Víte o tom, že zítra je světový den pošty? Když se řekne pošta tak se mi vybaví především Česká pošta, asi proto, že bydlím v Česku a pamatuji na dobu, kdy chodily k narozeninám apod. přání v podobě pohledů.

Zmiňuji to sice často, ale když je to pravda, proč to nezmínit vždy, když je to na místě. Mám úžasnou rodinu. Jedna moje teta – sestřenice mojí maminky dodržuje úžasnou něco jako tradici, posílá klasická papírová přání k narozeninám, Vánocům apod. Vždy, když od ní někomu z naší rodiny přijde ono zmíněné papírové přání, které nám doručí Česká pošta, člověka se zhostí radostný pocit a vděčnost.

Světový den pošty

Elektronická pošta

Ještě se vrátím k přání. I díky mojí práci poznávám různé lidi, kteří jsou součástí firem a mnohdy posílají vánoční přání v elektronické podobě a obdržím je tedy díky elektronické poště. Vždy mě to potěší, ale zcela upřímně musím přiznat, že papírové přání mě potěší vždy více a chodí mi jich i vzhledem k moderní době technologií poměrně málo. Nejspíš mi moc přání v tištěné podobě nepřichází, protože ani já je neposílám.

Přiznám se bez mučení, nedokáži si svůj život představit bez elektronické pošty, zvláště z důvodu, že tento druh pošty velmi často a v obrovském množství využívám. Jsem také šťastnou a pravidelnou uživatelkou různých komunikačních aplikací, které člověku usnadňují komunikaci jak pracovní, tak i tu osobní.

Poslední dobou jsem velmi zklamaná z sms. Nevím, čím to je, ale dříve jsem posílala zvláště svým kamarádkám dlouhé sms a úplně v pohodě. Dnes to nejde. Když napíši delší sms, přepíná se mi to do MMS, což nechci, tak to musím rozdělit. I proto ráda používám komunikační aplikace.

Světový den pošty

Jakákoliv pošta je úžasný vynález

Ať už posíláte balík, dopis apod. jistě jste rádi, že danou věc nemusíte nikam sami osobně fyzicky přepravovat. Mám to stejně. A když mi nějaká přepravní společnost doručí např. objednané zboží v podobě kosmetiky, oblečení apod. až domů a včas, je to úžasné a považuji to za důvod k radosti. Jednoduše řečeno, pošta má velký význam v životě člověka, ať už je jakékoliv podoby.

Světový den pošty

Abych nebyla za snílka, samozřejmě vše má také své stinné stránky. Stejně tak i pošta. Za podnět k velkému naštvání považuji případ, kdy jsem si objednala balík do ruky, čekala jsem doma na zazvonění doručovatele, ale později jsem v klasické poštovní schránce našla pouze papírový záznam o tom, že jsem nebyla zastižena a informaci, kdy a kde si můžu balík vyzvednout.  Pointa příběhu, doručovatel na mě ani nezazvonil.

Později jsem se dozvěděla, při komunikaci s mými známými z různých měst v České republice, že toto je obvyklé a co je ještě smutnější, že doručovatel u sebe mnohdy zásilky, které má doručit, ani nemá.

Musím ale říct jedno, vše je o lidech a mnohdy jsem narazila na poštovního doručovatele/doručovatelku, kteří byli fajn a svoji práci dělali dobře.

Co se vybaví vám, když se řekne pošta?

Zdroj fotografií: pixabay.com