Ano, když se v únoru řekne slovo láska, většině z nás se vybaví 14. únor, den kdy má svátek sv. Valentýn. Tento svátek nás letos čeká už tuto neděli, ať už na něj máte názor jakýkoliv, slavíte jej, nebo jej neslavíte, věřím ve shodu nás všech v to, že se týká lásky a to je krásná a pozitivní emoce a tudíž má smysl se jím zabývat.

Láska, móda, čokoláda

zdroj: pixabay.com

Kdo byl sv. Valentýn?

Velké množství lidí si dodnes myslí, že svátek sv. Valentýna pochází z USA, což není pravda, protože tento svátek pochází z Itálie. Není zcela známo, kdy se kněz sv. Valentýn narodil, ani přesně v kterém roce zemřel. Jeho skon zasazují pověsti okolo roku 269 n. l.

Láska, móda, čokoláda

zdroj: pixabay.com

O sv. Valentýnovi se šíří dvě pověsti, známější je ta, že oddával potajmu mladé římské vojáky, přes zákaz císaře Claudiuse II. (historicky doložený vládce, známý jako Claudius Gothicus). Na počest jeho památky v údajný den jeho smrti 14. února se slaví den lásky a lidé si mimo jiné dávají tzv. valentýnky (kartičky s textem, krátké dopisy apod.).

 

Láska, móda, čokoláda

zdroj: pixabay.com

Láska má mnoho podob

Mnoho lidí ke slovu láska přiřazuje pouze vztah mezi ženou a mužem, případně mezi ženami, muži apod., ale láska je emoce s pozitivním významem a lze ji cítit i k věcem a různým živým tvorům.

K lásce se nejen v únoru váže čokoláda různých příchutí a tvarů naopak odkazujících právě k lásce. Jak je patrné z nadpisu tohoto článku, mimo jiné také proto, že je to článek na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ, zmínku zde najdete nejen o tématu láska, ale láska k módě a čokoládě. Láska, móda i čokoláda spolu souviset totiž mohou.

Láska, móda, čokoláda

Jak spolu souvisí láska, móda a čokoláda?

Jak jsem již zmínila výše, láska má mnoho podob, jednou z nich je ta k módě, textilnímu a oděvnímu průmyslu a celkově módnímu průmyslu, kam spadá i obuv, doplňky a další radosti jak pro ženy, tak pro muže. Moje láska k módě a vidění důležitosti a významu v ní byl jeden z podnětů k vytvoření tohoto informačního webu o módě.

Pokud jste milovníky čokolády jako já, spojení lásky, módy a čokolády uvidíte nejen v tom, že sebe i své okolí máte celý rok rádi, se zájmem se pěkně oblékáte, zajímá vás móda a vše co s ní souvisí a pro radost si koupíte čokoládu s tím, že na nákup čokolády pro sebe a své blízké se oku lahodícím způsobem oblečete, sladěni do určitého stylu dle aktuální nálady.

Láska, móda, čokoláda

Další spojení lásky, módy a čokolády lze vidět v soukromých chvílích dvou lidí, kteří se milují, kdy zvláště žena si ráda obleče sexy prádlo a muž ji s radostí obdarovává čokoládou, protože ví, že ji má ráda a mnohdy přidá k této snaze ženu potěšit také květinu – růži, je – li více kreativní, tak jiný typ květiny, pokud jeho protějšek obdivuje jiné typy květin. Že jsou čokolády a květiny klišé? Ruku na srdce, dámy, kterou z vás tato kombinace nepotěší????

Jistě i v období svátku sv. Valentýna jsou ženy i muži bez partnera, nesmutněte, ani v současné nelehké době. Ráda se dělím o radost, a proto jsem se rozhodla v této části článku zavzpomínat na jednu (nejen moji) oblíbenou událost – Čokoládový festival, který se obvykle koná v různých městech Česka. Nevím, zda jste na této akci někdy byli, pokud ano, tak se vám určitě líbila tak jako mě a mojí nejlepší kamarádce a celý rok se těšíte na další edici. Byla to jedna z možností jak se obléct radostně a vyrazit mezi lidi :-).

Láska, móda, čokoláda

Více o Čokoládovém festivalu

Čokoládový festival je úžasná akce pro milovníky čokolády, kterou pořádá během roku agentura ChrisEvents v různých městech Česka. Já jsem několikrát navštívila tuto Čokoládovou show v Olomouci a bylo to pro mě naprosto úžasné, protože zde bylo možné ochutnat jídla s využitím čokolády, koupit si pralinky běžných i neobvyklých chutí od různých výrobců, ochutnat novinky z oblasti čokolády, sušenek apod. a poznat zajímavé lidi.

Čokoládový festival se obvykle konal v Olomouci plus mínus okolo 14. února o víkendu, bohužel letos tomu tak nebude. Co se týká mých minulých návštěv, nejvíce mi zachutnala horká čokoláda od firmy BonBon, a to mléčná a bílá.

Láska, móda, čokoláda

Skvělou čokoládu má firma Kamila (např. čokoládu ruby), jejich majitel je sympatický člověk, který čokoládě opravdu rozumí a velmi ho baví komunikace s lidmi, je to milý pán.

Designovou smrští, ale i co se pestrostí týče je firma Čokostka se svými hranatými pralinkami.

Láska, móda, čokoláda

Čokostka nabízí i tabulkové čokolády.

Láska, móda, čokoláda

Na Čokoládovém festivalu je ale obvykle mnoho zajímavých firem, např. Levandulový statek sídlící kousek od Zábřehu na Moravě (mají luxusní levandulové sušenky), firmy prodávající luxusní makronky, cupcakes, čokoládovna z Vizovic a další. Pokud milujete čokoládu, musíte určitě tuto akci navštívit, až to půjde a bude se konat.

Láska, móda, čokoláda

Na Čokoládový festival v Olomouci jsem se těšila už vždy po odchodu z této akce, doufám, že se letos opět uskuteční!!

Podělte se s námi o svůj názor na spojení láska, móda a čokoláda v komentářích nebo sociálních sítích.

Autor neoznačených fotografií: archiv Sandry Friebové