Jak si zvolit praktický oděv na módní přehlídku?

Když se řekne módní přehlídka, určitě si v souvislosti s ní nevybavíte slovo praktičnost. Móda je odvětví, kde je obvykle na prvním místě krása a často i nepraktičnost. Co mám na mysli pojmem praktický oděv?

Pečlivá volba oděvu na módní přehlídku je důležitá

Pokud navštěvuje módní přehlídky jen čas od času, tak vás možná překvapí, že se konají na nejrůznějších místech, v různých prostorách i ročních obdobích.

Důležité je vědět, kdy se akce koná, v jakém datu a denní době, na jakém místě a kdo bude součástí události, ať už veřejně známé osoby i jen na lokální úrovni či celorepublikové a jaký typ produktů se tam bude prezentovat.

Nyní vás možná napadne, že je jasné, že na módní přehlídku nepůjdete v pyžamu a na ples si jako žena vezmete šaty s dlouhou sukní a jako muž oblek.

Člověk někdy ale podcení detail, a to teplotu v prostorách, kde se událost koná. Někdy se oblékne málo nebo zase příliš moc. Pro vytvoření tohoto článku jsem se rozhodla po návštěvě nedávné módní přehlídky v Uničově.

Jak často i na sociálních sítích říkám, při své práci se dostávám na různá místa, kde se konají různé události. Mám zkušenost i s návštěvou módních přehlídek v kostele. A paradoxně v chladném období. Možná vás překvapím, i přestože jsem milovnice horka, nikdy mi tam vyloženě zima nebyla, ale vždy pečlivě volím outfit a jeho součásti.

I malá kabelka může být praktická

I malá kabelka může být praktická

Detaily oděvu mají významnou roli v mnoha směrech

Dovolím si doporučit zvláště pro ženy, které častěji trpí zimomřivostí více než muži, nazout k outfitu elegantní kozačky, které zahřejí, ale nejsou příliš robustní a pokud ano, tak to celkový outfit i událost například v bývalém kostele unese.

Dále je určitě fajn mít kabát, který zahřeje, a pokud jej odevzdáte u vchodu, je fajn mít teplý šál ladící k outfitu, nejen ke kabátu a to jak barevně, tak i stylově. V zimě bych si vzala i čepici a rukavice s sebou a nechala je v kapse kabátu či rukávech. A každopádně bych zvolila například šaty, které jsou elegantní a nejsou z tenkých materiálů, možná i raději s dlouhými rukávy. Jste – li muž, je fajn mít kvalitní sako i k džínám.

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.

Líbil se vám článek? Za sdílení a označení nás na sociálních sítích budeme rádi.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové