Dnes je Mezinárodní den čokolády

Jsem milovnice čokolády a jak jste si všimli, zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ věnuji prostor nejen módě, ale i lifestylovým tématům. Není tedy překvapením, že při příležitosti dnešního dne, kdy je Mezinárodní den čokolády si to nenechám ujít a tomuto tématu se v dnešním článku pověnuji.

Které druhy čokolády vám chutnají nejvíce, hořká, mléčná nebo bílá

Které druhy čokolády vám chutnají nejvíce, hořká, mléčná nebo bílá?

Čokoláda je věčné téma

I sortimentu čokolády se dotýkají trendy, v posledních letech řekla bych, je to ruby aneb čokoláda z růžových bobů, je taková lehce kyselá a skutečně je růžová výsledná tabulka čokolády.

Trendy jsou jedna věc a obliba čokolády každého z nás věc druhá. Já osobně ráda občas zkouším novinky, jako právě onu ruby čokoládu, ale jinak mám v oblibě stálice na čokoládovém trhu.

Mléčná, hořká nebo bílá?

Lidé vyhledávají nejrůznější příchutě čokolády. Často extravaganci v podobě chilli apod., což dnes již není novinka na trhu s čokoládou. Já mám nejraději asi mléčnou a bílou, ale příležitostně si zdravější hořké varianty kousek dám ráda také. A velmi mě zaujala hořká čokoláda s ovocnými příchutěmi či čokoládová varianta se slaným karamelem.

Díky cestování vím, že v každé zemi je mléčná čokoláda trošku jiná, což je i u nás, každá značka nabízí mléčnou čokoládou lehce chuťově odlišnou.

Kvalita horké čokolády se liší

Kvalita horké čokolády se liší

Kvalita horké čokolády se liší

Nepiji kávu, to se tak nějak o mně ví již mnoho let a myslím, že ji ani v nejbližší době pít nezačnu. Věřím, že v oblasti kávy jsou také chuťové a kvalitativní rozdíly, ale ani kvalitní kávu nemám zájem vyzkoušet. Při vší úctě tento horký nápoj mi nevoní.

Kdysi dávno moje sestřenice provozovala kavárnu a tam nabízela i italskou horkou čokoládu, léta jsem neměla stejně dobrou. Až jsem našla horkou čokoládu u firmy Bon Bon, ochutnat ji můžete ve variantě bílá, mléčná a hořká například v jejich obchůdku v brněnském nákupním centru Olympia.

Skvělá zpráva je, že tato firma se účastní také Čokoládového festivalu a mívá na jeho olomoucké edici stánek. Zmíněný stánek, pokud jsem na dané události, navštěvuji během konání události několikrát. A na návštěvu tohoto stánku se těším celý rok.

Většinou je horká čokoláda chuťově nic moc a ještě tekutá, miluji hustou a tu právě nabízí Bon Bon. Sem tam lze najít kavárnu, která nešetří směsí na množství v jedné horké čokoládě a zákazník si pochutná, někdo tvrdí, že je to o mléku, jiný o porci směsi…nevím, nejsem barista, ale vím, kde mi chutná a tam vždy ráda zavítám.

Čokoládové pralinky jsou delikatesa

Čokoládové pralinky jsou delikatesa

Pralinky

Na téma čokoládové pralinky bych mohla naspat asi několik článků, každopádně pestrý výběr je na každém Čokoládovém festivalu, který se koná během roku v různých městech České republiky.

V Praze na hlavním vlakovém nádraží jsou dvě pobočky značky Leonidas – doporučuji. Mají kvalitní a velmi chutné výrobky s tím, že samozřejmostí pro obě pobočky je pestrý výběr sortimentu. A mimochodem, lze tam zakoupit čokoládu v nejrůznější podobě jako dárek někomu blízkému například.

Kvalitní horká čokoláda je vynikající horký nápoj

Kvalitní horká čokoláda je vynikající horký nápoj

Za horkou čokoládou po Evropě

V budoucnu bych ráda navštívila Švýcarsko i Brusel. Velmi se mi líbilo v Krakově, kde téměř na každém rohu lze koupit úžasnou horkou čokoládu.

Jakou čokoládu či její podobu milujete vy?

Přečtěte si další lifestylové články v naší kategorii Blog.

Informace o městě Krakov naleznete ZDE.

Zdroj všech fotografií v tomto článku: pixabay.com