Už jste viděli film House of Gucci/Klan Gucci? Je mi potěšením šířit povědomí o trendech a dění v módním průmyslu, nešířím informace o trendech za každou cenu. Ale i jako osobně módní fanynce mi neušlo, že je v kinech film o značce Gucci, zajímalo mě, oč se jedná, jak to bude zpracované apod. Přiznám se dobrovolně, nic jsem si před návštěvou kina a zhlédnutí filmu, ještě před Vánocemi, o něm nepřečetla, nechtěla jsem.

Pokud vám tyto názvy, House of Gucci v originále, Klan Gucci – český název, nic neříkají, dovolím si upřesnit, jedná se o film inspirovaný příběhem rodiny Gucci, která stála za světově známou oděvní (nejen) značkou, za jejím zrodem i fungování. Film nahlíží do světa módy, ale život rodiny Gucci je více vyzdvihován.

Už jste viděli film House of Gucci/Klan Gucci?

Proč jít na film House of Gucci / Klan Gucci do kina?

Přemýšlíte proč? Zde jsou důvody_

Prostor kino sálu a jeho technické vybavení přináší divákovi hlubší prožitek – Nevím jak vy, ale já, jako vnímavá a kreativní osoba, fungující tak trochu na jiné vlnové délce, což myslím je, při působení v kreativním průmyslu, kterým módní průmysl jistě je, žádoucí, mám ráda, když má energie filmu možnost proudit ve velkém prostoru a vy se jí necháte lehce unést, vtáhnout do děje.

Díky filmu se divák na chvíli ocitne ve světě luxusu a má možnost se zasnít – Co si budeme povídat, ne každý člověk má finance na pořízení luxusní módy světové značky Gucci apod., ale přesto touží se do tohoto světa dostat či se tam alespoň na chvíli podívat, což mu film House of Gucci / Klan Gucci dopřeje.

Přiblížíte se významným osobám v módním průmyslu – Lidé všeobecně se chtějí s někým ztotožnit, být jako úspěšní lidé a žít jejich spokojený život, navíc lidé rádi čtou i bulvár, zajímá je život významných a věřejně známých lidí, zvláště pak těch, kteří o něčem rozhodují. Možná někteří, více znalí života, se chtějí o úspěšných lidech dozvědět co nejvíce, protože chtějí znát jejich chyby, aby se jim při své cestě za štěstím vyhnuli.

Proč říkám více znalí? Protože stále ještě existuje velké množství lidí, kteří někomu něco závidí, ale z jakých důvodů? Těch může být více a jsou různé. Možná si neumí představit, jaká byla cesta úspěšných lidí k jejich úspěchu, jaké překážky museli překonat, a tak jim závidí nebo sami potkali nějaké překážky v cestě za svým úspěchem a různých důvodů to vzdali a nadávají na smůlu.

House of Gucci / Klan Gucci je film s hlubším významem – Tento film ukazuje, že každá mince má dvě strany a že za dveřmi z pozlátka nemusí být ráj na zemi, jak si mnohdy lidé myslí, ukazuje charaktery postav, vývoj děje života. Jak moc to souvisí se skutečnou realitou rodiny Gucci je otázka, na kterou zná odpověď zřejmě jen daná rodina.

Podpoříte kulturu – ano v současné době, pokud máte rádi filmy, i když například o módním průmyslu nevíte nic, ale zajímá vás či nevíte, na jaký film jít, ale chcete podpořit kulturu, běžte do kina. Kultura člověka pobaví, rozvíjí, informuje a mnohdy inspiruje jako nový podnět k nějakému vývoji v osobním či pracovním životě.

Už jste viděli film House of Gucci/Klan Gucci?

Můj pohled na film House of Gucci / Klan Gucci

Mám ráda zážitky apod. s hlubším významem a musím říct, že zhlédnutí tohoto filmu mezi ně skutečně patří. Když můžu, ráda zhlédnu filmy, které se i jen okrajově dotýkají módy. S postavami v tomto filmu, je to jak s lidmi v jejich reálném životě, nikdo není jen kladný či záporný a všichni jsou/jsme ovlivňováni různými vlivy a záleží jen a jen na nás, jak na ně zareagujeme.

Všichni děláme chyby a co je nejhorší všeobecně jako lidi spolu málo konstruktivně komunikujeme. Věřím, že díky skutečné kvalitní a konstruktivní komunikaci by ubylo spoustu problémů a jim předcházející nedorozumění. Nikdo nejsme ideální, mysleme na to a snažme se být lepší, respektovat své okolí, umět si přiznat chyby a pracovat na jejich zlepšení.

Chodíte do kina na filmy s tématikou móda?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové