Myslím, že je žádoucí, aby zvířata měla svůj den, tedy Mezinárodní den zvířat. Tento den byl včera. Zvířata jsou součástí našich lidských životů od nepaměti, žijí s námi po boku a prochází s námi životem bez ohledu na to, zda máme těžké či radostné a období a je úžasné, že dnes jsou převážně i psi naši přátelé, kterým věnujeme čas, energii i finance a ve větší míře než v dřívějších dobách.

Mezinárodní den zvířat – zvířecí motivy

Zvířata jako přátelé

V dávné minulosti jsem se obávala psů, a to skutečně hodně, potom jsem poznala muže, který měl fenku plemene Americký pitbulteriér, obávala jsem se, že to bude tak obrovská překážka, kvůli které nemůžeme být spolu, že náš vztah tedy vlastně nemá a nemůže mít šanci. Ta fenka mi změnila život k lepšímu neuvěřitelným způsobem, ale o tom až někdy v dalším článku na téma domácí mazlíčci.

Díky zmíněné fence plemene Americký pitbulteriér jsem pochopila, jak je úžasné přátelství mezi člověkem a psem a jak psi dokáží být empatičtí a chytří, ale také sví, mají vlastní názor a jsou to osobnosti, které umí jasně dát najevo svůj názor.

Vůbec by mě, zvláště po soužití s vychytralou, přesto neuvěřitelně úžasnou fenkou „pitbula“, nenapadlo se vysmívat přátelství člověka s jakýmkoliv zvířetem. Chápu, že někdo má za kamaráda papouška, jiný psa, kočku či prasátko, apod. Velmi mi vadí, když někdo ubližuje zvířatům, ale věřím, že se to tomu člověku v nějaké podobě vrátí. Jak se říká, karma je zdarma. Toto rčení jsem už mnoha lidí viděla jako pravdivé.

Mezinárodní den zvířat – zvířecí motivy

Král zvířat – lev

Když se zmiňují všeobecně zvířata, vždy si vzpomenu na jejich krále, a to lva. V souvislosti s Mezinárodním dnem zvířat bych se tématu lev ráda krátce také věnovala, a to v tomto článku. Narodila jsem se ve znamení lva. Jak se říká, že si někdo z něčeho či někoho nádherného tzv. sedne na zadek, tak jsem to já právě z krásy lvů a lvic. Myslím, že každé zvíře má svoje místo na planetě zemi a je svým způsobem krásné a zajímavé, ale lev…..ach!

Lev je za mě tvor naprosto neuvěřitelný už jen tím, když je člověk v zoo a toto zvíře se na něj dívá s jakousi zdravou sebedůvěrou, která až hraničí s arogancí, elegancí a znalostí vlastní hodnoty, dívá se na člověka tak nějak z patra, jakési výše, ale je nádherný a obdivuhodný pro svoji krásu a nadhled.

Letos jsem měla možnost navštívit v jednom týdnu v srpnu hned dvě české zoologické zahrady (zoo), jednu v Lešné u Zlína a tu druhou v Brně. Když jsem věděla, že mám možnost tyto zoo navštívit, blížil se termín jejich návštěvy, pátrala jsem po tom, zda jsou tam i lvi, jejichž krásu jsem chtěla obdivovat svým pohledem, co nejdéle to bude možné.

Mezinárodní den zvířat – zvířecí motivy

V první zmíněné zoo jsem měla větší štěstí, sice lev i se lvicemi spali, ale bylo možné se s nimi ve spící poloze z dálky vyfotit a potom jsem byla poctěna, že se na mě tato nádherná zvířata koukala, protože otevřela oči….nádhera. Skvělý zážitek.

V zoo Brno si jeden lev hrál s balonem ve své vnitřní ubikaci a mohli jsme jej jako návštěvníci sledovat díky kameře pouze a druhý lev, ten spal a viděli jsme pouze a jen kousky jeho ctěné hřívy.

Velmi se mi líbí také lvi jako sochy a dekorace v kombinaci zlata apod., to je opravdová nádhera. Myslím, že extravagance je na hranici s kýčem, ale nevadí mi to, protože mám ráda výrazné věci.

Zvířecí vzory (motivy)

Přiznám se, že to je jeden z trendů, kterého příliš nejsem fanynka, i když uznávám, že v určité míře je snesitelný. Nejšílenější na nošení zvířecích motivů jsou lidé bez soudnosti, kteří si je na své rozložité postavy v šílené kvalitě (spíše nekvalitě) materiálu jsou ochotni obléknout a očekávají od vás pochvalu, vždyť je to přeci trendy a když ne, tak v každém období sexy.

Odpověď ne, prosím ne!!!

Základem všeho je soudnost, která mnoha lidem chybí a ostatním zase chybí odvaha. Chápu ale, že zvířata jsou úžasná stvoření a mnoho lidí se chce zahalit do oděvů nesoucích zvířecí motivy a ztotožnit se tak s noblesou zvířat.

Myslím, že zvířecí motivy, pokud jsou např. na obuvi, nejsou problém, když k nim decentně doladíte zbytek outfitu. Pokud je to tzv. v outfitu každý pes jiná ves a páté přes deváté je to hodné úrovně lehké ženy. A věřím, že dámy v určitém věku a na určité úrovni jí mimo ložnici být skutečně nechtějí.

Já a zvířecí motivy – výjimka potvrzují pravidlo

Kdysi před lety jsem dostala od sestřenice umělý kožich se zvířecím motivem, který hřeje a jsem schopná jej decentně doladit zlatými a modrými detaily. Je to jeden kousek, který respektuji, ale o další např. tygří apod. si šatník nerozšířím.

Za něco jiného považuji např. decentní hadí vzor na obuvi, který považuji za nositelný.

Jaký je váš názor na zvířecí  motivity? A které zvíře si získalo váš největší obdiv?

Zdroj fotografií: pixabay.com