Tento článek souvisí s článkem předchozím, který se týkal dodržení osobních předsevzetí. Velkou část našeho života zabírají pracovní aktivity, ať už jsme zaměstnaní, podnikáme, či se věnujme obojímu. I já si myslím, že je třeba mít systém v pracovních aktivitách a pohodu v soukromí, ale vím, že je těžké toho docílit.

V dnešní rychlé době, kterou sice významně ovlivnila pandemie koronaviru, a díky ní bohužel došlo k celosvětovému ochromení, má většina z nás tzv. „to do listy“, v různých podobách, a to od papírů, přes papírové, či elektronické diáře, až po moderní, hlasové poznámky.

Jak na dodržení pracovních novoročních předsevzetí?

Většinou jsou vaší skvělou pomůckou k dosažení nutných činností, které vedou k dlouhodobým cílům a už jste si udělali analýzu minulého roku a máte vidinu současného, tak si zvolíte pracovní novoroční předsevzetí, s tím, že to nebude problém? Že disciplína vám nechybí? A pak si vzpomenete, jak méně podstatné činnosti posouváte a odkládáte již delší dobu?

Chce to systém – pravidlo SMART!

Na začátku své cesty dodržení pracovních novoročních předsevzetí se můžete držet tipů v předchozím článku na téma osobní předsevzetí.

Tipy, jak na dodržení pracovních novoročních předsevzetí:

  • Stanovujte si cíle dle známého tzv. pravidla SMART (specifické – jasně určené, které lze změřit, takové, které jste ochotni skutečně akceptovat, a zrealizovat – je předpoklad, že jste schopni je splnit, termínované, neboli časově ohraničené – např. na rok, či i kratší úsek a následně přestat prokrastinovat. TIP – můžete si dát předsevzetí, které se týká jen Vás, ale i například týmu, či vašich blízkých, některé pracovní předsevzetí plnit sami, další předsevzetí plnit společně.

Jak na dodržení pracovních novoročních předsevzetí?

  • Rozdělte si předsevzetí na dílčí části a časové úseky.
  • Naplánovat si, po jaké době si uděláte zhodnocení.
  • Začněte konat ihned.
  • Vyvarujte se prokrastinace.
  • Zapojte manažerské funkce mimo jiné, kontrolu, ať můžete současný stav v dané chvíli porovnat se stavem na začátku procesu.
  • Odměnit se po čase, kdy předsevzetí splníte a už nějakou dobu plníte.

Jak na dodržení pracovních novoročních předsevzetí?

Pamatujte, každý krok ke zlepšení se počítá :-), protože díky jednomu kroku jste vždy dál, než na začátku.

Podělte se s námi o pracovní novoroční předsevzetí, která jste si stanovili pro rok 2021 po zralé úvaze, v komentářích, nebo na sociálních sítích.

Zajímavosti o tématu prokrastinace naleznete na této stránce.

Zdroj fotografií v tomto článku: pixabay.com