Přejeme vám, dámy, krásný Mezinárodní den žen

Zítra máme datum v kalendáři 8. března, což znamená, že svátek mají všechny ženy, protože se slaví Mezinárodní den žen. Rozhodla jsem se této příležitosti využít k tématu článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ. Přeji tím to za sebe i svůj web všem ženám krásný Mezinárodní den žen.

Ženy jsou úžasná stvoření a květiny obvykle milují

Ženy jsou úžasná stvoření a květiny obvykle milují

Ženy jsou úžasná stvoření

Neříkám to jen proto, že jsem sama žena, ale protože jsem vnímavá osoba a mám oči. Vždyť ať už vy, kdo právě čtete tento můj článek, jste žena či muž, uvědomme si, co všechny zvládají, dokáží přivést na svět nový život, obvykle jim nechybí obrovská dávka empatie a pochopení pro blízké lidi okolo sebe, až často zapomínají sami na sebe.

Každá žena je samozřejmě trošku jiná, ale jsou tak nějak už od přírody mnohdy protipólem k mužům, což je také v pořádku. Nezapomínejme ale na to, že každý z nás je složen z mužské a ženské části, například v některých situacích může jedna z nich i převládat.

Proč to všechno zmiňuji? Vy pánové, buďte rádi, že my ženy máme svá tušení, pocity apod., dotváříme váš vesmír, jako vy svojí typickou praktičností ten náš. Mějme se jako lidé rádi obecně, sami sebe i své blízké. Ženy stůjme při sobě, ale mějme také upřímný pohled na tu jinou ženu v našem okolí, stejně jako sama na sebe, nestůjme slepě za ní, jen proto, že je žena.

Pánové, doceňte své milované ženy. Buďte vstřícní i ke svým kamarádkám, příbuzným jako jsou sestřenice apod., nesmějte se jim kvůli rádoby slabostem apod., pomozte jim, buďte galantní, stojí to jen trošinku energie a času, nejen v jejich sváteční dny, ale kdykoliv během roku. Ženy to potěší.

Mezinárodní den žen je krásný svátek

Mezinárodní den žen je krásný svátek

Květina či drobný dárek ženy potěší nejen na Mezinárodní den žen

Slýchávám to kolem sebe od žen poměrně často, ani si už nepamatuji, kdy jsem dostala naposledy živou řezanou květinu či kytici. Jak moc by mě to potěšilo. Některé ženy si květiny dávají vzájemně či si je koupí i jen tak pro radost sami pro sebe třeba do svých domovů.

Ano, řezaná květina není příliš praktickým dárkem s dlouhou výdrží, ale vždyť žijeme jen jednou. Dárky nemusí být vždy praktické. Pánové, darujte své milované klidně jen jednu růžičku. Udělejte své milované radost. Vždyť i my ženy si myslíme, že některé věci, které vy musíte nutně mít, jsou blbosti, ale často vám je sami koupíme, protože chceme ve vašich očích vidět radost.

I jedna růžička je krásný dárek, který potěší, nejen na Mezinárodní den žen

I jedna růžička je krásný dárek, který potěší, nejen na Mezinárodní den žen

Myslím, že vždy to není o obrovských gestech, ale o projevu snahy a chuti potěšit svoji milovanou partnerku, manželku. A tak velikost květiny nehraje roli.

Nestíháte být na Mezinárodní den žen se svojí milovanou ženou? Pošlete ji dárek a květinu do práce nebo domů, případně obdarujte ji později osobně. Příležitostí obdarovat ženu se během roku nabízí několik, ale i běžný den je skvělá příležitost jen tak darovat květinu ženě.

Snad každá žena ocení kdykoliv čerstvou řezanou květinu

Snad každá žena ocení kdykoliv čerstvou řezanou květinu

Když tak nad tím přemýšlím, tento článek jsem psala v souladu s naší českou a podobnými kulturami, v jiných kulturách je problém, když muž ženě podrží dveře. Musím ale osobně přiznat, že já galantnost u mužů velmi oceňuji.

Tématu Mezinárodní den žen jsme věnovali článek ZDE a v jednom článku k tomuto svátku jsem věnovala prostor i svojí mamince (tato úžasná žena má narozeniny právě na MDŽ), která sice není nadšená z veřejné prezentace, ale je skvělá, tak si to zaslouží.

Květina pro všechny ženy ke svátku Mezinárodní den žen

A proto, že jsem sama žena, tak vím, že některé ženy určitě nedostanou květinu od svého milovaného partnera přímo na Mezinárodní den žen. Rozhodla jsem se vám ji, milé dámy poslat takto virtuálně. A…mějme rády samu sebe.

Ženy, mějme rády samu sebe

Ženy, mějme rády samu sebe

Zdroj fotografií: pixabay.com

Jak prožíváte Mezinárodní den žen vy, ať už jste žena či muž?

Líbil se vám článek, sdílejte jej například na sociální síti Facebook a označte nás. Budeme se tam nebo i zde v komentářích pod článkem těšit na vaše reakce.