Dnes je Mezinárodní den žen. Je to krásný svátek, další projev respektu vůči ženám. Není ovšem ideální mít respekt a oslavovat ženy jen jeden v roce, k čemuž se možná někteří demonstrativně uchylují. Vhodné je, abychom bez ohledu na naše pohlaví měli k sobě, jako lidé, respekt a úctu celý rok.

Oslava žen

Oslava žen

Zdroj fotografie: pixabay.com

Oslava žen

Mezinárodní den žen, je oslavou žen. Já jsem žena a jsem za to vděčná a pyšná na to. Mnohdy se setkáváme bez ohledu na naši geografickou polohu či vzdělání apod. s tím, že je někdo diskriminován, někdy lidé odlišné barvy pleti od většiny, jindy ženy a další. Je to špatně!

Vhodnější je spolupráce. Proč soutěžit o to, kdo má větší význam? Proč se nesmyslně poměřovat? Mnohem přínosnější pro život nás všech je, znát své silné a slabé stránky, jako i silné a slabé stránky svého okolí a domluvit se, kdo se čeho chopí. Například pokud jako žena jsem křehká a nerozumím autům, pošlu do servisu muže. Pokud muž potřebuje zařídit něco na úřadě, když není fanoušek administrativy a jde to, pošle tam ženu. A tak podobně.

Spolupráce mezi ženami a muži

Spolupráce mezi ženami a muži

Zdroj fotografie: pixabay.com

Co se týká etikety, hodně záleží na jakou geografickou polohu, a jakou kulturou a její historii je aplikovaná, ale co se týká Česka, žena má velký význam. A etiketa současné doby je odlišná od té v Americe, například.

Nikdo z nás není ideální a často už vůbec ne ve vztahu sám k sobě. Mějme respekt sami k sobě, ale i svému okolí, pracujme na sobě. Jste také žena? Buďte na to pyšná! Mějme se jako žena ráda sama sebe za každé situace.

V minulosti Mezinárodní den žen v Česku byl spojován s červenými karafiáty a jinou politickou situací a některý lidem to dodnes tak nějak leží v žaludku. Mě osobně se velmi líbí maličkosti, které zlepšují svět či jsou to činy, kterými se někdo snaží zlepšit den jiné osobě.

Darovat květinu ženám kolem sebe, i když jsme ženy, nevidím jako problém, spíš jako projev respektu a snahy udělat radost. Čiňme tak ale nejen na Mezinárodní den žen. Jste žena a máte ráda květiny, zmiňte to svému partnerovi, jistě vás brzy obdaruje pro radost nějakou krásnou květinou.

Fialové květiny

Fialové květiny

Zdroj fotografie: pixabay.com

Není také vůbec nic zlého na tom, koupit si sama pro sebe řezanou květinu, zvláště pak, že žijete sama či sobě a svým blízkým chcete zútulnit váš domov.

Jaké je skutečné sebevědomí žen?

Mnoho lidí si myslí, že zvláště ženy, které sebevědomě vystupují takové jsou a že to přehání. Mnoho lidí si zdravé sebevědomí, které jim samotným chybí a vidí jej u ostatních, pletou s namyšleností…možná to tak oni bez toho potřebného sebevědomí vnímají. Tvrdí jiným, že něco nezvládnou a víte proč? Jsou to jejich vlastních hranice, které se nepokouší pokořit. Toto dělají lidé bez ohledu na pohlaví.

Sebevědomí žen

Sebevědomí žen

Zdroj fotografie: pixabay.com

Sebevědomí je základ pro přežití a mít jej zdravé a věřit sama sobě, to je práce na celý život. Podporujme se tedy vzájemně. Mějme rádi lidi okolo nás a nevěřme prvnímu dojmu, zvláště pokud na nás některé ženy působí sebevědomě, že takové skutečně jsou a není to pouze demonstrativní sebevědomí používané pro přežití.

Mezinárodní den žen je datem narození mojí maminky

Mezinárodní den žen, který připadá na datum 8. března je dnem data narození mojí maminky. V České republice slavíme Mezinárodní den matek v květnu, vím, ale rozhodla jsem v souvislosti s Mezinárodním dnem žen letos zmínit moji maminku.

Mezinárodní den žen - Sandra Friebová s maminkou

Mezinárodní den žen – Sandra Friebová s maminkou

Moje maminka je skvělá žena a tak si zaslouží zmínku nejen někdy, ale často. Jsem moc ráda za své rodiče. Znám spoustu lidí, kteří se svými rodiči v lepším případě mají pouze vlažné vztahy, což je smutné a věřím, je to pro ně tíha do budoucna pro vlastní život a další vztahy.

Ne nadarmo se říká, že téměř vše vychází z rodiny a je to pravda. Znám i rodiny, kde děti svých rodičů nejen, že rodičům lžou, ale snaží se jim obvykle vyhýbat a trávit s nimi co nejméně času, a to se jedná o dospělé lidi. Sami často ty „děti“ už dospělí lidé říkají, že téměř nic nemohou rodičům říct. Smutné!

Moje maminka je velmi elegantní žena a výrazně mě ve vztahu k módě začala ovlivňovat už v době mého dětství, ale tak nějak přirozeně, nenásilně a jsem jí za to vděčná! Moje maminka je moc fajn a jsem ráda, že ji mám. Řekla bych, že skutečně ideální dcera nejsem, ale kdo je ideální dítě? Snažím se na sobě ve všech ohledech pracovat, někdy se mi to daří lépe, jindy hůře a méně. Každopádně můžu říct, že mám moc ráda svoji maminku i celou rodinu.

Moje maminka se ne úplně ráda fotí, přitom je to krásná žena. Máte to se svojí maminkou podobně? Slavíte ve vašem vztahu či také rodině svátek Mezinárodní den žen?

ZDE naleznete článek na téma Mezinárodní den žen a jeho více o jeho vzniku. Lifestylové články najdete na našem webu v kategorii Blog.

Zdroj neoznačených fotografií: archiv Sandry Friebové