V pondělí 8. března bude den věnovaný všem ženám, neboli Mezinárodní den žen. Je to v podstatě svátek, který ještě donedávna, alespoň z mého pohledu a dle vnímání svého okolí v rámci Česka byl často spojován s minulým režimem a lidé se na něj dívali i přezíravě a slavit jej nechtěli už jen proto, že se pojil k minulému režimu.

Aktuální pohled k Mezinárodnímu dni žen (MDŽ)

Ať už jste starší ročník, který zažil minulý režim a vše spojené s ním ve vás milé vzpomínky nevyvolává, nebo s radostí vzpomínáte na dobu minulou, případně patříte – li mezi mladé lidi, kteří chtějí slavit vše, co dává smysl a je to projev respektu k okolí, radosti z momentální chvíle…jedno je jisté, v tento den se oslavuje žena.

Mezinárodní den žen (MDŽ) je za dveřmi

Jste žena? Buďte na to hrdá.

Jsem žena a jsem na to hrdá. Mám zdravé sebevědomí a nemám potřebu se poměřovat s muži. Možná by mě za tento názor někdo téměř ukamenoval, ale trošku rozvedu proč to tak mám a vnímám. Vycházím z faktů a fakt je, že když vezmeme muže, který má 100 kg a ženu, která má 50 kg a měl by každý z nich odtáhnout nějaké těžké břemeno, komu se to lépe potáhne? Ano, muži.

Nechci, aby to vypadalo, že fandím ženám, či mužům. Fandím oběma pohlavím a myslím si, že od přírody jsou odlišní a je to tak správně proto, aby dokázali společně čelit nástrahám života a přežít, a to v každé době. Věřím, že jediné co má smysl, mít rád sám sebe, znát dobře své klady a zápory a následně mít rád svého partnera/partnerku a okolí a společně spolupracovat.

Pod pojmem spolupráce mám na mysli to, že není podstatné, zda nějakou rádoby čistě ženskou práci dělá muž a naopak. Pod pojmem spolupráce vnímám to, že každý v tom vztahu a soužití činí to, co mu jde lépe a baví jej, případně to, na čem se účastníci toho vztahu domluví.

Příklad ze života? Táhnu kufr (a že je většinou těžký, když to šlo, cestovala jsem) a vidí mě muž, nabídne mi pomoc, jsem vděčná a s radostí přijímám. Ovšem na druhou stranu, pokud se mi rozsvítí v autě nějaká kontrolka, podívám se do manuálu a potom to začnu řešit.

Věřím, že snad i v dnešní době se mnou budou ženy i muži souhlasit, zvláště pokud jsou ženy heterosexuální, že jedna z nejúžasnějších věcí, které je muž schopen a ochoten, je pevné objetí ve správnou chvíli.

Mezinárodní den žen (MDŽ) je za dveřmi

Žena – více než jen hlavní objekt zájmu módního průmyslu

Že je žena častým hlavním cílem většiny marketingových strategií, nejen v módním průmyslu, není překvapující informace, je to známý fakt. Žena je tvor emotivní, což má v životě svůj význam také pro přežití.

A proč to vše zmiňuji? Abych poukázala na to, jak je zásadní, aby se zvláště žena, která mnohdy již ranného mládí čelí různým narážkám a vnucovaným ideálům módního průmyslu, měla ráda a díky tomu mohla být milá na své okolí, které také bude následně v pohodě.

Dámy, mějte se rády, takové, jaké jste, ale na druhou stranu, makejte na sobě, ne kvůli ideálům, ale kvůli sobě. Stanovujte si cíl a k němu vedoucí menší cíle, reálné. A nezapomínejte si dělat drobné radosti a užívat si také čas se svými kamarádkami.

Mezinárodní den žen (MDŽ) je za dveřmi

Dovolím si osobní pohled na obdarování květinou ženu od muže.

Během svého dosavadního života jsem zaznamenala situaci, kdy muž ženě třeba jen tak daruje květinu, nebo i k jejím narozeninám, opravdu krásnou kytici. A víte co ona je schopná (vyděsilo mě to) mu říct? Neměl sis dělat škodu, nebo škoda peněz!! Jediný komentář, který mě napadá – PROBOHA. Možná je to i výchovou ženy, nebo si neuvědomuje, co říká.

Mezinárodní den žen (MDŽ) je za dveřmi

Tímto komentářem směrem k muži vysílá mnoho signálů, jeden z nich – nejsem hodna obdarování květinou, nestojím o dárky od Tebe apod., ale hlavně, nejsem si vědoma vlastní hodnoty jako člověk.

Děj obvykle pokračuje za několik let, kdy si ta samá žena stěžuje svým kamarádkám, že od svého muže nedostává květiny.

Květina od ženy pro ženu

Dámy máte rády také své ženy ve svém okolí, ať už příbuzné, či kamarádky? Darujte jim květinu pro radost.

Mezinárodní den žen (MDŽ) je za dveřmi

Dámy, přeji vám krásný Mezinárodní den žen (MDŽ).

Myslíte, že lidé, zvláště ženy umí přijímat dárky nebo ne? Jak na situaci s darováním květiny pohlížíte vy?

Dámy, slavíte tento svátek?

Zdroj fotografií: pixabay.com