Tropické ostrovy u Berlína

Je tomu několik let, co jsem byla v Berlíně a při té příležitosti jsem měla možnost navštívit Tropické ostrovy. Možnosti jsem s potěšením a zvědavostí sobě vlastní využila.

Nejdříve Berlín, potom Tropické ostrovy

Ono říct, že jsou Tropické ostrovy u Berlína, je trošku zavádějící. Často jsou ale s Berlínem spojovány. Nachází se mezi Berlínem a Drážďanami. Když jsem tehdy věděla, že navštívím Berlín a Tropické ostrovy, napadlo mě, zda bychom časově zvládli navštívit i Drážďany, jsme přeci šikovní lidé a zvládneme to. Jeli jsme autem, tudíž se mi to zdálo reálné. Nebylo, tolik dnů volna jsme tehdy neměli. Nejela jsem do Německa sama, proto zmiňuji my.

V té době jsem byla velmi urputná osoba a chtěla jsem toho při cestování vidět naprosté maximum i za cenu velkého vyčerpání. Dnes, když si na své mladší já vzpomenu, musím se pousmát. No, každý se vyvíjíme.

Stále miluji život a zážitky a jsem za i sebemenší drobnosti, detaily apod. velmi vděčná, protože si uvědomuji, že nic není zadarmo a cokoliv získat znamená buď hodně štěstí, úsilí nebo často obojí. Po letech mám ale trošku jiný pohled na život v tom smyslu, že si chvíle více užívám a nepotřebuji vidět snad úplně všechno ihned. I přesto jsem spokojená a život prožívám naplno.

V Tropických ostrovech se nudit nebudete

V Tropických ostrovech se nudit nebudete

Berlín stojí za návštěvu, určitě na více dnů

Než se zaměřím přímo na Tropické ostrovy, ještě si dovolím zmínit, že nejdříve jsem byla v Berlíně na pár dnů a při zpáteční cestě jsme se zastavili poznat a užít si Tropické ostrovy. Téma moje dávná návštěva Berlína si zaslouží samostatný článek. V tomto článku jen stručně podotknu, že se mi tam líbilo.

Ráda bych se tam jako turistka zase někdy vrátila, ale spíš to vidím na spojení práce a zábavy, protože Berlín je známý širokou nabídkou udržitelné módy apod., což je velké téma a mě samotnou i jako člověka zajímá, zvláště proto, že mám ráda pestrost hlavně v módě.

Do Berlína jsem chtěla jet, protože si myslím, že by člověk alespoň něco měl poznat ze sousedních zemí, Berlín se jevil jako turisticky velmi zajímavé město. Je to hlavní město Německa, významné evropské země. Z němčiny jsem maturovala a o Berlínu jsem se učila, toužila jsem různá místa vidět osobně a naživo. Jsem ráda, že se mi to splnilo.

Velmi silným zážitkem pro mě byla návštěva zbytků berlínské zdi, a to proto, že jsem se narodila do svobody. Na ten svírající pocit, který jsem měla, když jsem ty pozůstatky viděla, nikdy nezapomenu.

Při mé tehdejší návštěvě Berlína jsme byli, na můj popud, ubytovaní ve východní části, ráda bych poznala více míst v tomto městě, proto doufám, že se tam zase někdy podívám. Už léta to mám při cestování tak, že toužím vidět určité turistické cíle v daném městě. V Berlíně to byl například Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Jsou místa, která jsme nestihli navštívit z těch známějších a další méně známá. Ráda bych poznala uměleckou část Berlína. Díky své známé Monice Novákové, mám skvělé tipy pro inspiraci, ale zatím jsem neměla prostor do Berlína se podívat.

Neuvěřitelně prostorný areál

Neuvěřitelně prostorný areál

Co jsou vlastně Tropické ostrovy?

Tropické ostrovy jsou největším tropickým prázdninovým světem v Evropě. Nabízí mnoho atrakcí a tématické světy, z nichž každého člověka něco zaujme. Nachází se zde největší německá toboganová věž, největší krytý dešťový prales na světě nebo 10 000 metrů čtverečních saunového světa a wellness zařízení.

Tropické ostrovy měly být původně hangárem pro vzducholoď

Vše začalo výstavbou jednoho z největších volně stojících hangárů na světě v jižním Braniborsku. Původně postavený pro vzducholod CargoLifter ho získalo malajské konsorcium Tanjong PLC/Colin Au v roce 2003.

Velmi zajímavá architektura

Velmi zajímavá architektura

Samotná vodní plocha Südsee má rozlohu 3 000 metrů čtverečních. Objem písku na přilehlé pláži je 860 metrů krychlových jemnozrnného písku. Podél opičí skály s vodopády se laguna rozprostírá na více než 1 200 metrech čtverečních. Největší krytý deštný prales na světě je domovem 50 000 rostlin a 600 druhů zvířat jako papoušků, plameňáků a želv. Bali Gate tvoří vstup do Tropické vesnice – nabízí mnoho gastronomických možností. Budovy a chatrče, které se zde nachází byly vyrobeny na Borneu, Bali a Samoa s využitím tradičního řemesla a přestavěné v Tropických ostrovech místními staviteli.

Nákupní možnosti zde byli už před lety

Nákupní možnosti zde byli už před lety

V roce 2019 bylo rekreační středisko prodáno a začleněno do španělské skupiny společnosti Parques Reunidos, předního světového provozovatele regionálních tematických a zábavních parků.

Předchozí 4 odstavce pochází ze zdroje – https://www.tropical-islands.de/en/planen-sie-ihren-besuch/relevante-informationen/ueber-tropical-islands

V Tropických ostrovech lze i přespat, možností je více. Více info na jejich webu.

Tropické ostrovy mají pěkná zákoutí

Tropické ostrovy mají pěkná zákoutí

Můj názor na Tropické ostrovy

V Tropických ostrovech se mi líbilo. Je to místo, kde si uděláte nádherné fotky, některá zákoutí jsou tam téměř až dehcberoucí, zpracování prostředí Tropických ostrovů je špičkové.

Co se týká vody, vzpomínám si dodnes, že se mi zdála chladná (miluji termální lázně), tudíž mě příliš nezaujala. Večer jsou ale prostory i vody nádherně nasvícené.

Vodní plocha je krásně nasvícená

Vodní plocha je krásně nasvícená

Dodnes ale ráda vzpomínám na tamější vířivku a saunový svět, který byl úžasný a neuvěřitelně pestrý. V nabídce bylo několik typů saun, několik typů saun, což se mi i mému doprovodu, jako milovníkům horkých teplot, líbilo velice.

Byli jste někdy v Tropických ostrovech? Líbilo se vám tam, co nejvíce?

Rostlin je tam opravdu k vidění hodně

Rostlin je tam opravdu k vidění hodně

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Více informací o Tropických ostrovech najdete ZDE.

Přečtěte si více lifestylových článků v naší kategorii Blog.