Nabídka sortimentu občerstvení českých čerpacích stanic ve srovnání s těmi zahraničními není ideální

Toto téma jsem již několikrát chtěla rozebrat, ale dostala jsem se k tomu až nyní. Mám silnou potřebu mu dnes v článku v kategorii Blog na webu Fashion Industry CZ věnovat pozornost. Přiměl mě k tomu můj nedávný turisticko-pracovní výlet do polského Krakova.

Bezlepkové dobroty jsem na čerpacích stanicích hledala marně

Dnes mnoho lidí trpí intolerancí lepku. I já mám tyto jedince okolo sebe a je mi jich líto. Díky jedné známé, s níž jsem cestovala v minulosti a na jedné české čerpací stanici jsem pro ni hledala něco bez lepku, například sušenky, jsem našla úžasné bezlepkové sušenky značky Zemanka…osobně mě vzaly za srdce čokoládové, myslím, že jsou i s kokosem. Jsou kvalitní, vynikající a velmi syté díky tomu, že jsou vytvořeny z kvalitních surovin.

Matně si vzpomínám, že jsem je našla na čerpací stanici značky Shell. V supermarketech v Česku jsem je hledala jen několikrát a ne urputně, a proto jsem je nenašla. Na čerpacích stanicích v Česku jiných firem a v jiných městech jsem je hledala marně. Ani za hranicemi, v Polsku jsem je nenašla.

Nedávno jsem jela navštívit jednu kamarádku, která má intoleranci lepku a já jsem jí chtěla udělat radost nějakou bezlepkovou dobrotou například v podobě sušenek, ale neměla jsem moc času někde v supermarketu něco hledat, tak jsem si řekla, že navštívím rychlostně nějakou z čerpacích stanic, které mám na cestě ke kamarádce.

Navštívila jsem více čerpacích stanic, nic, bezlepkové dobroty neměli, a když už, tak jen na jedné a podivné suchary vhodné tak na svačinu, když člověk zrovna padá hlady. Ještě si dovolím doplnit, že jsem bez lepkové dobroty hledala cestou po čerpacích stanicích z krajského do okresního města. Smutné.

Nabídka občerstvení je v zahraničí na čerpacích stanicích mnohdy kvalitnější a rozsáhlejší

Ano, nyní možná někteří z vás budou argumentovat, že když v Česku jedete na hlavním tahu na Prahu, je situace jiná a některé čerpací stanice mají vedle sebe budovu nějakého bistra apod., ok. Ale obecně. Například v Polsku jsem potřebovala využít toaletu, vejdu do čerpací stanice a tam? Vidím první regál, a v něm nabídka více variant sušených jablek a levnějších než u nás.

Nabídka smoothies je v zahraničí na čerpacích stanicích rozsáhlejší a obvyklejší než v Česku

Nabídka smoothies je v zahraničí na čerpacích stanicích rozsáhlejší a obvyklejší než v Česku

A u nás v Česku? Snad jen vše, v čem je cukr, to samé v oblasti nápojů. Smoothie či fresh, aby tam člověk hledal s lupou a obvykle nenajde. Párky na čerpací stanici, tak s těmi jsem se setkala v Polsku již před několika lety, mnohem dříve, než dříve byly v nabídce u nás.

A když jsem si jednou v Česku při cestě z Rakouska chtěla vyfotit „čerstvou“ bagetu se zeleným salátem s černými tečkami a oschlým rajčetem, málem mě z čerpací stanice vyhodili. V Maďarsku například? Už první čerpací stanice za hranicemi směrem k Györu nabízí bistro, kde se nají celá rodina, protože je tam v nabídce vše včetně čerstvého smoothie, přes maso až po dezerty, nechybí i pečené brambory. Proč to ve větší míře nejde v Česku?

Když jsem byla nedávno v Krakově a vracela jsem se domů, zastavila jsem se na čerpací stanici u dálnice, využila jsem tam toaletu a zjistila jsem, že si tam můžu koupit čerstvý salát, byl večer – salát byl opravdu čerstvý. A když jsem byla večer v Katovicích, v o krajové části, šla jsem se podívat do Biedronky – měli tam čerstvé, ještě teplé pečivo. Jde to.

Musím říct, že se možná trošičku se u nás v Česku situace zlepšila s nabídkou občerstvení na čerpacích stanicích, ale oproti zahraničí jsme na tom obecně alespoň z mého pohledu a pohledu dalších lidí mnohem hůře, a to jsou u nás stejné značky čerpacích stanic jako v zahraničí.

Jak to vnímáte vy? Jakou máte zkušenost?

Líbil se vám článek? Za sdílení budeme rádi.

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.

Zdroj fotografií: pixabay.com