Když váš zvířecí přítel pes už slaví narozeniny jen za duhovým mostem. Říká se to tak, že?! 10. února 2022 je datum, kdy by moje (naše) milovaná chlupatá přítelkyně slavila svoje narozeniny, bohužel letos jsou to již druhé narozeniny, které slaví v nebi. Když člověka opustí zvířecí kamarád, ať už jde o psa, kočku či jiné zvíře, snaží se svoji bolest zmírnit a říká si, že za tzv. za duhovým mostem je mu dobře, je tam šťastný a nic jej nebolí.

šťastná Kendy

šťastná Kendy

Včera bylo ono datum 10. února a já jsem si řekla, že na Kendy chci vzpomenout i takto veřejně v podobě článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ. Přiznám se, že mi i pár slz ukáplo, protože jsem Kendy měla upřímně ráda a strašně moc mi chybí. Vím (doufám), že je šťastná v nebi a má tam péči a standard, na který byla zvyklá u nás, ale sem tam mě smutek po jejím odchodu při vzpomínce na smutnou nemoc, která nám ji vzala, dostane.

Úžasný pes (fenka) se svými vrtochy

Úžasný pes (fenka) se svými vrtochy

Vzpomínky na Kendy jsou součást mého života a jsem za to vděčná

Posledních pár let mám kolem sebe milovníky zvířat, zvláště pak psů, což mě velmi těší. Je to zřejmě i tím, že jsem několik let žila v komunitě pejskařů, což bylo velmi obohacující. Někdy možná i jako vy, kdo nyní čtete tento článek a zemřel vám zvířecí přítel, narážím na lidi, kteří nemají pochopení vůči mým vzpomínkám na Kendy.

Pro některé lidi to byl jen pes, období, kdy jsem s ním žila a je již minulostí. Pro mě to ale byl psí přítel, který mi k lepšímu změnil život a věřte, nebo ne, hodně naučil, a to nejen o psech, ale přivedl mě i k zamyšlení o životu apod. Myslím, že toto může pochopit pouze pejskař, srdcař s velkým srdcem.

Kendy v přírodě

Kendy v přírodě

Je velmi důležité být v souladu se svojí minulostí, aby vaše přítomnost byla šťastná a budoucnost radostná. Jednou, věřím, si dokáži pořídit psího přítele a dát mu vše potřebuje a chce. Ale nikdy nezapomenu na Kendy a ráda si ji vždy připomenu. Už navždy tady bude se mnou, i když jen ve vzpomínkách.

Můj zvířecí přítel a já

Můj zvířecí přítel a já

Kendy byla pes s názorem a ten uměla velmi jasně dát najevo. Možná i vám se stává, že se chcete se svým zvířecím kamarádem (psem) vyfotit a on schváleně otáčí hlavu jinam apod. Mě to Kendy dělala celkem často. Fotka výše je jedna z těch, kdy si říkáte, vyfotím se zvířecím přítelem a on má jiný názor a nezajímá ho, co zrovna chcete vy.

Pro mě byla Kendy nejen zvířecí osobnost s názorem, ale i úžasný módní doplněk, který miloval pózování a pozornost, zvláště ve chvílích, kdy chtěla ona sama. Zájem lidí si velmi užívala a vyhledávala jej.

Zvířecí přítel Kendy

Zvířecí přítel Kendy

Narozeniny zvířecího přítele jako důvod k radosti

Člověk je na jednu stranu velmi smutný, že nemůže oslavit narozeniny se svým zvířecím přítelem, psem, kterého měl velmi rád a vždy jej rád bude mít, ale na druhou má alespoň krásné vzpomínky a zkušenosti, ze kterých může čerpat po zbytek života, což je obrovská výhoda a je potřeba si jí náležitě považovat.

Nevím, jak to máte vy, koho zvířecí přítel, například pes opustil a je již v nebi, ale já jsem schopná si připít na Kendynčino zdraví, i když je v nebi a vzpomenout na ni, možná si dát i nějaké dobroty, jako například zákusky apod. Tímto Kendynce i všem ostatním zvířecím přátelům nás hodných lidí posílám do nebe pozdrav, přání všeho dobrého, pusu a podrbání.

Nesmutněte. Buďte vděční a šťastní za chvíle, které jste mohli se svým zvířecím přítelem prožít. Jak vzpomínáte na své zesnulé zvířecí přátele vy?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Důležitá poznámka k úvodní fotografii v tomto článku – nejedná se o žádnou formu propagace, je to velmi stará fotografie.

O Kendy si můžete přečíst zde.

Možná byste si rádi pořídili nového zvířecího přítele, psa či fenku a chcete udělat i dobrý skutek, pomoci zvířeti, které potřebuje nový domov, mám doporučení. Kontaktujte LOZ ČR – místní organizaci Olomouc, je to organizace, kterou mediálně podporujeme a vede jí paní Hana Dědochová, což je milá a zkušená žena, která má ke zvířatům skutečný vztah. Paní Dědochová vám díky svým zkušenostem poradí při výběru psa/fenky poradí, který je pro vás vhodný (dle vašich zkušeností apod.), aby výsledek byl šťastný a spokojený pes u šťastných a spokojených lidí :-).