Hurghada – jaké oblečení je vhodné mít na sobě mimo hotel?

V přechozích článcích, zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ jsem se věnovala své první dovolené v Egyptě, konkrétně v letovisku Hurghada a dnes, v tomto článku, se tématu, i když z jiného pohledu, budu ještě věnovat také.

Hurghada má krásnou marinu a je tam i živo díky obchůdkům, stánkům a restauracím

Hurghada má krásnou marinu a je tam i živo díky obchůdkům, stánkům a restauracím

Co si na sebě obléct při objevování krás egyptské Hurghady?

Už když si balíte věci s sebou na dovolenou, je vždy dobré se zamyslet na programem, kterému se tam budete věnovat a podle toho si zvolit adekvátní oděv a připočítat k tomu i vaše sociální postavení. Nechci tím říct, že majitelka výrobní firmy či zástupce ředitele si nemohou vzít volná tílka na pláž s humornými nápisy, ale je fajn volit i sofistikovanější kousky, protože jak známo, všeho moc škodí a každý extrém je špatně.

Dovolenou si užívejte bez ohledu na svůj věk. Volte pečlivě hotel. Věřte nebo ne, má vliv i na váš pohyb mimo hotel, o tom jsem se přesvědčila při své první dovolené v Egyptě a současně první dovolené v samotné Hurghadě i já sama na vlastní kůži.

Oč šlo? Prodavači v místních obchodech si rychle všimli, že jsem z luxusního hotelu, který je vyhlášený na hlavní třídě, podle náramku pro potřeby hotelu v souvislosti s programem all inclusive a podle toho nám nastavili vyšší cenu. Pozor na to, možná si ten náramek je vhodné nějak zakrýt, chcete – li si koupit nějaké suvenýry za opravdu výhodnou cenu.

Dlouhé kalhoty jsou pro objevování krás Hurghady ideální

Dlouhé kalhoty jsou pro objevování krás Hurghady ideální

Vhodný oděv v Hurghadě přizpůsobte vašemu programu

Co se Hurghady týká, je fajn se zamyslet, co daný den chcete konkrétně dělat a tomu už při balení věcí na dovolenou přizpůsobit garderobu. Pokud máte v úmyslu poznávat například starou část El Dahar, je určitě vhodné vyhnout se jako žena přílišným výstřihům a krátkým sukním a kalhotám (rozumějte kraťasy). Kalhoty ala aladinky nebo delší sukně jsou fajn, stejně jako delší či vyloženě dlouhé šaty.

Zvláště pokud chcete navštěvovat místní mešity jako žena, a to nejen v Egyptě, je vhodné si vzít z domu svůj vlastní šátek na hlavu, který si před vchodem na hlavu umístíte. Dále je žádoucí obléct se do oblečení, které vám kryje ramena a kolena, jmá to výrazný vliv na to, aby vás tam pustili a vy jste mohli obdivovat krásy těchto budov.

Jaká je výhoda výhoda vhodného oděvu? Chovají se k vám velmi přátelsky – vlastní zkušenost. Proč mít vlastní šátek na vlasy? Když budete mít vlastní šátek na vlasy, budete o to lépe vypadat na fotkách, vyberete si doma takový, aby vám ladil k outfitu.

Zkušenost z tureckého Istanbulu

Mám zkušenost, že například v tureckém Istanbulu jsem chtěla navštívit Modrou mešitu a půjčovaly tam ženám šátky na hlavu, ale já měla svůj, připadá mi to komfortnější řešení, tak proto jej doporučuji vzít si s sebou i vám.

Chcete se procházet po ulicích Hurghady přes den? Fajn nápad, jen mnoho obchodů například s oblečením otevírá až odpoledne a má otevřeno až do pozdního večera. Když už volíte tento program, můžete se obléci například do šatů či krátkých kalhot či šatů a muži i do kraťasů, nazouváků či nazout mokasíny nebo tenisky. Pokud se nechcete vzdát vyzývavějšího modelu, volte jen jeden kousek, například krátké triko a dlouhé kalhoty je vhodná kombinace.

Hurghada večer a moje maličkost

Hurghada večer a moje maličkost

Na procházky městem, zvláště díky zkušenosti z posledních let, kdy se ráda zamyslím a procházím poměrně dlouho, doporučuji tenisky s paměťovou pěnou a odvětráváním. Člověk nikdy neví, na jak dlouho se procházení protáhne a kam všude zavítá.

Myslím, že moc fajn, celkově při cestování je nošení ledvinky či cross body, člověk může díky tomu mít co nejblíže u sebe platební kartu či hotovost, navíc má volné ruce a je to pohodlné.

Vhodná obuv na objevování Hurghady

Jak už jsem psala výše, hlavně tenisky, pevně drží nohu, mají zpevněnou patu, což je na delší procházky ideální, jsou odvětrávané a paměťová pěna tlumí došlap na tvrdou městskou betonovou plochu.

Nepřišlo mi v Hurghadě uplně čisto, a proto jsem převážně pro pohyb po tomto městě volila tenisky s kritérii výše uvedenými, upřednostnila jsem je obvykle před nazouváky, další aspekt pro toto byla nutnost často přebíhat cestu za plného provozu. Jaksi tam nejsou přechody pro chodce, alespoň já jsem žádný nenašla.

I tohle je realita. Boční ulička v Hurghadě.

I tohle je realita. Boční ulička v Hurghadě.

Co nesmí chybět z oblasti oblečení na dovolené vám? Jaký oděv na dovolenou v Hurghadě obvykle volíte vy? Byli jste tam už někdy?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Další články lifestylového typu hledejte v naší kategorii Blog.