Jak vypadal můj pracovní výlet poprvé do Lodže?

Podle titulku tohoto dnešního článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ je vám asi jasné, že obsah článku bude věnovaný městu Lodž a nebude chybět zmínka o módě, módním průmyslu a textilu, který je s tímto městem spjatý již historicky. Máte pravdu. Přečtěte si moje poznatky z tohoto města. Na úvod můžu říct, že mě do Lodže přivedla zvědavost a pracovní aktivity spojené s mým informačním webem o módě Fashion Industry CZ.

Moc se mi v tomto městě líbilo, mrzí mě, že jsem neměla na objevování zajímavých i známých míst více času, ale alespoň mám důvod se sem znovu vrátit, ať už pracovně či jako turistka.

Reálně ovšem vidím kombinaci práce i zábavy, mám to tak ráda. Je to asi proto, že se můj osobní a pracovní život prolíná. Dnes můžu ale hrdě a s pokorou říct, vím, má to svá úskalí a může to být nebezpečné, proto je nutné umět si udělat volno. Stále se to učím, ale daří se mi to mnohem lépe než dříve.

Rozhodla jsem se nejen v tomto článku zmiňovat klady i stinné stránky dané aktivity, protože věřím, že mi v tomto dáte za pravdu, vše vždy má své klady i zápory. Važme si pestrosti života, je fajn a učí nás pokoře. Užívejme si každou krásnou chvíli na maximum.

Majitelka Fashion Industry CZ na svém stánku na veletrhu Fashionweare v Lodži

Majitelka Fashion Industry CZ na svém stánku na veletrhu Fashionweare v Lodži

Poprvé v Lodži

Do Lodže jsem se vždy chtěla podívat, a to nejen proto, že pracuji v módním průmyslu, ale také z důvodu, že mě móda a její historie zajímá i jako osobu. Navíc je to další polské město, kde jsem nebyla a já s potěšením navštěvuji místa v Polsku, nová, ale i oblíbená, líbí se mi v této zemi poznávat místní krásy a k těm poznaným se vracet.

Svých poprvé v souvislosti s městem Lodž jsem měla letos v únoru více. Poprvé jsem toto město navštívila, přijela jsem vlakem a poprvé jsem tam vystavovala na veletrhu Fashionweare, který se konal v Atlas Areně. Bylo to moje poprvé jako vystavovatele na veletrhu za můj informační web o módě Fashion Industry CZ.

Majitelka Fashion Industry CZ na veletrhu Fashionweare v Lodži

Majitelka Fashion Industry CZ na veletrhu Fashionweare v Lodži

Musím říct, že jsem měla v Lodži jako konečnou stanici svého vlaku Lodz – Widzew a když jsem tam vystoupila, mírně mě toto místo šokovalo, možná i proto, že jsem byla unavená z předchozích dnů a to člověk potom vnímá věci tak nějak více a citlivěji.

Od vlakové stanice v Lodži – Widzew jsem čekala tak nějak více, přišlo mi to jako v nějakém malém městě. Věděla jsem, že se potřebuji do hotelu, kde jsem měla být ubytovaná, dostat tramvají. Čekal mě šok, tramvaj nebyla v těsné blízkosti vlakové stanice, jak většina lidí vždy, zvláště ve větších městech, očekává, ale musela jsem tam dojít přes menší sídliště.

Ano, táhla jsem narvanou tašku z Ikea tu velkou plastovou, střední kufr, složený roll up banner, kabelku opět rozlehlou. Mohla jsem si vzít taxi, ale proč bych to dělala, když mě přímo před hotel zaveze tramvaj, říkala jsem si. Bylo by to zřejmě jednodušší.

Jedním ze šoků bylo, že jsem našla automat na jízdenky MHD pro Varšavu, v Lodži, chápete to? Naštěstí v polských městech prodávají jízdenku na veřejnou dopravu jízdenky v prodejnách Žabka a těch je mnohdy na jedné ulici i několik poboček. Zajímavé je že v každé z nich mají mírně odlišnou nabídku sortimentu. Dnes je sice doba technologií, ale když z různých důvodů chcete tradiční způsob placení jízdenky, je dobré se připravit a mít informace. Další problém a to až neuvěřitelný je jazyková vybavenost lidí v Lodži.

Mám na mysli bězné lidi na ulici, vícekrát jsem si chtěla ověřit nějakou informaci, či se na něco zeptat. Shrnula bych to takto, většina z nich jsou vstřícní lidé, kterým nechybí vkus a vztah k módě, ale pokud neumíte polsky, máte smůlu. Málokdo totiž hovoří anglicky.

Realita vystavovatele

Realita vystavovatele

Moje realita vystavovatele na veletrhu Fashionweare v Lodži

Když jsem našla správnou tramvaj, jeden pán mi špatně poradil, Googlu jsem nevěřila a vystoupila jsem na špatné zastávce, zbytečně moc vzdálené od hotelu, kde jsem byla ubytovaná. Lodž má skutečně dlouhé ulice, zvláště když táhnete zavazadla. Věděla jsem, že se potřebuji co nejdříve dostat do hotelu, tam nechat, co nepotřebuji a vyrazit do areálu Atlas Areny a připravit si svůj stánek.

Možná si řeknete, co jsem tak mohla táhnout, když nejsem prodejce produktů, ale nabízím služby. Nezdá se to, ale i dekorace stánku zaberou nějaké místo, drobné dárky a občerstvení pro návštěvníky stánku také.

