Květiny přináší radost

Když se řekne slovo květiny, snad každému člověkovi se vybaví hlavně jedna emoce, která se k nim tak nějak samozřejmě váže, a to je radost. Možná by nyní někdo mohl namítnout, že květiny bývají i součástí pohřbů, ale lze to i v tomto případě pochopit tak, že lidé vlastně pomocí květin vyjadřují radost, že znali zemřelého.

V souvislosti s květinami by bylo možné napsat hodně velké množství článků.Existuje i květomluva, barvám v souvislosti s růžemi je i dnes přisuzován význam apod. Ráda bych v dnešním článku zmiňovala pouze květiny jako věc, která přináší radost.

Na květiny a jejich barvy je vždy radost pohledět

Na květiny a jejich barvy je vždy radost pohledět

Květiny jsou okrasou

I mě osobně se květiny celkově velmi líbí. Musím ale přiznat, že ty řezané se mi líbí více než ty v květináči. Mám ráda palmy, dostačuje jim nenáročná péče a připomínají mi svojí podstatou země, v nichž teplé počasí delší než v Česku. Jsem milovnice vysokých teplot vzduchu. Líbí se mi také lúční květy, ale jako alergik je nechci mít ve své blízkosti.

Mám ráda palmy

Mám ráda palmy (ale do obydlí by se mi to nevešly).

Znám ale ženy, které se obdarovávají i k narozeninám květinami v květináči, protože se jim to líbí a dělá jim to radost, i přestože dle etikety je vhodná květina v květináči pouze jako dárek v případě kolaudační párty i v případě, že se někdo někam jen přestěhoval, nemusí být nutně pouze nově nastěhovaný v nově postaveném domě. Dle etikety je ideální k narozeninám jako dárek věnovat květiny řezané.

Řezané květiny jsou nádherné

Řezané květiny jsou nádherné

Musím ale uznat, že když vidím něčí záhony u domu, květiny vlastně asi v jakékoli podobě, vyloudí mi úsměv na tváři. Jsou pozitivní věcí, krásnou rostlinou kdekoliv na světě, venku i vevnitř.

Květiny jako dárek potěší snad vždy

Květinami darujete radost. To platí v Česku hlavně v případě žen v roli obdarovaných, protože neznám ženu, která by řekla, že nemá ráda květiny, možná jen některé, které jsou nešťastné a nemají rády sebe, svoji ženskost a život jako takový.

Existují země, kde se kyticemi obdarují i muži a nikomu to divné nepřijde. Ze své zkušenosti mohu říct, že v Česku, když už kytici muž k narozeninám dostane, tak je často vytvořena z masných výrobků jako jsou klobásy apod., případně dostane také slaný dort v různé podobě.

Květiny na veřejnosti rozdávají radost

Nedávno jsem pracovně byla ve Zlíně na konferenci Zlínský Barcamp a měla jsem i trochu času na menší procházku a uviděla jsem u chodníku tyto květiny, které mi byly jako typicky jarní květiny inspirací k tomuto článku. Až nyní mi došlo, že kdybych měla u plotu záhon s květinami, dělal by radost i dalším lidem, jako ty květiny, které vídám někde já.

Pohled na květiny u chodníku ve Zlíně mi zlepšil už tak krásný den

Pohled na květiny u chodníku ve Zlíně mi zlepšil už tak krásný den, zdroj – archiv Sandry Friebové

Zpět k tomu Zlínu, typicky jarní květiny jsou opravdu krásné, mají v sobě čerstvou energii, která se k jaru tak nějak váže. Je to začátek něčeho nového a ten jen téměř vždy spojen s pozitivní energií.

Jaké květiny nedávno udělaly radost vám? Venku či v místnosti?

Líbil se vám článek? Za sdílení budeme rádi.

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.

Zdroj všech neoznačených fotografií: pixabay.com