si nyní řeknete, píše tady o respektu, to rovnou mohla článek nazvat nějak v souvislosti s respektem. Mohla jsem, ale chtěla jsem, aby měl jiný název, ten, který má. Vegetariánství není jen o tom, co člověk s ní, je to přístup k životu, často odlišný způsobe přemýšlení od davu. Lidé dnes čím dál častěji přemýšlí nad dopadem svého jednání, rozhodnutí, způsobu oblékání atd.

Vegetariánská jídla mohou být výborná

Ano, živí mě to, že dělám reklamu nebo s ní firmám pomáhám, ale jsem hlavně člověk a to velmi komunikativní, otevřený, přátelský a empatický. Ráda se dělím o své zážitky a chce – li někdo, i o své názory.

V souvislosti s tématem Světový den vegetariánství nemůžu zapomenout zmínit svoji oblíbenou restauraci v Olomouci, a to Koza zůstala celá. Tato restaurace je i v Prostějově a také moc fajn, jen do Olomouce aktuálně zavítávám o něco častěji.

Do restaurace Koza zůstala celá v Olomouci, mě kdysi vzala známá, dodnes jsem jí za to velmi vděčná. Do této restaurace jsem zavítala několikrát i v období zdravotních problémů s kůží a alergiemi letos na jaře. A víte co? Nic. Moje tělo po jídle odsud bylo nadšené, žádné reakce od něj jsem se nedostala. Vaří zde výborně, nabídka je pestrá i dezertů. A pečou vynikající chleby. Od září dělají i snídaně.

Nejedná se o reklamu, jen recenzi spokojeného hosta. Do olomoucké i prostějovské pobočky vždy ráda zavítám, jídlo zasytí a potěší i na pohled a personál restaurace je úžasně přátelský. Vždy člověkovi zlepší den, i když už jej má skvělý. Doporučuji navštívit.

Jak jste na tom vy s vegetariánskými pokrmy, dáte si je občas? Já s nadšením. Já zase maso jím, jak já říkám, jen tzv. provozně, neboli občas.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com

Pokračujte ve čtení dalších článků lifestylového typu ZDE.