O tom, že má oblečení velký vliv na náš den, na naše pocity a průběh dne, o tom myslím, není pochyb. Možná to tak nevidí lidé, kteří nejsou fanynkami a fanoušky módy, ale je to tak. Na téma význam oblečení už bylo napsáno mnoho článků, ale zcela upřímně, podíváme – li se na ulicích na lidi okolo nás, tak nějak všeobecně, nemám pocit, že by si lidé jejich obsah vzali, jak se říká k srdci.

Pohled okolo sebe bývá smutný. Někdy, když vyloženě někam nespěchám, se dívám na lidi okolo sebe s tím, že hledám případně i inspiraci, jaký fashion kousek bych si mohla koupit, aby mi to slušelo jako jim. Obvykle je ten pohled okolo smutný, bez ohledu na velikost města, v němž se momentálně nacházím.

Aktuálně dočasně žiji nedaleko menšího města a musím říct, že ty pohledy na lidi okolo jsou většinou dost smutné. Někdy člověk lidi, u nichž si není jistý, zda jsou to ženy či muži, nejde o aktuální vnímání jednotně jako člověka, ale při bližším pohledu je zřejmé, že se často jedná o ženy, které o sebe nepečují a halí se do neutrálních neforemných věcí či splývají s davem.

Samozřejmě, že ne každý člověk má potřebu vyčnívat z davu, ale slušet mu minimálně často může, vždy. Ale položím vám otázku, ať už žena či muž, všichni máme totiž oči. Kdy a kde jste naposledy viděli jen tak na ulici alespoň tři ženy samostatně, během vašich pochůzek, kterým by to slušelo??? A vy jste si řekli, jé, ta má krásný kabát apod.?

Odlehčený business outfit

Odlehčený business outfit

Oblečení má velký vliv na náš den i naši náladu

Vzhledem k tomu, že článek o vlivu oblečení na náš den píši na blog informačního webu o módě Fashion Industry CZ, je předpoklad, že jej čtou fanynky a fanoušci módy. Zeptám se vás, všimli jste si, že když jste se oblékli slušivě a měli jste z toho vyloženě radost, například ve chvíli, kdy jste si koupili něco nového na sebe či módní doplněk, že jste měli lepší den?

Je to jisté, protože jste se skvěle cítili, vaše okolí na to reagovalo, působili jste sebevědoměji, a proto se vám jistě podařilo uzavřít i oboustranně výhodné obchody a celkově se vám vracela pozitivní energie, které není nikdy dost, a proto ji i já ráda šířím, co mi síly stačí.

Nosný prvek outfitu - pletená sukně

Nosný prvek outfitu – pletená sukně

Někdy bohužel člověk tzv. nemá svůj den a řekne si, že si na sebe obleče něco neutrálního a pohodlného, ale pokud se rozhodnete obléct hezky, den se najednou zdá krásnější a lepší, znám to z vlastní zkušenosti.

Pokud máte pochůzky, součástí kterých nejsou významné schůzky (jasně, mohli byste si udělat radost a obléct se lépe i sami pro sebe, ale máme právo mít nic moc den, jen se pokusme, ať jich není více či příliš moc), oblékněte se pohodlně. Nemáte příliš času přemýšlet nad outfitem, ano, znám to. Zvláště když pracujete z domu a náhle potřebujete něco zařídit, oblečte si pletené šaty či tepláky a vyrazte. Mějte outfit sladěný do dvou barev například.

Pohodlný outfit - pletené šaty

Pohodlný outfit – pletené šaty

Oblékejte se do toho, co je vám pohodlné a vhodně k situaci, to je to nejdůležitější. Nevíte – li si rady a pletete – li rozdíl mezi líbivostí a slušivostí, případně hledáte společný bod a nedaří se vám to, nezoufejte a oslovte na pomoc stylistku či stylistu, ale takové, kteří mají i pochopení a budou vám věnovat čas. Možná se vám to zdá zbytečné či náročné finančně, ale je to investice do spokojenějšího života. Oblečení má velký vliv na náš život a jeho průběh, ať už si to připouštíme či nikoliv.

Vnímáte to stejně? Přistihli jste si při tom, jak je oblečení odrazem vaší nálady?

Hledáte inspiraci pro rozšíření šatníku či se chcete pobavit se při čtení článku a současně si rozšířit obzory? Navštivte naše další kategorie na informačním webu o módě Fashion Industry CZ, Novinky z módy a Blog.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové