Když je práce v módním průmyslu i zábavou

Skutečnost, kdy práce je pro člověka současně i zábavou je nebezpečná, protože mnohdy zapomíná takovýto jedinec odpočívat a potom nepodává pracovní výkon v rozsahu, jaký si představuje, očekávaná a potřebuje. Je důležité umět odpočívat, nebo alespoň se to učit a snažit se o to.

Když je člověk odpočinutý, stále je práce pro něj zábava a těší se, až ji bude zase realizovat. Díky pravidelnému a poctivému odpočinku je člověk i spokojený a jeho okolí také, protože z únavy na něj není nepříjemný.

V módním průmyslu se koná vše najednou nebo nic

Možná to někteří z vás o módním průmyslu neví, ale ano přesně tak to je. Možná to znáte i z jiných odvětví. Obvykle se v módním průmyslu termínově kryjí akce, které by člověk rád osobně navštívil.

Pokud by se ještě konaly na jednom místě, v okolí či alespoň v rámci území jednoho města, bylo by reálné, s trochou snahy a time managementu, se jich účastnit nebo je alespoň navštívit. Bohužel se tak však často nedějě. Konají se v různých městech Česka, která jsou od sebe velmi vzdálená.

Když člověk pracuje jako část týmu na nějakém projektu či události, je to hodně práce, která je obvykle ale moc fajn, když k tomu připočte další aktivity i svůj vlastní projekt, stává se, že někdy pracuje více a déle bez pořádného odpočinku, což mu po čase tělo vrátí. Donutí jej, aby se zastavil, proto je důležité znát své možnosti a pokud to jen trochu jde respektovat své tělo a umět si udělat volno.

Kdysi jsem znala člověka, který říkal, že nemá čas. S dnešním pohledem, doplněným zkušenostmi, k tomuto mám stále pochopení, ale mnohdy mnoho lidí si čas udělat neumí. Je období, které si člověk například dopředu naplánoval, do toho vstoupily jisté události a potom vzniká ono nemít čas na činnosti, které se teprve objeví. Pravdou je, že nedostatek času je zvláště u lidí, kteří žijí život naplno a mají mnoho osobních i pracovních aktivit.

veletrh 4Men Expo banner 250 x 250

veletrh 4Men Expo banner 250 x 250

Plány nejen v módním průmyslu nemusí vždy vyjít

S používáním slova plány jsou opatrná, mám asi raději cíle a plány používám s respektem. Jak se říká „Když chceš boha rozesmát, sděl mu své plány.“, něco na tom je. Ale poslední dobou se mi osvědčilo nebýt v mnoha věcech urputná, jen tzv. vstoupit na danou cestu, konat ke splnění plánů a cílů a nechat věci plynout. A věcí se dějí, mnohem snadněji.

Dovolím si ale zmínit, že k těmto schopnostem vedla dlouhá cesta, kdy jsem byla velmi urputná, věci mi téměř nevycházely a stálo mě to hodně sil a času. Mnohdy jsem svojí urputností zřejmě obtěžovala i své okolí. Proto říkám, že vždy má člověk sám na sobě co zlepšovat a že se stále vyvíjí. Platí to zvláště u lidí se sebereflexí.

Včera bylo velikonoční pondělí, byla jsem na fajn výletě na jednom českém zámku, dnes a ve středu mám spoustu práce, za což jsem ale vděčná, od čtvrtka jsem v Praze na veletrhu 4Men Expo, poté přijedu domů a v dalších dnech, v posledním týdnu v dubnu 2022 vyrážím do Vídně.  Ještě uvidím, jak dlouho se tam zdržím, jedu tam za známými a možná i trochu pracovat.

Ráda propojuji práci a zábavu. Jsem moc vděčná za to, že mi to moje pracovní aktivity dovolují. Málokdo si ale uvědomuje, že pokud člověk je někde, stojí mu jiná práce, např. administrativnějšího charakteru. V případě, že pracuje v oblasti inzerce, dorazí z akce zpět domů a čeká jej práce, která zůstala z minula a přidává se k tomu potřeba poslat další e – maily například těm, s nimiž jsme se na akci seznámili a domluvili na případné spolupráci.

Proto se obvykle mnoho činností dělá s předstihem a dopředu, aby vše fungovalo a bylo reálné to zvládnout. A to ne vždy vše klapne vlivem dalších okolností. Navíc, jak všichni víme, čas je silný protivník a nikdy jej není dost, stejně jako dobrých zpráv.

ReFashion

ReFashion

ReFashion a veletrhy v Praze – nejen 4Men Expo

Tímto vás zvu do Ostravy na první festival udržitelné módy ReFashion, který se koná na více místech, a také od pátku do soboty do Prahy na veletrh 4Men Expo. Veletrh 4Men Expo se koná od 11 do 10 večera, navazuje na něj after party.

Do Ostravy na ReFashion jsem chtěla také osobně jet na prodejní událost, ale bohužel se mi to kryje s veletrhem 4Men Expo v Praze. To je to, o čem jsem psala výše. Jak víte, ReFashion mediálně jako Fashion Industry CZ podporujeme a mám z toho obrovskou radost.

Veletrh 4Men Expo není jediný, který se koná 22. a 23. dubna v areálu PVA EXPO Praha Letňany. Můžete tam v tyto dny navštívit také Erotický veletrh, Fitness Expo a Smoke Area. Ženy jsou také vítány. Pokud jste tam chtěli vystavovat, ale nezvládáte to z jakýchkoliv důvodů, zavítejte tam jako návštěvník. Můžete mě kontaktovat a účastnit se příští edice, věřím, že se na podmínkách se domluvíme.

Fashion Industry CZ hlavní logo

Fashion Industry CZ hlavní logo

Moje omluva pro menší četnost dění na Fashion Industry CZ v květnu

Kdo pracuje s online činnostmi, ví, že někdy si jako osvč uděláte volno přes týden a dotahujete věci přes víkend a někdy i státní svátky. Jsme ale jen lidé. A musíme umět odpočívat. Pokud to neumíme, je potřeba se to kvůli sobě, ale i našemu okolí naučit.

Já bych se vám tímto chtěla omluvit za menší četnost dění zde na informačním webu o módě Fashion Industry CZ a možná i na sociálních sítích v květnu. V květnu mám totiž v úmyslu mít volněji, a to proto, abych zde i jako mediální konzultantka pro vás mohla být v plné síle připravena pracovat s radostí a úsměvem.

Červen bude už zase pro mě pracovní. Co se týká léta, vidím to spíše na různé menší výlety, ale uvidíme, co bude. Každopádně chystám pro vás další zajímavé články.

Jaké máte plány na jaro a léto 2022 vy?

Informace o veletrhu 4Men Expo v Praze najdete ZDE.

Zdroj úvodní fotografie: archiv Sandry Friebové

Objevte první festival udržitelné módy ReFashion v Ostravě.

Další lifestylové články najdete v naší kategorii Blog.