Relax, aneb klidná energie nějakého místa nejen na podzim

Dnešní článek bude zaměřen na téma relax a energie klidu, které nějaké místo nejen na podzim vydává či jak to nazvat.

Je důležité čerpat energii nejen na podzim z míst, která máme rádi

Je důležité čerpat energii nejen na podzim z míst, která máme rádi

Možná to máte podobně, objevili jste nějaké místo nebo místa, kde je vám krásně a rádi se tam vracíte, zvláště pokud jste jako já kreativní a energičtí lidé, ale už vám došlo, že vaše energie není nekonečná a je potřeba i ze zdravotních důvodů odpočívat, relaxovat a energii si někde dobít. Ideálně v místě, kde je klid a zvláštní uklidňující energie, která současně člověk dobíjí i přestože jej přiměje se zastavit.

Podzim v lázeňském parku v Duszniky-Zdrój

Podzim v lázeňském parku v Duszniky-Zdrój

Relax a energie klidu nejen na podzim

Mám moc ráda lidi i svoji práci, ale jednou za čas, během roku se ráda tzv. uklidím do místa, kde vyloženě relaxuji, nic neřeším, užívám si wellness a dobrého jídla. Baví mě cestování, objevování nových míst, ale jsou místa, kam se ráda vracím opakovaně. Jedním z těchto míst je polské lázeňské město Duszniky – Zdrój. Je to malé město, kde jsou různé hotely a typy ubytování i v okolí.

Snídaně ve většině polských hotelů jsou velmi luxusní. Toto jen malá část mojí snídaně.

Snídaně ve většině polských hotelů jsou velmi luxusní. Toto je jen malá část mojí snídaně.

V tomto městě se mi líbí vždy, kdykoliv během roku, ať je jaro, léto či podzim…v zimě jsem zde ještě nebyla. Musím ale říct, že zvláště podzim ve zdejším parku je nádherný, příroda umí kouzlit. Ty barvy listí tvoří nádherné přírodní barevné scenérie. Když jdete místním lázeňským parkem, je to něco úžasného, je to uklidňující. Zdejší fontána je skvělá a ladí k ní hudba.

Podzimní příroda je nádherná

Podzimní příroda je nádherná

Podzimní relax pro podporu zdraví

Zmiňovat zde, jak je užitečná sauna i vířivka asi není nutné, ale kdo by nevěděl, saun existuje mnoho typů, velmi šetrná pro zdraví člověka je infrasauna. Tato je skvělá v tom, že člověka prohřívá i vevnitř těla. A vířivka zase podporuje duševní pohodu u člověka a je úžasná jako prevence proti celulitidě. Ať je ale jak je, každé wellness včetně masáží je radost pro duši i tělo.

Pokud máte nějaká zdravotní omezení, vždy je určitě žádoucí se poradit s vašim lékařem a dalšími odborníky o tom, co je pro vás vhodné. Navíc každému nemusí vyhovovat každý typ wellness.

Podzimní energie a krásy přírody v polském lázeňském městečku

Podzimní energie a krásy přírody v polském lázeňském městečku

Podzim předchází zimě, alespoň v Evropě a hlavně v Česku. Pokud nejste fanoušky a fanynkami zimy jako já, vyrazte někam do wellness právě na podzim. Často je ještě krásně slunečno, nechybí i troška tepla a barvy přírody vám dodají optimismu také. Ještě si dovolím vám dát další tipy, jak přežít zimu. Jedním z nich je – dělat si pravidelně menší či větší radost. Druhým z nich je na něco se těšit – na blízkou i vzdálenější událost. Toto vlastně platí po celý rok.

Kam se na podzimní wellness a relax chystáte vy?

Přečtěte si další články lifestylového typu na našem blogu.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové