Využili jste příležitosti a oslavili jste včerejší Světový den jízdního kola nějakou vyjížďkou na tomto stroji bez ohledu na to, zda stroj, který vlastníte je klasický a poháníte jej šlapáním, nebo máte moderní elektrické kolo, případně nějaké historické kolo? Oblékli jste si na vyjížďku historický či moderní oděv podle toho, jaké kolo vlastníte?

Oslavili jste včerejší Světový den jízdního kola nějakou vyjížďkou v poutavém oděvu?

Tématu jízdní kolo se věnuji v tomto článku, protože i toto téma lze propojit s módou, uchopit jako téma pro článek na blogu informačního webu o módě. Nevím, jak jste na tom vy, ale já nevlastním ani klasické a už vůbec ne elektrické kolo. Tento typ pohybu a vlastně i sportu, jako je cyklistika, je mi zcela cizí, nebaví mě.

V minulosti, konkrétněji řečeno, v období mého dětství jsem na kole jezdívala a měla jsem i několik kol, a to protože jsem průběžně, během několika let, potřebovala kolo stále pro větší dítě, vzhledem ke svému přirozenému vývoji, růstu.

Pokud ovšem kolo jakékoliv máte a rádi na něm jezdíte a jste fanynka či fanoušek cyklistiky, je tato následující otázka pro vás zajímavá. Níže se dozvíte, proč je tento článek věnován Světovému dnu jízdního kola. Víte, jak vznikl právě tento den, Světový den jízdního kola?

Oslavili jste včerejší Světový den jízdního kola nějakou vyjížďkou v poutavém oděvu?

Světový den jízdního kola

Světový den jízdního kola byl Valným shromážděním OSN vyhlášen na 3. června. Deklarace OSN vyzvala všechny členské státy k oslavě a podpoře cyklistiky a k jejímu začlenění do všech úrovní státní politiky.

Jízdní kolo, používané již po staletí, organizace ocenila pro jeho unikátnost, dlouhověkost a všestrannost, přičemž jde o jednoduchý, cenově dostupný, spolehlivý, čistý a ekologicky vhodný dopravní prostředek.

Před vyhlášením tohoto svátku existoval ve stejném dni již od roku 1988 Evropský den jízdních kol, vyhlásila ho organizace Attac.

3 odstavce výše – zdroj informací – https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btov%C3%BD_den_j%C3%ADzdn%C3%ADho_kola .

Oslavili jste včerejší Světový den jízdního kola nějakou vyjížďkou v poutavém oděvu?

Troška historie na téma jízdní kolo

Víte, jaký je rozdíl mezi bicyklem, jízdním kolem a kolem? Zde naleznete pěkný článek věnovaný tématu jízdní kolo https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%ADzdn%C3%AD_kolo .

Oslavili jste včerejší Světový den jízdního kola nějakou vyjížďkou v poutavém oděvu?

Aktuální trend cyklistické kraťasy

Jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla článek zde na blogu informačního webu o módě věnovat cyklistice je aktuální trendový hit, cyklistické kraťasy.  Jeden z aktuálních módních trendů, cyklistické kraťasy jsou inspirovány právě oblečením ideální na jízdní kolo.

Inspirovat se pro rozšíření šatníku můžete na odkazu dále, kde najdete tipy, jak nosit cyklistické kraťasy https://www.welovecycling.com/cs/2020/11/24/jak-cyklisticka-moda-ovlivnila-soucasny-modni-svet/ .

Zdroj všech fotografií: pixabay.com

Zaujal vás módní trend cyklistické kraťasy? Podělte se s námi o váš názor.