Navštívit Vídeň je vždy dobrý nápad

Vzhledem k oblibě, které se město Vídeň všeobecně u lidí z různých zemí světa těší, si dovolím tvrdit, že navštívit právě Vídeň, je vždy dobrý nápad. Proč dnes věnuji prostor Vídni?

Protože dnes je Den vídeňského řízku. Sice nejsem fanynka masa, jím jej převážně kvůli důležitým látkám, které obsahuje a jsou důležité pro zdraví. Ale protože víme, že Vídeň nabízí mnohem více než jen vídeňský řízek. Chci využít dnešní Den vídeňského řízku k tomu, abych zde v článku na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ věnovala prostor zmínce Vídni.

Vídeň je město, kde se nachází mnoho nádherných historických staveb

Vídeň je město, kde se nachází mnoho nádherných historických staveb

Vídeň má šarm v každém ročním období

Vídeň je nádherné město celoročně, ať je horko či zima a celé toto město zahalí romanticky sněhová pokrývka. Osobně vždy, když jsem ve Vídni, tak tam mám pocit takový, že koukám kolem sebe a čekám, kdy se zjeví kočár s koňmi, který se ke mně přiblíží, zastaví a z něj vystoupí Sissi (rakouská císařovna, česká a uherská královna Alžběta Bavorská). Vídeň, hlavně její centrum je za mě neuvěřitelné elegantní město inspirující k tomu, aby se člověk, když do něj jede, elegantně oblékl.

Vídeň je město pestré a každý si v něm najde to, co hledá, alespoň myslím a je tomu tak právě pro samotné kouzlo tohoto města.

Vídeň je skvělá pro byznys

Vídeň je skvělá pro byznys

Vídeň je skvělá pro byznys

Vídeň má strategicky dobrou polohu je snadné se tam potkat i se zahraničními partnery. A co se týká cestování, z vídeňského letiště ve Schwechatu můžete cestovat do mnoha destinací ať už za byznysem či na dovolenou nebo také na krátké několikadenní pobyty.

Vídeň zaujme turistky a turisty z celého světa

Vídeň je historické město s neuvěřitelným množstvím památek a zajímavých staveb. Ve Vídni si užijete jaro, léto například v zoo v Schönbrunnu, ale i podzim při procházkách městem a zimu například na jednom z několika vánočních trhů, které se po Vídni konají. Vídeň nabízí výbornou gastronomii, ale i nakupování.

Možnosti nakupování ve Vídni

Vídeň nabízí obrovské možnosti v oblasti nakupování, od luxusních nákupů v buticích na ulicích Graben, Kärtner Strasse apod. přes nakupování v nákupních centrech, tak i trzích s jídlem a bleších trzích. Nakupovat můžete cokoliv, nejen oblečení samozřejmě. Více o tomto tématu převážně ale o nakupování oblečení zjistíte například zde.

Fashion nákupy

Ve Vídni nechybí také obchody návrhářů a svěží mladá módní tvorba. A tímto tématem se budu zabývat někdy příště v samostatném článku také zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ.

Gastronomie

Nikdy nezpomenu na to, když mě kamarád Rakušan, žijící v městě, jež  se nachází v sousedství Vídně a pracujcí v tomto úžasném městě, vzal do restaurace pro mediky – dala jsem si tam tehdy pouze pečené brambory s majonézou – bože to byla mňamka a o pár let později mě vzal do restaurace v jednom nákupním centru – Palachinkeninseln.

Byl to ráj na zemi. Líbilo se tam ženám i mužům, protože v nabídce, jak už z názvu vychází byly palačinky sladké i slané a výběr je obrosvký, chutě poctiví….stojí to za návštěvu, fajn zážitek. Mnam, ráda se tam až někdy budu ve Vídni znovu podívám. Jen nevím, zda ta restaurace ještě funguje a kde přesně se nachází, ale vygoogluji si to.

Největší vánoční trh ve Vídni je před radnicí na Rathausplatz

Největší vánoční trh ve Vídni je před radnicí na Rathausplatz

Vídeňské vánoční trhy

Když jsem ještě na základní škole poprvé navštívila bez svojí rodiny Vídeň, bylo v období před Vánocemi, kdy je za mě Vídeň nejkrásnější, naprosto jsem propadla jejímu kouzlu a stejně tak i vánočním trhům, zvláště pak tomu největšímu, který se pravidelně každoročně koná před radnicí na Rathausplatz. Vánoční atmosféru nejen samotné Vídně, ale i vánočního trhu na Rathausplatz jsem potom během let do dnešního dne v předvánočním období byla obdivovat osobní návštěvou několikrát. Je to vždy radost pro oči, nos, uši i chuť.

Ve Vídni je před Vánocemi mnoho trhů, ten nejznámější je na Rathausplatz před radnicí, další se konají na různých místech, více informací o nich najdete zde. A ZDE už jsem našla první informace o vánočních trzích ve Vídni v letošním roce 2022.

Další články lifestylového typu naleznete ZDE.

Co na Vídni milujete vy?

Zdroj fotografií: pixabay.com