Jaké je být součástí týmu organizátora veletrhu 4Men Expo?

Jak jistě víte, minimálně ode mě, v termínu od 22. do 23. dubna 2022 se v Praze v areálu PVA EXPO Praha, tedy na výstavišti v Letňanech konal mimo jiné veletrh 4Men Expo. Byla jsem poprvé v týmu organizátora. V tomto termínu se tam konal ještě také Erotický veletrh a Fitness Expo. Proběhly tam i další události, ale ty pořádal jiný organizátor.

Bylo mi potěšením být v týmu organizátora veletrhu 4Men Expo

V minulosti jsem veletrh 4Men Expo navštívila jen jako jedna z dalších návštěvnic a návštěvníků. Šla jsem tam tehdy v rámci jedné své novinářské činnosti (pracovala jsem pro jedno vydavatelství) a veletrh mě po všech stránkách zaujal a řekla jsem si, že využiji možnosti komunikovat přímo s vedením veletrhu a prohodím s těmito lidmi několik slov. Dohodli jsme se na spolupráci.

Jsem ráda, že si částečně mohu vybírat, s kým spolupracuji a jakými lidmi se obklopuji. Kdo mě zná, ví, že jsem velmi komunikativní a energická osoba, ráda utužuji již navázané spolupráce a vztahy a s potěšením poznávám nové lidi a navazuji nové spolupráce. Na mojí práci mě baví ta pestrost činností a lidské příběhy, jež poznávám.

Na veletrhu 4Men Expo vystavovala také rukavičkářka Ludmila Osičková (dáma vlevo)

Na veletrhu 4Men Expo vystavovala také rukavičkářka Ludmila Osičková (dáma vlevo)

Konkrétně práce pro veletrh 4Men Expo mi byla i zábavou. Poznala jsem mnoho různých lidí, z nejrůznějších  odvětví, s některými jsme se slyšeli a viděli po dlouhé době. Pracovat pro veletrh 4Men Expo byla radost.

Veletrhu 4Men Expo se účastnila firma Werso. Přítomná byla i její majitelka (dáma vlevo) Jiřina Matoušová

Veletrhu 4Men Expo se účastnila firma Werso. Přítomná byla i její majitelka (dáma vlevo) Jiřina Matoušová

Aby to nevypadalo, že jsem snad sluníčkář či se k mojí práci neváží běžné organizační nedorozumění apod., zmíním o této práci více. Ať už jde v životě o cokoli a člověk se věnuje jakémukoliv typu práce, vždy má vše dvě strany a nic není ideální. Bohužel někdy se vyskytnou jistá nedorozumění, která vzniknou díky komunikačnímu šumu, špatné komunikaci, neporozumění a nedostatku odvahy u jedné strany, zeptat se druhé strany.

Jestli zvažujete účast na nějaké akci, zvláště pokud se chystáte jí účastnit zcela poprvé, nebojte se ptát a komunikovat. I ten nejvyhlášenější organizační tým je vytvořen z lidí a ti mohou udělat chybu. Nikdo nejsme neomylní, myslete na to. Někdy si jako lidé myslíme, že něco je další straně zcela jasné a ta nemá odvahu říct, že ne a následně vznikne zbytečné nedorozumění, kterému se dalo předejít. Někdy si myslíme, že je něco samozřejmé, ale ono tak není.

Organizační pokyny před veletrhem jsou důležitým faktem

Snad každý organizátor se snaží udělat maximum pro spokojenost vystavovatelů (pominu fakt, že jsou lidé, kterým se zavděčit nelze nikdy, i to jsem už ve svém relativně krátkém životě pochopila), a také proto sestaví organizační pokyny.

Určitě je fajn, pokud vystavovatel nerozumí něčemu v pokynech, i hned kontaktovat kontaktní osobu, která je tam uvedená nebo člověka, který mu je zasílal, ne někoho jiného z týmu. Obvykle totiž každý člen týmu má své kompetence a je potřeba danou věc řešit se správnou kompetentní osobou a nejlépe včas (ihned jak zjistím nedorozumění případné apod., jednat, nic neodkládat), protože jinak vzniká zbytečný chaos.

Veletrh 4Men Expo jsem si užila i jako návštěvnice

Veletrh 4Men Expo jsem si užila i jako návštěvnice. Motorka byla dekorace stánku Gentleport a patří panu Vacíkovi.

Veletrh 4Men Expo jsem si užila i jako návštěvnice

Jsem známá tím, že mám moc ráda pestrost a energii, která obvykle je na veletrzích. Myslím, že zvláště ta pestrost, jak vystavovatelů, tak celkové nabídky sortimentu, je žádoucí. Veletrhy mají sloužit k tomu, že si člověk o daném odvětví rozšíří obzory, vyzkouší si díky interakci výstavních expozic různé věci, zakoupí si doposud nepoznané produkty či navštíví stánek s produkty, které jsou jeho oblíbené a které zná.

Prezentace a produkty značky Two Lines na veletrhu 4Men Expo mě zaujaly

Prezentace a produkty značky Two Lines na veletrhu 4Men Expo mě zaujaly

Všechno toto pro mě splnil veletrh 4Men Expo. Bonusem bylo, že se jej účastnili jako vystavovatelé lidé, které mám ráda a s nimiž spolupracuji delší dobu také na jiných projektech.

Na stánku značky Horký Boty se snoubila kvalita, tradice, inovace a aktuální trendy

Na stánku značky Horký Boty se snoubila kvalita, tradice, inovace a aktuální trendy. Ti dva sympaťáci jsou obuvník Michael Horký a jeho syn Richard.

Výhoda konání více veletrhů na jednom místě a ve stejný čas

Obrovskou výhodou bylo, že se konal na jednom místě nejen veletrh 4Men Expo, ale i Erotický veletrh a Fitness Expo. Díky tomu měli návštěvnice a návštěvníci možnost poznat služby a produkty z různých oblastí, protože jak známo ke každému odvětví se váží i věci, které do něj na první pohled nemusí ani patřit, ale přesto je vhodné, že tam nabídka tohoto sortimentu a služeb je.

Příkladem je možnost vyzkoušet si simulátor býka. Troška adrenalinu se zabezpečeném bezpečí není na škodu.

Také máte rádi veletrhy a navštívili jste veletrh 4Men Expo?

Zdroj všech fotografií v tomto článku: archiv Sandry Friebové

Informace k úvodní fotografii: zleva Jakub Čížek, ředitel veletrhu 4Men Expo, uprostřed Sandra Friebová, majitelka Fashion Industry CZ, vpravo Oldřich Škurek, součást týmu Feratt Fashion, autor fotografie – archiv Sandry Friebové

Více informací o veletrhu 4Men Expo najdete zde.

Navštivte náš kalendář událostí a mějte přehled o dění v módním průmyslu. Další lifestylové články naleznete v naší kategorii Blog.