Možná jste to sami zažili, že ne vše co snadné vypadá, ve skutečnosti také je. Dekorovat stánek, jak jsem byla unavená, mi šlo pomaleji a čas běžel neuvěřitelně rychle. Byla jsem na to sama. Doporučuji vzít si s sebou posilu. Stánek se mi podařilo připravit na dva veletržní dny ve fialovém duchu a v barvách Fashion Industry CZ.

Cestou na hotel jsem byla už tak unavená, že mi energie na objevování kouzla Lodže nezbyla a našla jsem jen místo, kde jsem najedla a následně jsem se odebrala do hotelu, kde jsem padla do postele a usnula, samozřejmě po návštěvě koupelny.

Veletrhu Fashionweare v Lodži jsem účastnila od začátku veletržního dne

Veletrhu Fashionweare v Lodži jsem se účastnila od začátku veletržního dne

Nejsem fanynka ranního vstávání, tím jsem známá, ale moje sebereflexe a uvědomění si, že jsem majitelka informačního webu o módě Fashion Industry CZ a už nejsem jen součástí stánku, jak jsem v minulosti na veletrhu xkrát byla, mě vybičovalo ke skvělému výkonu dorazit na veletrh co nejdříve. Dala jsem si rychlou, ale chutnou snídani a vyrazila na cestu k městské hromadné dopravě, která mě přiblížila k veletrhu Fashionweare.

Musím se pochválit, našla jsem a vybrala jsem si pro svůj pobyt v Lodži hotel se skvělou polohou, další zastávka mhd byla blíže než ta den před tím, kde jsem vystoupila při cestě z vlakového nádraží do hotelu a cesta k Atlas Arene trvala asi 3 zastávky, nebylo to tedy daleko. Od zastávky tramvaje ale bylo nutné jít pěšky nebo přesednout na autobus, ale ten než přijel, byla jsem téměř v Atlas Arene.

Účastnit se veletrhu Fashionweare v Lodži byla radost

Účastnit se veletrhu Fashionweare v Lodži byla radost

Na stánku jsem byla sama, což je samo o sobě náročné. Kdo z vás byl někdy vystavovatel, ví, o čem mluvím. Je to ale báječně prožitý čas, velmi plnohodnotně. Mám moc ráda veletrhy. Trávila jsem čas na stánku a návštěvníkům prezentovala Fashion Industry CZ. Odpoledne jsem se krátce prošla po veletrhu a byla nadšená atmosférou, produkty i lidmi na stáncích.

Veletrhy otevírají neuvěřitelné možnosti při navazování obchodních vztahů. Seznámila jsem se tam s mnoha lidmi a navázala i spolupráce. Jednou z těchto spoluprací je ta s https://zppmlewiatan.pl/a obrovským potěšením je přislíbená dohoda o spolupráci s majitelkou časopisu Moda v Polce. Je to úžasná žena a její médium je kvalitní a exkluzivní. Spolupráce je důležitá.

Organizátoři veletrhu Fashionweare budou potěšení, když se rozhodnete navštívit jako návštěvníci další edici Fashionweare, případně tam budete i vystavovat. Ráda vám předám přímý kontakt, nebojte se mě kontaktovat.

Organizátoři veletrhu Fashionweare připravili i pestrou nabídku míchaných nápojů zdarma, a to ať alkoholických či nealkoholických. Vystavovatelé i návštěvníci ale nebyli příliš nadšení z toho, že tam byl jen stánek s jídlem a chyběla nějaká tradičnější forma bistra či restaurace. Vzhledem k velikosti areálu se to do budoucna snad změní a zlepší. Po prvním veletržním dnu jsem vyrazila na rychlé objevování kouzla Lodže, jednoho z báječných míst OFF Piotrkowska – ale o tom v dalším článku zde na blogu.

Majitelka Fashion Industry CZ a majitelka Moda w Polsce na stánku Fashion Industry CZ na veletrhu Fashionweare v Lodži

Majitelka Fashion Industry CZ a majitelka Moda w Polsce na stánku Fashion Industry CZ na veletrhu Fashionweare v Lodži

Druhý veletržní den jsem si užila na maximum, návštěvy stánku, ať už vystavujících nebo návštěvníků, krátké hovory s milou sousedkou, měla vedle stánek zmíněná majitelka časopisu Moda v Polsce, ale také návštěvy ostatních stánků, jejichž produkty jsem si fotila, po dohodě s nimi a jsou součástí seriálu článku o veletrhu Fashionweare v kategorii B2B novinky. Komunikovala jsem také ohledně případných spoluprací. Mrzelo mě, že akce už končí.

Uklidila jsem stánek, sbalila věci a vyrazila do hotelu, kde jsem si věci odložila a pokračovala do víru podvečerní a večerní Lodže. Byla jsem lehce unavená, ale moje chuť poznat více i ulice mi dodala energii. Moje zážitky budou součástí dalšího článku zde na blogu. Další den už jsem toho moc nestihla, po obědě jsem Lodž pro tentokrát opouštěla. Další zážitky a poznatky si můžete přečíst v článku zde na blogu informačního webu o módě v pátek.

Články lifestylového typu najdete v naší kategorii Blog.

zdroj všech fotografií: archiv Fashion Industry CZ